• Haberler
  • Genel
  • Camii, öğrenciler için ihtiyaçtı – Kocatepe Gazetesi

Camii, öğrenciler için ihtiyaçtı – Kocatepe Gazetesi

Üniversite Camii açılış töreninde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, camii için destek veren herkese teşekkür etti Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Üniversite Camii açılış töreninde, caminin öğrenciler için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Solak, 'Camiimiz bodrum kat, zemin kat ve asma kat olmak üzere 1.500 metrekarelik kapalı alana [&hellip]

Camii, öğrenciler için ihtiyaçtı

Üniversite Camii açılış töreninde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, camii için destek veren herkese teşekkür etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Üniversite Camii açılış töreninde, caminin öğrenciler için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Solak, “Camiimiz; bodrum kat, zemin kat ve asma kat olmak üzere 1.500 metrekarelik kapalı alana sahiptir. Bu alanın bin 200 metrekarelik bölümü, 1.500 kişilik namaz kılma potansiyeline sahiptir. Kendine has biçimde tasarlanan cami üzerinden tek ve bütün olarak göğe yükselen çelik konstrüksiyon imalat olan minaresi ve üzerindeki membranı, geleneksel cami tasarımından farklıdır. Cami içerisinde kaplama olarak farklı biçimde işlenmiş ahşaplar kullanılmış olup, mihrap ve minberde de yeni tasarımlar geliştirilmiş ve kubbe hattı ile halıların renk ve desenleri ile birlikte bütünlük sağlanmaya çalışılmıştır. Zemin katta sağ yanda imam ve kitaplık odası, solda ise binanın tüm otomasyon sisteminin toplandığı sistem odası oluşturulmuştur. Tüm mekânlarda, namaz vakitlerine göre ayarlanan halı altı tabandan ısıtma sistemi kullanılmıştır. Caminin her noktasında bay ve bayan engellilerin kolaylığı düşünülmüş; rampalar, asansörler ve ibadet bölümünde engelli mahfilleri oluşturulmuştur. Cuma, teravih ve bayram namazları gibi kalabalık ibadetin olduğu zamanlarda açık alan avluda 2 bin 500 kişi namaz kılabilecektir” dedi.
CAMİ HAYIRLI OLSUN
Caminin kullanımı ile ilgili temel hizmetlerin Rektörlük tarafından, din hizmetlerinin ise Afyonkarahisar Müftülüğünce icra edileceğini de ifade eden Rektör Solak, “Camimizin yapımını üstlenen Afyon Kocatepe Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği başta olmak üzere, 15 Haziran 2011 tarihinden itibaren bugüne kadar yapım işleri için gönderilen 1 milyon 636 bin 141 TL’lik önemli mali destek için Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza, nakdi ve ayni katkıda bulunan Afyonkarahisarlı hemşerilerimize ve emeği geçen tüm hayırseverlere huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Camimizin başta öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile Afyonkarahisar halkına hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
MABETLER BİRLİĞİN SİMGESİ
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise konuşmasında, “Böyle güzel bir eserin açılışında bulunmaktan ve Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın teşrifinden duyduğum mutluğu belirtmek isterim. Bu camii burada büyük bir ihtiyaçtı, farklı bir formda yapıldı ve dikkat çekiyor. Mimarisinde varolan ufak tefek kusurlarda Sayın Başkanımızın engin estetik anlayışı ile düzeltildi. Camii inşa etmek ve camiyi ibadete açık bulundurmak,milletimiz için en az bayrağımız kadar önemli. Eğer burada minareler varsa, ezanlar okunuyorsa burada biz hür ve bağımsızız demektir. Bayrağımızın gölgesinde yaşıyoruz. Mabetlerimiz, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin temelidir. Ezan sesleri bizleri birbirimize yaklaştırır, vaktin geldiğini bildirir, birçok hikmete sahiptir. Böyle güzel bir eseri ilimize ve üniversitemize hediye etmek için çabalayan dernek yönetimini tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
3 MİLYON 300 BİN LİRA HARCANDI
Afyonkarahisar il Müftüsü Burhan İşliyen de caminin yapımında emeği geçenlerin isimlerini zikretti. İşliyen, “Temeli 2010 yılı Ağustos ayında atılan üniversite camiimizin açılışını bizlere nasip ettiği için Cenab-ı Hak hazretlerine sonsuz hamdüsenalar ediyorum. Toplam 14 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen camimize şuana kadar yaklaşık 3 milyon 300 bin lira harcanmış durumda. 200 bin lira da piyasaya borcu var. Öncelikle emeği geçen tüm hayır sahiplerine, başta en büyük pay sahibi olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza, temelinden bugüne kadar bütün kademelerinde hizmeti bulunan cami derneğimize, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Nurettin Hocamıza, Ali Hocamıza, Cengiz Hocamıza ve diğer arkadaşlarımıza, her aşamasında desteğini hissettiren Rektörümüze, Valimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her gün büyüyen, gelişen üniversitemizin maddi imarının yanında manevi imarına da katkıda bulunmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme