Cami tadilatında iş uzadı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklama ile tadilat çalışmalarındaki aksama nedeniyle şikayetlere konu olan tarihi Aynioğlu Camii'nin durumuna açıklık getirildi.Planlananın haricinde çalışmalar yapılması gerektiği için Cami tadilatının geçici olarak durdurulduğu, proje revizyonları sonrası çalışmaların devam edeceği bildirildi.Gazeteniz Kocatepe'nin 10 Eylül tarihli sayısında 'yıktılar, unuttular' başlığıyla yer alan haberin ardından Aynioğlu Camii'nde gerekli incelemelerin yapıldığını bildiren Afyonkarahisar Vali [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklama ile tadilat çalışmalarındaki aksama nedeniyle şikayetlere konu olan tarihi Aynioğlu Camii’nin durumuna açıklık getirildi.
Planlananın haricinde çalışmalar yapılması gerektiği için Cami tadilatının geçici olarak durdurulduğu, proje revizyonları sonrası çalışmaların devam edeceği bildirildi.
Gazeteniz Kocatepe’nin 10 Eylül tarihli sayısında “yıktılar, unuttular” başlığıyla yer alan haberin ardından Aynioğlu Camii’nde gerekli incelemelerin yapıldığını bildiren Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, cami tadilatıyla ilgili olarak şu bilgileri aktardı:
“Yapılan incelemede; Haberde adı geçen caminin 27/02/2018 tarihinde ihalesi yapılmış olup, 27/03/2018 tarihinde yer tesliminin yapılması ile restorasyon uygulamasına başlanmıştır. Yapılan sıva raspası sonrası, yapım tekniğinin beklenenden farklı çıkmasından ve ortaya çıkan taşıyıcıların taşıyıcılık özelliğini yitirmiş olduğu anlaşıldığından projede revizyona ihtiyaç duyulmuştur. Aynı zamanda yenilenecek olan müştemilatın arka duvarının komşu binalarla ortak olduğu da yine uygulama sırasında müştemilat yıkılınca anlaşılmıştır. Bu nedenle müştemilat projesinin de yeni çıkan duruma uygun olarak yeniden yapılmasının gerektiği ve revizyonlar tüm projede uygulandığından zaman almakta olup, camide yeni çıkan durumla uyumsuz herhangi geri alınamaz müdahalede bulunulmaması için, revizyon proje hazırlanana kadar uygulama durdurulmuştur. Söz konusu projeler hazırlanmış olup, Koruma Kurulunca onaylanmasının ardından restorasyona devam edileceği, bu süreçte ise minare onarımının devam ettiği, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün konu ile ilgili yazısından anlaşılmaktadır.”

Bakmadan Geçme