Cami avlusu mu, otopark mı?

İmaret Camii avlusuna sürekli olarak park edilen araçlar, vatandaşların ve cemaatin tepkisine sebep oluyor Afyonkarahisarlı vatandaşlar, İmaret Camisi avlusuna gerek uzun süreli park edilen gerekse cenazeye katılmak için gelen vatandaşlar tarafından içeriye park edilen araçlardan son derece rahatsız olduklarını söylediler. Cenaze namazlarına katılmak için gelen vatandaşların dışarıda otopark yeri bulamadıkları için İmaret Camii avlusuna araçlarını [&hellip]

Cami avlusu mu, otopark mı?

İmaret Camii avlusuna sürekli olarak park edilen araçlar, vatandaşların ve cemaatin tepkisine sebep oluyor

Afyonkarahisarlı vatandaşlar, İmaret Camisi avlusuna gerek uzun süreli park edilen gerekse cenazeye katılmak için gelen vatandaşlar tarafından içeriye park edilen araçlardan son derece rahatsız olduklarını söylediler. Cenaze namazlarına katılmak için gelen vatandaşların dışarıda otopark yeri bulamadıkları için İmaret Camii avlusuna araçlarını park etmelerinden dolayı caminin giriş ve çıkış bölümlerinde sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, bu duruma bir çözüm bulunmasını istediler.
Cenaze araçlarının dahi giriş ve çıkışlarda, bu uygunsuz parklar nedeniyle sıkıntı yaşadığı gözlenirken, bu araç parklarına cenaze namazlarının dışında da rastlanıyor. Kentte had safhada olan otopark sorununa bir türlü çözüm bulunamadığını söyleyen araç sürücüleri ise, cenaze törenine katılmak ve geç kalmamak için cami avlusuna araçlarını park etmek zorunda kaldıklarını söylediler.
Cami avlusunun daha estetik hale gelmesini beklediklerini söyleyen vatandaşlar, “Hiçbir yerde görülmemiş bir uygulama ile karşı karşıyayız. Her yerde cami avluları daha estetik duruma getirilirken Afyonkarahisar’da tarihi caminin avlusu oto park gibi kullanılıyor. İnsanların sürekli gelip gittiği bir yerde araçların olması kadar ilginç bir durum olamaz.” diye konuştular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme