• Haberler
  • Genel
  • Çalıştay Afyon'un yol haritasını belirleyecek

Çalıştay Afyon'un yol haritasını belirleyecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,'Şehrim 2023' projesi kapsamında düzenlenen Afyonkarahisar çalıştayının oluşturulacak yol haritasına katkı sunacağını söyledi   'Şehrim 2023' Afyonkarahisar çalıştayı dün öğleden sonra Korel Termal Otel'de gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk bölümü basına açık olurken ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti. Çalıştaya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, [&hellip]

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,“Şehrim 2023” projesi kapsamında düzenlenen Afyonkarahisar çalıştayının oluşturulacak yol haritasına katkı sunacağını söyledi

“Şehrim 2023” Afyonkarahisar çalıştayı dün öğleden sonra Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk bölümü basına açık olurken ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti. Çalıştaya; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, kanaat önderleri, akademisyenler katıldı. Katılımcılar çalıştay başlangıcında bir anket formu doldurdu.
“AFYON’DA 468 TESCİLLİ
YAPI TAMAMLANIYOR”
Çalıştayın açış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. Uluçay, şehirlerin geleceğinde söz sahibi olan halkın fikirlerini almak için partisinin Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan Başkanlığındaki Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı birimince başlatılan “Şehrim 2023” projesi hayırlı olmasını diledi. Uluçay, “Şehrimiz tarihi dokusu ile Türkiye’de hem Osmanlı hem de Selçuklu mimarisini içinde barındıran, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki yapıtlarla da dikkat çeken nadide şehirlerden biridir. Zira Afyonkarahisar Türkiye’de rekreasyon alanında en büyük çalışmanın yapıldığı il olma özelliğine sahiptir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2017’de başlattığı proje kapsamında, Afyonkarahisar’daki Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi ‘Afyon Evleri’ bir bir turizme kazandırılıyor. Toplam 468 tescilli yapı aslına uygun bir şekilde tamamlanıyor. Çalıştayda toplanma amacı şehrimizin çevre, şehir ve kültür konularında halkın fikirlerini alarak ‘Şehrim 2023’ projesini birlikte geliştirmektir. Şehirlerimizin kadim değerleriyle geleceğe taşınması amacıyla yola çıkan Şehrim 2023 projesi kapsamında sizde güzel şehrimiz Afyonkarahisar için hayallerim, fikirlerim, söyleyecek sözüm var diyorsanız bunu bizlerle paylaşabilirsiniz.” dedi.

“HEDEFTE KADİM DEĞERLERLE
HALKIN KAYNAŞTIRILMASI VAR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven çalıştayın ilk bölümünde yaptığı konuşmada, Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü’nün tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Aşure gününde medeniyet şehri Afyonkarahisar’da “Şehrim 2023” çalıştayına katılmaktan memnun olduğunu söyleyen Yurdunuseven şu ifadeleri kullandı: “Partimizin değerli yöneticilerini Afyonkarahisar’da ağırlamaktan çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İlimiz 8 bin yıllık bir maziye sahiptir. Friglerden başlayan tarihi süreç destinasyonunu çalıştığımız Selçuklu ve Osmanlı’dan çok güzel eserler kalmış çok güzel bir şehrimiz vardır. AK Parti iktidarları olarak yaptığımız çalışmalardan en önemlisi olan bir medeniyetle şehrin halkını biraraya getirip kaynaştırma adına ‘Şehrim 2023’ projesine başladık. İnşallah bu çerçevede değerli çalıştay katılımcılarından şehrimiz için neleri düşünüp neleri yapabileceğimizi, 2023 yılı hedefi ve daha sonrası için hazırlanan anket sonuçlarıyla göreceğiz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, bu çalıştayın Afyonkarahisar’ımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Çalıştay katılımcıları 2023 tanıtım filmini izledi.
ORTAK AKIL AFYON GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİLECEK
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, istiklalin ve istikbalin kilit şehri Afyonkarahisar’da olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Zaferler ayı olan Ağustos ayında zaferin şehri Afyonkarahisar’da Muharrem ayının 10. gününde tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirten Karaaslan, “Afyonkarahisar medeniyet şehridir. Türkiye’nin üretimiyle öncü şehri çok farklı özellikleriyle tanınan bilinen güzel şehir Afyonkarahisar’ın geleceğini birlikte geleceğe nasıl daha iyi taşırız, gelecek hedeflerimize, projelerimize ulaşmak için şehrin çok alışık olduğu bir yöntem olan ortak akılla birlikte bu güzel şehri nasıl ihya ederizi konuşmak için toplandık.” dedi.
“YANGINLAR VE SELLER SONUCU
BÜYÜK ACILAR YAŞANIYOR”
Bir asır önce işgal ordularına geçit vermeyen Milli Mücadelenin önemli adımlarının atıldığı “öncü şehir” Afyonkarahisar’da bir arada olmanın çok değerli olduğunu söyleyen Karaaslan, “Bugün şehirlerimizi konuşuyoruz. Ama bir yandan da ülke olarak son zamanlarda şehirlerimizin karşı karşıya kaldığı maalesef büyük acılar yaşadık. Önce Rize ve Artvin’de başlayan seller ve heyelanlarla daha sonra Muğla-Marmaris vd. ilçelerinde, Antalya-Manavgat’ta devam eden yangınlarla ve ardından Kastamonu-Bozkurt, Bartın, Sinop- Ayancık’da meydana gelen sel felaketleriyle hakikaten büyük acılar yaşadık. Çok canımızı kaybettik ve bunun hüznünü içimizde yoğun olarak yaşıyoruz. Vefat eden insanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu noktada aslen Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nden olup yangınla mücadele de hayatını kaybeden Yaşar Cinbaş’a da Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.
“PROJENİN YOLA ÇIKIŞ
HİKÂYESİ FARKLI VE ÖNEMLİ”
Afyonkarahisar’ın deprem tecrübesi yaşamış bir şehir olarak yurt genelinde başka afetlere maruz kalan yurt insanının acılarını gidermeye çalıştıklarından söz eden Karaaslan, “Devletimiz insanlarımızın yaralarını hızla sarıyorken Afyonkarahisar’la ilgili burada konuşacaklarımız var. Aslında katılımcılar söyleyecekler bizler dinleyeceğiz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliği ve liderliğinde 2019 yılında ‘Şehrim 2023’ çalışmasını başlattık. Bilindiği üzere genellikle projeler başlar ve belirli bir süre sonrada biter. Biz bu projenin sürekliliğini, yola çıkış hikâyesinin farklı yansımalarını çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.
“ŞEHRİN RİSKLERİNİ İYİ BİLİP YÖNETMEK ZORUNLU”
Çiğdem Karaaslan, Afyonkarahisar’da “Şehrim 2023” çalıştayı katılımcılarıyla bir masa etrafında şehir ve kültür alanlarında özellikle çevre, şehir ve kültür alanlarına katkılar almayı çok önemsediklerinin altını çizdi. Karaaslan şöyle konuştu: “Şehrin gelişimi ortak akıllar olduğunda kıymetli, anlamlı ve sürdürülebilirdir. Dolayısıyla içerisinden geçtiğimiz bu süreç bize göstermektedir ki durum aslında şehre sadece yatırım yapmanın da ötesindedir ki aslında bu şehir çok önemli yatırımları almış bir şehirdir. Ama onun dışında şehrin risklerini iyi bilmek, onları iyi yönetebilmek bu dönemde diğer dönemlerden çok daha büyük bir önem arz etmektedir.”
“ÇALIŞTAY BAŞLIKLARI:
ÇEVRE-ŞEHİR-KÜLTÜR VE MEDENİYET”
Çalıştay’da öncelikle çevreyi konuşacaklarını, çevre kavramının bugüne kadar sadece çevre sevgisi ve hassasiyetiyle açıklanabilir bir konu olduğuna değinen Karaaslan şunları söyledi: “Günümüzde çevre konusu dünyanın karşı karşıya olduğu iklim değişikliği krizi ile birlikte artık yönetilmesi çok zor bir hal almıştır. Ama her ülkenin elinden gelenin en iyisini yapması gereken başka bir dönemi yaşıyoruz. Çalıştayımızın ikinci etabında katılımcılarımızla şehri konuşacağız. Şehrin beklentilerini, projelerini, şehrin bugüne ve yarına dair ödevlerinin bizlerle paylaşılmasını istiyoruz. Son etapta da kültürü konuşacağız. Çünkü kültür ve medeniyet bizim olmasza olmazımızdır. Kültür ve medeniyet aslında bizim en önemli taşıyıcı unsurlarımızdır. Bu şehrin tarihsel ve kültürel birikimini bilen ve onu geleceğe taşıma iddiasında olan katılımcılarımızdan inşallah çok önemli katkılar alarak ayrılacağız.”
“VEYSEL EROĞLU HEM ÜLKESİNE
HEM ŞEHRİNE HİZMET ETTİ”
Şehir denildiğinde özellikle insanı içine alan tüm alanlarda yapılacak işlerin bitirilmesinin mümkün olmadığın vurgulayan Karaaslan şunları kaydetti: “Bu şehirde de hem Sayın Milletvekillerimizin TBMM’de ki gayret ve çabalarını bilen, gören biriyim. Aramızda olmamakla birlikte uzun yıllar bakanlık görevinde bulunarak hakikaten hem ülkesine hem de şehri Afyonkarahisar’a büyük hizmetler sunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu hocamızı Milletvekillerimizi minnetle anıyorum. Ülkemizde yapılanların sadece bugün için bir anlamı yoktur. Geleceğe dairde çok anlamı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan, aslında daha önce başlayan ama Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile somut uygulamaları görmemizi sağlayan görevleriyle AK Partimizin kuruluşu 2001 yılı sonra iktidar gelişimiz 2002 yılıdır. 14 Ağustos 2021 tarihinde 20. yılını idrak ettik. Türkiye’de hakikaten büyük bir değişim ve dönüşüm dönemi başladı.”
“TÜRKİYE’NİN ÖN GÖRÜSÜ
ÇOK YÜKSEK BİR LİDERİ VAR”
Siyasetin sadece sorunlara çözüm üretme alanı olmadığını aktaran Karaaslan şu ifadelere yer verdi: “Siyaset o an için sorun olarak görülmeyen ama geleceğe dair büyük önem arz edecek alanlara dairde güçlü, gerçekçi, sürdürülebilir önerileri sunma alanıdır. Dolayısıyla burada ön görüsü çok yüksek bir liderimiz var hamd olsun. Öyle değilmidir ki bu şehir hastanelerini Covid-19 pandemisinden çok önceki bir süreçte hem hayal edip hemde aynı zamanda inşa edip hayata geçirerek bizi bu salgın döneminde diğer ülkelerin o içine düştüğü o buhrana düşmememizi sağlamıştır. O değil mi bize bütün önemli yatırımların aslında sadece bugün için değil geleceğe dair önemini aslında bize yaşarken gösterdi. Dolayısıyla hedef 2023 diyoruz. Açıkçası 2023 yılını sadece bir seçim yılı olarak görmüyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında yeni bir yüzyılın başlangıç arifesinde dünya da artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir dönemde şehirlerimizi kalkındırarak gelecekte çok daha güçlü bir Türkiye hedefine birlikte ulaşacağımız, parti politikalarımıza ve hükümet çalışmalarımıza katkı sağlayacağız. Bu çalıştay da oluşturulan raporlar bizzat Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edileceğinden dolayısıyla parti yönetimimizle tartışılıp, konuşulup oluşturulan yol haritasına katkı sunacağından herkes emin olabilir. Dolayısıyla her bir katılımcının fikri bizler için çok önemlidir. Bu çalıştay da siyaseten olsun, Türkiye meselelerine dair olsun hayata farklı pencerelerden baktığımız isimler olabilir ki asıl istediğimiz bu birlik ve beraberliktir. Meselemiz Afyonkarahisar ve ülkemizin geleceğidir. Bunun için birlikte hareket etmek hakikaten sahip olduğumuz en değerli gücümüzdür.”
BAŞKAN YARDIMCILARI HER
MASADA MODERATÖRLÜK YAPTI
Çalıştay katılımcıları masalarında Başkan Yardımcıları; AK Parti Mardin Milletvekili Şehmuz Dinçer, 25-26. dönem Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, MKYK Yedek Üyesi Serpil Yılmaz, MKYK Yedek Üyesi Eyüp Gökhan Özekin, Başkan Yardımcısı Makine Mühendisi Marmara Koordinatörü Oğuzhan Serinkaya, İnşaat Yüksek Mühendisi Ege Bölgesi Koordinatörü Mustafa Kenan Yılmaz, önceki dönem Kadın Kolları MKYK Üyesi Seda Güven Bölük moderatörlük yaptı. Çalıştay programı basına kapalı olarak devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme