• Haberler
  • Genel
  • 'Çalışmalarımız meyvesini verdi' – Kocatepe Gazetesi

'Çalışmalarımız meyvesini verdi' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, 12 Şubat 2010'da yaptıkları toplantının sonuç vermeye başladığını söyledi. Mühsürler, et sektörü ile ilgili çalışmaların takipçisi olacaklarını kaydetti Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Borsa olarak gündeme getirdikleri kırmızı et sektörünün sorunlarının ilgili makamlar tarafından dikkate alındığını belirtti. Mühsürler, 'Borsamız öncülüğünde 12.02.2010 tarihinde gerçekleşen Büyükbaş [&hellip]

“Çalışmalarımız meyvesini verdi”

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, 12 Şubat 2010’da yaptıkları toplantının sonuç vermeye başladığını söyledi. Mühsürler, et sektörü ile ilgili çalışmaların takipçisi olacaklarını kaydetti

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Borsa olarak gündeme getirdikleri kırmızı et sektörünün sorunlarının ilgili makamlar tarafından dikkate alındığını belirtti. Mühsürler, “Borsamız öncülüğünde 12.02.2010 tarihinde gerçekleşen Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık ile Kırımızı Et Sektöründeki sorunların tartışıldığı Bölge Borsaları İstişare Toplantısı neticesinde TOBB’un katkılarıyla hazırlanan Sonuç Bildirgesi meyvelerini vermeye başlamıştır” dedi.
KDV, Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek
Mühsürler, “Toplantı neticesinde hazırlanan Sonuç Bildirgesi’nde et sektöründe uygulanmakta olan KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi yönünde fikir birliğine varılmış ve bu konu TOBB kanalıyla Tarım Bakanlığına ve Maliye Bakanlığı’na yazı ile bildirilmiştir. TOBB’dan aldığımız 21.04.2010 tarihli ilgili yazıda bu görüşün ilk önce Tarım Bakanlığına bildirildiği Tarım Bakanlığı ise bu talebin Bakanlık olarak uygun bulunduğunu belirterek, talebimizi Maliye Bakanlığına bildirildiği belirtilmektedir. Maliye Bakanlığının cevabi yazısında ise KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesinin KDV Kanunu uyarınca Bakanlar Kurulu yetkisinde olduğu belirtilerek konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşülmek üzere not alındığı belirtilmektedir” diye konuştu.
Erdoğan, hassasiyetle yaklaşıyor
Mühsürler, şöyle devam etti:“Geçtiğimiz hafta et üreticilerini bir araya getirerek düzenlediğimiz toplantı neticesinde Kırmızı Et fiyatlarındaki istikrarsızlıklar dile getirilmiştir. Bu toplantı neticesinde İlimizde kesim yapan Et Üreticileri tarafından tavan et fiyatları belirlenmiş ve İç Ege Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin kurulması kararlaştırılmıştır. Özellikle son günlerde ulusal medyada çıkan haberlerde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da konuya hassasiyetle eğildiği ve gerekirse yüksek seyreden et fiyatlarına müdahale etmek üzere ithal et konusunu gündeme getirmiştir. Bu tür gelişmeler Borsamız çalışmalarının ve İlimizde faaliyet gösteren et üreticilerinin katılımıyla İç Ege Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin kurulmasının doğru adımlar olduğunu göstermektedir. Hükümet tarafından bu tür çalışmaların hayata geçirilmesinde, gündeme gelmesinde faaliyetlerimizin etkili olduğu inancındayız. Bu vesile ile Kırmızı Et sektöründe yaşanan kaosa el atan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Hükümete teşekkür eder, çalışmalarını ve atacakları adımları dikkatle izlediğimizi belirtmek isteriz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme