• Haberler
  • Genel
  • Çalışmalar geniş yelpazede sürdürülüyor – Kocatepe Gazetesi

Çalışmalar geniş yelpazede sürdürülüyor – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, müdürlük birimlerinin çalışmalarını geniş bir yelpazede aralıksız sürdürdüğünü dile getirdi Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Tekel bayilerinin ruhsatlandırılması ve denetlenmesi noktasında verilen yeni görevi de gerçekleştirdiklerini söyledi.SÜT ÜRETİMİNDE AZALMA VAR İl Müdürü Hüseyin Arap, şehrin öne çıkan ürünlerinin hayvansal ürünler, gıda ürünleri ve bitkisel olarak sıralandığında [&hellip]

Çalışmalar geniş yelpazede sürdürülüyor

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, müdürlük birimlerinin çalışmalarını geniş bir yelpazede aralıksız sürdürdüğünü dile getirdi

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Tekel bayilerinin ruhsatlandırılması ve denetlenmesi noktasında verilen yeni görevi de gerçekleştirdiklerini söyledi.
SÜT ÜRETİMİNDE AZALMA VAR
İl Müdürü Hüseyin Arap, şehrin öne çıkan ürünlerinin; hayvansal ürünler, gıda ürünleri ve bitkisel olarak sıralandığında kırmızı et, beyaz et, süt, bal öncelikli, sucuk, kaymak, lokum, şekerleme şeklinde sıralandığını belirtti. Buğdayın tarımsal üretimde 569 bin ton, şeker pancarının 805 bin ton, yaklaşık et üretimimiz 16 bin ton, sucuk üretimi 8 bin ton bazen 10 bin ton olarak değişiklik arz ettiğini kaydeden Arap, bu yıl süt miktarında biraz düşme olduğunu 2013’de 550 bin ton süt üretilirken bu yıl 464 bin ton olarak üretim gerçekleştiğini bildirdi.
84 HEDEF BELİRLENDİ
Faaliyetlere başlarken ilk göreve geldiğinde kendisine göre her birimde olması gereken bir yol haritası hazırlayarak işe başladıklarını aktaran Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, mevcut alanı eksikliklerle birlikte belirlediklerini ifade etti. Beş yıllık bir hedef planı hazırlayıp uygulamaya koyduklarını söyleyen Arap; “Stratejik plan ve performans planı hazırlandı. Tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte TARGEL personelinden başlayarak 84 adet hedef belirleyerek 5-6 aylık zaman diliminde uygulamaya koyduk.” dedi.
26 BİN ÇİFTÇİ
SİGORTALANDI
İl Müdürlüğü kampüs alanının asfaltlanıp, taş binanın modern bir toplantı salonu haline getirilip, ana binaya mantoloma yapıldığını aktaran İl Müdürü Hüseyin Arap; “İlçelerimizdeki hizmet binalarının bakım ve onarımlarını sağladık. 15 Yılılk bir araçla gıda denetimi yapılıyordu. Şu anda 2 ayrı yeni araçla tam donanımlı araç aldık. Lojmanlarımızın tadilatını yaptık. Çiftçilerimizin farkında olmadıkları bir şeyde farkındalık yaratarak eğitimle 2 bin çitfçiye poliçe imzalattık. Yani üretimini garanti altına almasına sigortalarak yardımcı olduk. 2013 yılında bu rakam 26 bine ulaştı.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme