Çalışma 'çile'ye dönüştü

Özdilek kavşağı olarak bilinen bölgede günlerdir tamamlanamayan köprü bakım çalışmaları adeta çileye dönüştü

Afyonkarahisar-İzmir-İstanbul kavşağında bulunan köprülü kavşakta devam eden bakım çalışmaları Afyonkarahisarlılar ve Afyonkarahisar’dan geçenler için tam anlamıyla bir çile haline dönüştü.
Yaklaşık 10 gündür devam eden “köprü bakım çalışmaları” nedeniyle üst geçitten trafik akışı verilmiyor. Afyonkarahisar ile İzmir, Antalya, İstanbul ve Ankara-Konya güzergahlarını kesişim noktasında bulunan, Türkiye’nin en işlek karayolları kavşağı olma özelliği taşıyan bu noktadaki çalışmalar nedeniyle her gün trafik çilesi yaşanıyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde araç konvoyları Afyon tarafında Çakırköy kavşağına, İzmir güzergahında Kocatepe tüneline ve İstanbul istikametinde de Demirçevre girişine kadar uzuyor.
Binlerce aracın geçiş yaptığı güzergahta çalışmaların hızlandırılmasını isteyen vatandaşlar, köprülü geçidin bir şeridinde çalışma yapılırken diğer şeridinin trafiğe açılabileceğini öneriyorlar. Bu mümkün değilse imkanların seferber edilip çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten vatandaşlar “Hem biz Afyonkarahisarlılar için hem de ilimizden geçiş yapanlar için bu noktadaki trafik yoğunluğu kelimenin tam anlamıyla çile haline dönüştü. Konunun ilgilileri bu çalışmayı en kısa sürede tamamlamalı. Eğer tamamlamak mümkün olmuyorsa alternatif güzergahlarda düzenleme yapılarak trafik o yollara kaydırılmalı. Köprünün bir şeridinin trafiğe açık tutulması da bir başka çözüm önerisi. Hangisi mantıklı ise bu değerlendirilip çileye son verilmeli” diyerek yaşanan sıkıntının büyüklüğüne işaret ediyorlar.

Haber

Seyyar satıcı ve dilencilere gün doğdu

Özdilek kavşağı olarak bilinen bölgede yaşanan trafik yoğunluğu seyyar satıcı ve dilenciler için de fırsata dönüştü. Dün MHP Afyonkarahisar Kongresi için Afyonkarahisar’da bulunan MHP’nin TBMM Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Afyonkarahisar’daki yoğunluktan nasibini alanlardan birisi oldu. TBMM’nin kırmızı plakalı makam aracını kullanmasına rağmen çakar lambalarını ve geçiş üstünlüğünü kullanmayan MHP Grup Başkan vekili Erkan Akçay kavşaktaki trafik yoğunluğunun içinde kalınca seyyar satıcıların tacizinden kendini kurtaramadı. Israrla su satmaya çalışan seyyar satıcılar TBMM’nin 38 plakalı makam aracının etrafında su satabilmek için epeyce efor sarf ettiler. Bu durum aynı noktadaki güvenlik zafiyetini de gündeme taşımış oldu.

Bakmadan Geçme