• Haberler
  • Gündem
  • Çalışkan, Uyum Komisyonu’nda görevlendirildi – Kocatepe Gazetesi

Çalışkan, Uyum Komisyonu’nda görevlendirildi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'nin geleceği için yol haritasının hazırlayacak olan 5 komisyonun kurulma talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan'ın, görev yapacağı Yerel Yönetimler Komisyonu, belediyeler, il özel idareleri ve muhtarlıklarla ilgili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile mevcut sistemin uyumlaştırılması ve dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yapılması, hantallığa sebep olan mevzuatın ayıklanması ve ihtiyaç duyulan düzenlemelerin formüle edilmesi [&hellip]

Türkiye’nin geleceği için yol haritasının hazırlayacak olan 5 komisyonun kurulma talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan’ın, görev yapacağı Yerel Yönetimler Komisyonu, belediyeler, il özel idareleri ve muhtarlıklarla ilgili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile mevcut sistemin uyumlaştırılması ve dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yapılması, hantallığa sebep olan mevzuatın ayıklanması ve ihtiyaç duyulan düzenlemelerin formüle edilmesi çalışmalarını yürütecek.              
 AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın Başkanlık yaptığı komisyonda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Selçuklu eski Belediye Başkanı ve Akademisyen Prof. Dr. Adem Esen, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan görev yapacak.

Bakmadan Geçme