Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Çalışıcı ve Bilkay – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 14 Ocak 2010 Perşembe 02:00:00
  Emniyet Müdürlerinin görev değişiklikleri ile ilgili kararname önceki gün gece geç saatlerde açıklandı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın isminin de bu kararnamede oluşu hem bizler için, hem polis teşkilatı için, hem de Müdür Ali Bilkay için sürpriz oldu diyebiliriz.
Çünkü Ali Bilkay Ankara Emniyet Genel Müdürlü-ğü’ndeki Daire Başkanlığı görevinden sonra ilk İl Emniyet Müdürlüğü görevi olarak Afyonkarahisar’a atandığında takvimler henüz 29 Aralık 2008’i gösteriyordu. Müdür Bilkay ilimizdeki 1 yıllık görev süresini daha yeni doldurmuşken, Afyonkarahisar’dan daha büyük bir il olan Adapazarı’na gönderiliyor. Bu Bilkay Müdür için “terfi” anlamına geliyor.
İlimize gelişinin hemen akabinde 2009’un yılbaşı gecesi görev başındaki polis ekiplerini denetlemesi sırasında tanışmıştık Ali Bilkay ile. Son derece cana yakın davranışları ile dikkatimizi çeken Müdür Bey biz basın mensuplarıyla da yakından ilgilenmişti. Yılbaşı gecesi sokakta gördüğü vatandaşlarla sıcak diyaloglar kuran Müdür Bey, “Afyonkarahisar halkı merak etmesin, biz hep böyle görevimizin başındayız” mesajı vermişti. Vatandaşa karşı devletin gülen yüzünü eksik etmeyen Bilkay, suçla ilişkili olanlara da hep sert mesajlar verdi. Bu mesajları sık sık gazetelerde yer buldu. İş sadece mesajlarda da kalmadı, başarılı operasyonlara da imza atıldı. Bilkay’ı sık sık şehir sokaklarında ve vatandaşların arasında gördük, memnun olduk.
Ali Bilkay Afyonkarahisar’daki görevi öncesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafikle ilgili biriminde genel müdürlük yaptığı için ili-mizin trafik sorunu konusunda kendisine büyük ümitler bağlanmıştı. İkili sohbetlerde kendisi de şehir içi trafikle ilgili tespitlerini dile getiriyordu. En çok Ambaryolu ile Alaca Hamam kavşağını eleştiren Ali Bilkay, “Buralardaki trafik anlayışı Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Hele PTT Baş Müdürlüğü önündeki (Alaca Hamam) kavşağın trafiği, televizyonlarda hepimizi güldüren Hindistan’daki karmakarışık trafiği andırıyor. Kimin nereden ne zaman geçeceğine herkes kafasına göre karar veriyor” diyordu. Bilkay eleştirdiği bu noktalarla ilgili düzenleme çalışmalarında da bulundu. Ancak mevzuatlar gereği bunların tamamı henüz hayata geçemedi. Keşke Müdür Bey’in bu çabaları da sonuca ulaşsaydı ama devlet memurlarının kaderi bu. Bizlere hakkında hayırlısını dilemek düşüyor.
*
Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan Vali Kadir Çalışıcı’ya dün muhtarlar tarafından “Afyon’un esas oğlanı” plaketi ve-rildi.
Toplantıda Afyonkarahisar’a hizmet etmenin yolunun sadece siyasetten geçmediğini ifade eden Çalışıcı, “Benim bu topraklara çok borcum var. Ömrümü versem bu borcumu ödeyemem. Bir görev yüklendiğinde her alanda hizmet et-meye hazırım. Bu siyasi olabilir, iktisadi olabilir, hatta elime kürek alıp çalışırım. Bugüne kadar bir kamyon dolusu plaket ve ödül aldım ancak bu plaketin yeri benim için çok ayrı. Esas oğlan olmak kolay değildir. Üzerime büyük bir manevi yük aldım” dedi.
Afyonkarahisarlılara hiç yüz çevirmeyen, hemşehrilerini her zaman ve zeminde kucaklayan Vali Kadir Çalışıcı için artık “Afyonkarahisar siyasetinin de esas oğlanı” olma zamanı geldi bize göre.
Kaymakamlık yaptığı ilçelerden Valilik görevinde bulunduğu Adıyaman, Aksaray ve Eskişehir’e kadar, bulunduğu her noktada, Afyonkarahisar’ın adını ak etti Çalışıcı. Kendine ulaşan Afyonlu’yu yere göğe koymadığı bir yana, bir Afyonlu’nun selamıyla giden vatandaşa bile ayrı bir ilgi, alaka gösterdi. Bugüne kadar memuriyet görevinde olmasına rağmen hep ilimiz siyaseti için anıldı adı. Bir çok önemli teklifi devlet memuriyeti nedeniyle reddettiği biliniyor. Devletin yönetim kademelerinde kendini ispatlayan ve bir çok hizmete imza atan Çalışıcı’nın ilimiz siyaseti için bir kazanç olacağı herkesin ortak görüşü. En azından bizim çevre-mizdeki insanların ortak görüşü bu yönde. Bundan sonrası siyasi partilerin Afyonkarahisar’daki yöneticilerine düşüyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti