'Çalışanın derdi Ay'a gitmek değil ay sonunu getirebilmek'
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Türkiye de oluşturulan son suni gündemin 'Kim aya gitmek ister.' olduğunu ifade etti. Arslan, 'Sayın Cumhurbaşkanım, bu ülkede çalışanın derdi Ay'a gitmek değil, ay sonunu getirebilmektir' dedi   Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan partide düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi. Arslan, Irak'ın Gara bölgesinde alçakça şehit [&hellip]
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Türkiye de oluşturulan son suni gündemin “Kim aya gitmek ister.” olduğunu ifade etti. Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanım, bu ülkede çalışanın derdi Ay’a gitmek değil, ay sonunu getirebilmektir” dedi
Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan partide düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi. Arslan, Irak’ın Gara bölgesinde alçakça şehit edilen 13 sivil vatandaşa Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diledi. Arslan, sivilleri dahi hedef alan hain terör örgütü PKK’yı şiddetle lanetlediğini vurguladı.
“MORAL MOTİVASYON DOST ZİYARETLERİYLE SAĞLANIR”
Türkiye de bütün kararların Bilim Kurulu üyelerinin beyanlarıyla alındığını söyleyen Arslan, “Bu kurul üyeleri sağlık adına tedbirler açıklamaktadırlar. Ancak açıklanan kararların sağlığa faydalı mı, yoksa zararlı mı olduğu tartışılır durumdadır. Zira insan sağlığı tek başına düşünülemez ve insan bir makina değildir. Acaba bu kurul tedbirleri açıklarken insan sağlığına ekonominin etkilerini göz önünde bulunduruyor mu? Ekonomik durumu iyi olmayan insanın sağlığı da olumsuz etkilenecektir. Aylardır kapalı olan esnafın bu durumdan nasıl etkileneceği göz önüne alınıyor mu? Acaba bu kurul insan sağlığına psikolojinin etkilerini göz önüne alıyor mu? Bir insanın moral ve motivasyonu düşükse herhangi bir hastalığı yenebilmesi çok zordur. Moral ve motivasyonu yükseltecek faaliyetlerden birisi de eş dost ziyaretidir. Bir odaya kapanarak geçirilecek 14 günün psikoloji üzerine etkisi düşünülmüş müdür?” dedi.
“BİLİM SADECE ADI ÖNÜNDE PROFESÖR YAZANLARIN SÖYLEDİKLERİ Mİ?”
“Hayata umutla bakamayan insanımızın hastalıklara yakalanma riski arttığı gibi, yakalandığı hastalıktan kurtulma ihtimali de zorlaşmaktadır.” diyen Arslan, “Acaba bu kurul üyeleri temiz havanın ve yürümenin insan sağlığına etkilerini göz önüne alıyor mu? Güneşli günlerde bile sokağa çıkma yasakları uygulanması doğru mudur? Bilim kanıt üzere olması gereken bir faaliyettir. Geldiğimiz noktada maskenin işe yaradığına dair bilimsel bir kanıt yoktur. PCR testinin güvenilir olduğuna dair kanıt yoktur. Aşının etkinliği ve koruyuculuğu konusunda yeterli kanıt yoktur. Aşının kısa ve uzun vadeli yan etkileri konusunda yeterli bilgi yoktur. Bu kadar yokluğa rağmen kurul üyelerinin bunlarda ısrar etmesi doğru mudur? Acaba bilim sadece adının önünde profesör yazanların söyledikleri midir? Bu söylenenler tartışılamaz gerçekler midir?” diye konuştu.
“ÜLKENİN ASLİ
GÜNDEMİ EKONOMİ”
Türkiye de en önemli gündeminin ekonomi olduğunu sürekli tekrarladıklarını belirten Arslan, “İktidar her ne kadar ‘yoksulluk sorun olmaktan çıktı’ dese de geçim sıkıntısı bir numaralı gündemimizdir. Biz söyleyince kızıyorlar, dinlemiyorlar. Kendi gazeteleri bile ile alış veriş önerilerini birinci sayfada veriyor. Eğer ülkede geçim sıkıntısı yoksa neden alış veriş önerisi hazırlanıyor? İktidara yakın medya millete fakirlik, çaresizlik aşılarken, iktidar algı oluşturma derdinde. TÜİK’e göre işsizlik düşmüş. İş gücüne katılım sayısı artmış, işten çıkarmalar artmış, istihdam azalmış, ama işsizlik düşmüş. İktidar sorunları çözmek yerine üstünü örtmekte kullandığı materyallerden birisi algı. İşte bu da bir algıdır.” şeklinde konuştu.
“ASIL DERT AY’A
GİTMEK DEĞİL”
Türkiye de son oluşturulan suni gündemin “Kim aya gitmek ister.” olduğunu söyleyen Arslan şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanım, bu ülkede çalışanın derdi Ay’a gitmek değil, ay sonunu getirebilmektir. İşsizin derdi Ay’a gitmek değil işe gidebilmektir. Esnafın derdi Ay’a gitmek değil, dükkânına gidebilmektir. Öğrencinin derdi Ay’a gitmek değil, severek yapacağı işini öğrenmek için okuluna gidebilmektir. Çiftçinin ise derdi Ay’a gitmek değil, artan maliyetlerden dolayı ekmekten vazgeçtiği tarlasına gidebilmektir. İktidar çiftçinin sıkıntılarını görmek ve çözüm bulmak yerine cebindeki telefonuna bakmaktadır. Çiftçilerimiz, alması gereken desteği alamamaktadır. Bugün itibarı ile çiftçinin kullanmak zorunda olduğu kimyasal gübrelerin fiyatları 150 lira ile 200 lira arasındadır. Bir torba gübre ortalama 170 lira. Bir litre mazot 6,81 lira. Elektriğe sürekli zam geliyor. Bütün bunlara rağmen üreten çiftçi ürününü satamıyor.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi
YASAL UYARI
Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.