• Haberler
  • Genel
  • Çalınan altınlarla ev alacaklardı – Kocatepe Gazetesi

Çalınan altınlarla ev alacaklardı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da evlenen genç çift, düğün sonunda takı çantasının çalındığını fark edince neye uğradığını şaşırdı. Düğünü çeken kameranın görüntülerine yansıyan hırsızlık anını tespit eden genç çift, polise başvurdu Fırat Aydın ve Kezban Aydın… 7 yıl önce başlayan bir ilişki ve ilişkiyi düğünle taçlandırıp dünya evine girme isteği… Bu güzel rüya 28 yaşındaki Fırat Aydın ile eşi [&hellip]

Çalınan altınlarla ev alacaklardı

Afyonkarahisar’da evlenen genç çift, düğün sonunda takı çantasının çalındığını fark edince neye uğradığını şaşırdı. Düğünü çeken kameranın görüntülerine yansıyan hırsızlık anını tespit eden genç çift, polise başvurdu

Fırat Aydın ve Kezban Aydın… 7 yıl önce başlayan bir ilişki ve ilişkiyi düğünle taçlandırıp dünya evine girme isteği… Bu güzel rüya 28 yaşındaki Fırat Aydın ile eşi 23 yaşındaki Kezban Aydın’ın adeta kâbusu oldu. Genç çift, 23 Temmuz 2011’de hayatlarını birleştirmek için Afyonkarahisar’daki bir düğün salonunda davetlilerle birlikte düğün yaptı. Ancak düğüne davetli gibi gelen iki kız çocuğu, düğünde toplanan takıları çalıp kayıplara karıştı. Olayla ilgili konuşan Fırat Aydın, “Düğünde her şey çok güzeldi. Düğünün bitimine doğru takı çantasını koyduğumuz yerde bulamadık. Düğünü çeken kameradaki kasete baktığımızda, tanımadığımız, düğün davetlsi olmayan iki kızın takı çantasını alıp gittiğini gördük” dedi.
Kendisi ve eşi, ayrı kurumlarda işçi olarak çalışan Fırat Aydın, düğünde çalınan takı maliyetinin yaklaşık 20 bin lira tuttuğunu, bu parayla bir ev almak istediklerini söyledi. Aydın, “Bu para, belki bir ev almaya yetmeyecekti, ama en azından önemli bir taksiti vermiş olacaktık. Bu tür hırsızlık durumlarında ildeki sarraflara da durum bildirilirmiş. Ama şu ana kadar sarraflara durum bildirilmemiş” diye konuştu.
23 yaşındaki Kezban Aydın ise olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, şoku atlamadıklarını kaydederek “Bizim talebimiz, paramızın bulunmasının yanında bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken önlemin alınması. Bizimle aynı gün bir otelde de buna benzer hırsızlık olayının gerçekleştiği söyleniyor. Yine bu kızların bizim düğünüzden sonra Kütahya’da görüldüğü iddia ediliyor. Lütfen bu kişiler için gereken önlem alınsın” ifadelerini kullandı.
Genç çift, konu hakkında ilgili makamlara suç duyurusunda bulundu.
Düğünde çekilen görüntülerde, iki küçük kız, gelin odasının kapısına giderek çantayı almayı planlıyor. Bunu ilk denemede başaramayan iki kız, daha sonra gelinin annesinin takı çantasını bir anlık dalgınlığı ile masada bırakmasını fırsat bilerek alıp kayıplara karışıyor. Düğüne davetli gibi, saçlarını yaptıran ve düğüne uygun kıyafet seçerek gelen iki hırsız, gelinin annesi ayrıldıktan sonra ellerinde balon ile masaya yaklaşıyor, masada oturan küçük kızın gözünü balon ile kapatıp takı çantasını alıp salondan ayrılıyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme