Çakmaklı unutulmadı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği ünlü sinema yönetmeni Yücel Çakmaklı vefat yıldönümünde unutulmadı Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden sinema yönetmeni Yücel Çakmaklı’nın vefatının üzerinden 4 yıl geçti. Çakmaklı geçen yıl çeşitli etkinliklerle anılmıştı.Minyeli Abdullah, Çile, Birleşen Yollar gibi Türk sinemasının unutulmaz filmlerine imza atan yönetmen, yapımcı ve senarist Yücel Çakmaklı 23 Ağustos 2009'da vefat etmişti. 1937’de Afyonkarahisar’da doğan Çakmaklı [&hellip]

Çakmaklı unutulmadı

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği ünlü sinema yönetmeni Yücel Çakmaklı vefat yıldönümünde unutulmadı

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden sinema yönetmeni Yücel Çakmaklı’nın vefatının üzerinden 4 yıl geçti. Çakmaklı geçen yıl çeşitli etkinliklerle anılmıştı.
Minyeli Abdullah, Çile, Birleşen Yollar gibi Türk sinemasının unutulmaz filmlerine imza atan yönetmen, yapımcı ve senarist Yücel Çakmaklı 23 Ağustos 2009’da vefat etmişti. 1937’de Afyonkarahisar’da doğan Çakmaklı İstanbul’da vefat etmişti.İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü mezunu Çakmaklı bir süre sinema yazarlığı, yönetmen yardımcılığı ve ilk filmi Kâbe Yolları’nı (belgesel) yönetti. 1969’da kurduğu Elif Film şirketinde milli sinema akımının öncüsü olan filmler çekti. Tarık Buğra’dan Küçük Ağa ve Kuruluş gibi, roman uyarlamalarından TV dizilerinin yanı sıra Necip Fazıl Kısakürek’in Bir Adam Yaratmak ve Turan Oflazoğlu’nun 4. Murad’ı gibi tiyatro eserlerinden TV oyunları yaptı.Türk sinemasında pek çok ilke imza atan Yücel Çakmaklı, 10 Temmuz 2008’de TBMM tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyasına layık görüldü, 21 Ekim 2008’de de Kültür Bakanlığı tarafından sinemadaki 50 yıllık hizmetleri dolayısıyla Emek Ödülü’nü aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme