Çakırköy tedirgin – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Merkez'e bağlı bulunan eski ismiyle Çakırköy, yeni ismiyle Çakır Mahallesi'ndeki seçmen karmaşası vatandaşları endişelendiriyor. 3 dönemdir muhtarlık yapan köy muhtarı ile kardeşine ait olan 2 ayrı evde 122 seçmen kaydı bulunduğunu belirten Çakırköylüler, 'Sayın Valimiz ve yöneticilerimiz bu işe el atmazsa seçim öncesi ve seçim zamanında tatsız olayların yaşanmasından korkuyoruz.' diyorlar.'NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK'Çakır Mahallesi'nde [&hellip]

Afyonkarahisar Merkez’e bağlı bulunan eski ismiyle Çakırköy, yeni ismiyle Çakır Mahallesi’ndeki seçmen karmaşası vatandaşları endişelendiriyor. 3 dönemdir muhtarlık yapan köy muhtarı ile kardeşine ait olan 2 ayrı evde 122 seçmen kaydı bulunduğunu belirten Çakırköylüler, “Sayın Valimiz ve yöneticilerimiz bu işe el atmazsa seçim öncesi ve seçim zamanında tatsız olayların yaşanmasından korkuyoruz.” diyorlar.
“NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK”
Çakır Mahallesi’nde seçmen sayısı 385 iken, yapılan nakillerle seçmen sayısının 450’ye çıktığını öğrendiklerini belirten Çakır Mahallesi muhtar adaylarından Fahri Çengelci, “Yeni seçmenlerden 27’si köyümüzün yetişen gençleri. Ama geriye kalanlar ise köyümüzle hiçbir ilgisi bulunmayan tamamen taşıma seçmenler. Mevcut muhtar seçimi kaybedeceğini anlayınca Çakırköy ile ilgisi bulunmayan kişilerin kayıtlarını köyümüze nakletmiş. Şu anda muhtarın kendi evinde 76 kişi, kardeşinin evinde ise 46 kişi oturuyor gözükmekte.” dedi.
Konuyu Valilik ve Savcılık makamlarına bildirdiklerini, kendilerine bir yanıt verilmediğini belirten Çakır Mahallesi muhtar adayı Fahri Çengelci, “Valilik Makamı konuyu Seçim Kurulu’na aktardı. Seçim Kurulu’na sorduğumuzda bize ulaşan bir şey yok diyorlar. Biz de ne yapacağımız şaşırdık.” diyerek sıkıntılarını anlattı.
SİNİRLER GERGİN
Çakırköy sakinlerinden bazılarının nüfus kaydının düştüğünü tesadüfen öğrendiklerini, bu durumu Savcılık, Seçim Kurulu, CİMER ve Yüksek Seçim Kurulu gibi ilgili makamlara bildirdiklerini anlatan Çen-gelci, “Köyümüzdeki alakasız seçmen sayısı artışıyla ilgili olarak resmi makamlardan bir yanıt alamıyoruz. 1,5 aydır mücadele ediyoruz ama sonuç yok. Bu durum seçime etki edecektir. Şimdiden köyümüzde gerginlikler yaşanıyor. Köyün asli sakinleri, dışarıdan gelen alakasız kişilere oy kullandırmamayı düşünüyorlar. Köyün kaderini köyün sakinleri belirlemeli diyen komşularımız tepkililer. Tatsız olayların yaşanmasından endişeliyiz. Yetkililerimizden ilgi ve çare bekliyoruz.” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Çakırköy’de köy muhtarı ile kardeşine ait 2 ayrı evde 122 seçmen kaydı bulunduğu belirtiliyor.

Bakmadan Geçme