Çakı gibi askerlere veda yemeği

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 1990/2 tertip askere gedecek gençler için Asker Gecesi düzenledi. Asker adayı gençlerle birlikte bazı mahalle muhtarları ve Meclis üyelerinin de yer aldığı programda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban gençlere çeşitli tavsiye ve nasihatlerde bulundu. Çoban, toprağımıza ve bayrağımıza saygı gösteren herkesi bağrımıza basmayı bileceğimizin altını çizdi Belediye yemekhanesinde düzenlenen yemeğin ardından dua edildi. [&hellip]

Çakı gibi askerlere veda yemeği

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 1990/2 tertip askere gedecek gençler için Asker Gecesi düzenledi. Asker adayı gençlerle birlikte bazı mahalle muhtarları ve Meclis üyelerinin de yer aldığı programda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban gençlere çeşitli tavsiye ve nasihatlerde bulundu. Çoban, toprağımıza ve bayrağımıza saygı gösteren herkesi bağrımıza basmayı bileceğimizin altını çizdi

Belediye yemekhanesinde düzenlenen yemeğin ardından dua edildi. Programın ilk konuşmasını yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, Afyonkarahisar’da ilk kez bir Belediye Başkanı’nın güzel bir organizasyon düzenlediğini belirterek Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Akagündüz, askere gidecek olan gençlere de hayırlı teskereler diledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilk kez 1990/2 tertip askerlere düzenlenen bu gecenin bundan sonra geleneksel hale geleceğini açıkladı. Burhanettin Çoban, terör bölgesinde askerlik yapacak olan gençlere nasihat vererek Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün örnek uygulamalarla oradaki halkın sevgisini kazandığını söyledi. Çoban; “Bu toprağa, bu bayrağa saygı gösteren herkesi bağrımıza basmayı biliceğiz. Asker gecesinin düzenlenmesine katkı sağlayan mahalle muhtarlarına teşekkür ediyorum.
Sevgili Mehmetçik adayı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu gece hep beraber eğleneceğiz. Biliyorsunuz biz askere hep eğlenceyle, davul zurnayla uğurlanırız. Annelerimiz bizi askere gönderirken kına yakarlar. Bundan dolayı da Mehmetçiğimizin bir diğer adı da Kınalı Kuzular’dır. İnşallah askerlik görevinizden sağlıklı bir şekilde dönersiniz.”dedi.
Gençlere Doğu nasihati
“Olur ki bazı kardeşlerimiz, terör bölgesinde görev alabilirler. Onlara şunu söyleme ihtiyacı hissediyorum. Bu ülkede yaşayan, Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Göçmen kim olursa olsun, hepsi ben bu ülkeyi seviyorum, bu ülkenin bayrağını, toprağını seviyorum diyorsa o bizim kardeşimizdir.”diyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “ Bunların içerisinde maalesef ülkemize, bayrağımıza karşı saldırıda bulunanlar var. Bunlara karşıda savunma görevimizi en güzel şekilde yapacağız. Ancak bilmeden, kullanılan, yanlış yönlendirilenler de var. Bir grup işadamı ile iki hafta önce Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Mardin gibi ileri ziyaret ettik. Ben bu bölgeye ilk kez gittim. Oranın yetkilileriyle, emniyet müdürüyle, valisiyle, belediye başkanlarıyla görüştüm. Diyarbakır Emniyet Müdürü ile kahvaltıda bir araya geldik. Diyarbakır’a geldiğimde Diyarbakır’lılar hep şunu söylüyordu. Buraya Gaffar Okkan diye bir Emniyet Müdürü geldi. İlk kez burada halk ile selamlaştı. Halkı dükkânında ziyaret etti. Kahvede onlarla oturup çay içti, tavla oynadı ve o insan öldürüldü dediler. Şimdiki emniyet müdürümüz de benzer şeyleri söyledi. Diyarbakır’ın varoş mahallelerinde, özellikle çocuklar ne zaman bir polis aracı geçse, tüm çocukların taş atıklarını söyledi. O çocuklar polise neden taş attıklarını bilmiyorlar. Çünkü onları yönlendiren büyükleri. Onlara polise taş atarlarsa, çikolata vereceklerini, para vereceklerini söylüyorlar.”diye konuştu.
Polis kendisini sevdirmeyi başardı
Doğu bölgesine yaptığı gezi sırasında Diyarbakır Emniyet Müdürü’nün uygulamış olduğu projeyi asker adaylarına anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Bir gün il emniyet müdür yardımcısı bir panzere biner. Çocuklar bir mahallede panzeri taşlarlar. Emniyet Müdür Yardımcısı da panzerden inerek çocuklara selam verir. Oturur onlarla sohbet eder. Dertlerini dinler. Bir polis aracı çağırarak onları emniyet müdürlüğüne götürür ve meşrubat ikram eder, pasta ikram eder. Daha sonra onları emniyet müdürünün makamına çıkartır. Emniyet Müdürü de bakar ki çocuklar ne yaptıklarını bilmiyorlar. Hemen bir proje ortaya koyarlar. Diyarbakır’da ne kadar polis çocuğu varsa onlarla beraber bu çocuklara futbol, voleybol, basketbol takımları kurarlar. 35 Çocuk bir anda 100 çocuk olur. 100 Çocuk 2 ay sonra 200 çocuk olur. Altı ay sonra baktıklarında tam 500 kişilik çocuk grubu emniyet müdürlüğü ile işbirliği yapar hale gelmiştir. Biz okuma yerlerinde onları da ziyaret ettik. Ben her sınıfa girdim. Kim olduğumu söylemeden çocuklara memnun olup olmadıklarını sordum. Çok memnun olduklarını söylediler. Birkaçına eğilip sordum büyüyünce ne olacaksınız diye. Polis olacağım cevabını aldım. Polise taş atan çocuklar belli bir sıcaklıktan, yakınlıktan sonra o polisi sever hale gelmiş.”şeklinde konuştu.
Kur’an ve bayrak hediye edildi
Yöneticilerin o bölgenin halkına ne kadar yakınlaştıysa o yörenin halkının da bu devleti hep sevdiğini dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Ama maalesef oradaki insanları gözden çıkaranlar var. Onlarda bu nedenle devlet karşıtı bir hal almışlar. İnşallah bu durumu hep birlikte yıkacağız. Bu toprağa, bu bayrağa saygı gösteren herkesi bağrımıza basmayı biliceğiz. Hükümetimiz bu konuda çok güzel adımlar atıyor. Bakmayın bazılarının son günlerdeki çırpınışlarına. Onlar bu terörden çok büyük maddi güç sağlıyorlar. Kimileri de siyasi güç sağlıyorlar. İnşallah onların siyasi güç sağlamasını da, para kazanmasını da sizler ve hükümetimiz son verecektir.” Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve davetliler askere gidecek gençlere birer adet Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye ettiler. Gecede, 90’a 2 tertip askerler canlı müzik ve Afyonkarahisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile doyasıya eğlendi. Asker gecesine; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, bazı muhtarlar ve askere gidecek 1990/ 2 tertip Mehmetçikler katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme