CAKA müzisyenlerinden terörü “sessiz” protesto

Keman virtüözü Cihat Aşkın’ın 2001 yılında kurduğu Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) adlı grubun müzisyenleri, Park Afyon AVM'de konser verdi.4 DAKİKA 33 SANİYESESSİZ BEKLEDİLERGrup üyeleri, konsere başlamadan önce, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için keman çalma pozisyonlarını alarak 4 dakika 33 saniye boyunca sessiz şekilde bekledi. Grup üyeleri daha sonra John Cage’nin [&hellip]

Keman virtüözü Cihat Aşkın’ın 2001 yılında kurduğu Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) adlı grubun müzisyenleri, Park Afyon AVM’de konser verdi.
4 DAKİKA 33 SANİYE
SESSİZ BEKLEDİLER
Grup üyeleri, konsere başlamadan önce, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için keman çalma pozisyonlarını alarak 4 dakika 33 saniye boyunca sessiz şekilde bekledi. Grup üyeleri daha sonra John Cage’nin 4 dakika 33 saniye isimli eserini seslendirdi.
TERÖR OLAYLARINA GÖNDERMEDE
 BULUNDULAR
Cihat Aşkın konser sonrası yaptığı açıklamada, konserde son günlerde yaşanan terör olaylarına bir göndermede bulunduklarını söyledi.
Konser başlamadan 4 dakika 33 saniye boyunca sessiz kalarak terörü protesto ettiklerini ifade eden Aşkın, şunları kaydetti:
“Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak amacıyla yaptığımız çalışmalar sanatsal açıdan bizleri zirveye taşıyacaktır. Burada kendi çapımızda bir protesto yaptık. Dört dakika otuz üç saniye boyunca çocuklarımız ellerine enstrümanlarını aldılar ama hiçbir şey çalmadan sessiz bir protestoda bulundular. Sanatın amacı insanları birleştirmek, bütünleştirmek ve birliği muhafaza etmektir. Protestonun ardından, Amerikalı besteci John Cage’nin 4 dakika 33 saniye isimli eserini çocuklarımızla beraber seslendirdik.” (AA)

Bakmadan Geçme