CAKA Afyon'da ünlü kemancılar ders verdi

Keman Sanatçısı ve akademisyen Cihat Aşkın tarafından Türkiye ve dünya keman eğitimine kazandırılan CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) Projesi kapsamında, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ev sahipliğinde keman öğrenmek isteyenlere yönelik 'Kış Okulu' etkinliği düzenlendi.YAŞ SINIRI YOKAKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Türkiye'de nitelikli keman eğitimi alan çocuk, genç ve yetişkinlerin sayısının [&hellip]

Keman Sanatçısı ve akademisyen Cihat Aşkın tarafından Türkiye ve dünya keman eğitimine kazandırılan CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) Projesi kapsamında, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ev sahipliğinde keman öğrenmek isteyenlere yönelik “Kış Okulu” etkinliği düzenlendi.
YAŞ SINIRI YOK
AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Türkiye’de nitelikli keman eğitimi alan çocuk, genç ve yetişkinlerin sayısının hızla arttığını belirterek, “Bu eğitim sürecinde bazı öğrenciler profesyonel müzik eğitimine geçiş yapmakta; konservatuvarlarda, eğitim fakültelerinde ya da güzel sanatlar liselerinde okumayı tercih ederek, meslek olarak müziği seçmektedirler” dedi. Türkmen, “Keman sanatçısı ve akademisyen Cihat Aşkın tarafından ülke ve dünya keman eğitimine kazandırılan CAKA Projesi ülkemizde nitelikli keman eğitimi alan bireylere yeni-özgün ve farklı fırsatlar sunmak amacındadır. CAKA Kış Okulları, güzel sanatlar liseleri öğrencileri ve yaş sınırı olmaksızın keman eğitimi alan bireyler düşünülerek gerçekleşmiş ve bu kapsamda konserler, atölye çalışmaları, söyleşiler düzenlenmiştir” diye konuştu.
MÜZİK MÜZESİ’NE ZİYARET
AKÜ Devlet Konservatuvarı ve CAKA ortaklığıyla yapılan etkinliğin onur konuğu Prof. Oktay Dalaysel ise konservatuvarın çok güzel ve nitelikli olduğunu belirterek etkinliğe eğitici olarak katılmaktan ve AKÜ Devlet Konservatuvarını ile İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
CAKA Onursal Başkanı Prof. Cihat Aşkın da AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve konservatuvar yönetimine kapılarını açtıkları için teşekkür etti. Aşkın, kış okulunun çok verimli geçtiğini ve bundan sonra da düzenli olarak yapmak istediklerini söyledi. CAKA kış okulu eğitmenleri, Cihat Aşkın, Ebru Yunkuş, Gülen Ege Serter, Şeniz Aybulus ve Oktay Dalaysel iki gün boyunca yurdun farklı illerinden gelen 16 kemancı öğrencisi ile dersler yaptılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme