CAK Afyon Ekibi Tatbikat Yaptı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Arama ve Kurtarma Birimi (CAK), Çamlıdere Aluç Dağı Tabiat Parkı’nda tatbikat yaptı.

CAK Afyonkarahisar ekibi; Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Sivas, Bursa ve Gaziantep’ten Cansuyu Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi’nin koordinesinde düzenlenen tatbikata katıldı.

148 arama kurtarma personelinin katıldığı tatbikatta, Koordinatör Yardımcısı Ahmet Hilmi Çuhadar yönetimindeki 12 eğitmen 6 istasyonda eğitim verdi. Tatbikata katılan arama kurtarma personeli, halatla kütle çekimi, hava yastığı ile tahkimat, kırma, delme ve kesme, düğüm ve ipli sedye, iple dik çıkış ve dik iniş ve kayıp arama çalışmaları yaptı. Tatbikatı izleyen Çamlıdere Kaymakamı Mintaha Teymur, yaptığı konuşmada, afetlere karşı hızlı ve etkili bir şekilde hazır olmanın önemini belirtti. Cansuyu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Av. Mehmet Demir ise, Türkiye’de böyle kapsamlı bir tatbikatın ilk kez bir sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldığına dikkat çekerek, bu tür tatbikatlarla arama kurtarma personellerini ve gönüllüleri bilgi, beceri ve koordinasyon noktasında en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme