• Haberler
  • Genel
  • Çağrı merkezi dolandırıcılarına suçüstü – Kocatepe Gazetesi

Çağrı merkezi dolandırıcılarına suçüstü – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da Çağrı Merkezi adı altında vatandaşları arayarak dolandırdıkları belirlenen bir işyerine operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 4 kişi yakalandı. Çok sayıda kişisel bilgilerin olduğu dosyalar ve kazanç defterleri ele geçirildi Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı operasyonla Çağrı merkezi adı altında vatandaşları telefonla arayarak dolandırdıkları [&hellip]

Çağrı merkezi dolandırıcılarına suçüstü

Afyonkarahisar’da Çağrı Merkezi adı altında vatandaşları arayarak dolandırdıkları belirlenen bir işyerine operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 4 kişi yakalandı. Çok sayıda kişisel bilgilerin olduğu dosyalar ve kazanç defterleri ele geçirildi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı operasyonla Çağrı merkezi adı altında vatandaşları telefonla arayarak dolandırdıkları belirlenen kişilere suçüstü operasyon yapıldı.
4 KİŞİ YAKALANDI
Dolandırıcılar Afyonkarahisar merkezinde Marulcu Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bir evde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı ile eve baskın yapıldı. Yapılan baskında iş yeri sahibi şüpheli A.O.K, ortağı A.K. çalışanlar F.Ş. ve S.K. gözlem altına alındı.
İş yerinde yapılan aramada ise dolandırıcılığın nasıl yapıldığı ve boyutlarına dair çok önemli veriler ele geçirildi. İş yerinde bulunan 8 bilgisayara el konulurken, çok sayıda dosya içinde kişisel bilgiler ve kredi kartı bilgilerine ait dokümanlar ele geçirildi. Açık olan bilgisayarların ekranlarında çalışanların aradıkları şahıslara ait isim, soy isim, TC kimlik numarası, adres ve kredi kartına ait bilgilerin yer aldığı ekipler tarafından belirlendi.
DOSYALARCA KİŞİSEL BİLGİ
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İçerisinde çeşitli bankalara ait kredi kartı bilgileri; dolandıracakları kart sahibinin ismi soy ismi, cep telefonu numarası, T.C Kimlik numarası vb. bilgilerin bulunduğu (180) adet doküman, dolandırılan veya dolandırılacak şahıslara ait olduğu değerlendirilen tüm bilgilerin bulunduğu (7) adet defter, ajanda ve klasör, banka gönderi fiş koçanları, kargoya verilmeye hazır ve üzerinde farklı illerde oturan şahıslara ait olduğu görülen kargo paketleri, günlük gelir giderlerin ve çalışanların günlük yapmış oldukları tahsilatların toplamı üzerinden çalışana verilen komisyon bilgilerinin yazıldığı defter, mahkeme kararına istinaden muhafaza altına alınmıştır” denildi.
Operasyonda dolandırıcılar ile aradıkları kişiler arasında geçen diyalog ise “Evrak takip birimi genel müdürlükten ulaşım sağlıyorum. Öncelikle Nasılsınız, 2012-2013 yıllarında banka kartınınız üzerinde ödemiş olduğunuz sigorta kart aidatı ve dosya masrafınızın iadesini talep etmişsiniz doğru mu? Genel müdürlük tarafından işlemleriniz onaylanmış olup tarafınıza iade işlemleri gerçekleştirilecektir. İade alabilmeniz için yasal iade evraklarınızı 5 iş günü içerisinde adresinize göndereceğim. Toplamda 2 yıl ödemiş olduğunuz sigorta ücreti aidat ve dosya masrafı ile birlikte 1349 TL olarak iade alacaksınız. Bu iadesinden 349 TL sini şirketimize dosya masrafı olarak ödeyeceksiniz, toplamda sizde 1000 TL kadar bir tutar almış olacaksınız “ birikmiş kredi kartı aidatlarının bulunduğu ve kredi kartı masraflarının geri ödenecek” şeklinde geçtiği öğrenildi.
İKİ DEFA DOLANDIRIYORLAR
Görüştükleri kişilere ait kredi kart bilgilerini temin eden dolandırıcılar önce 349 liralık dosya masrafı adı altındaki parayı kredi kartından çekiyor, daha sonra ise bu temin ettikleri kredi kartı bilgileri ile çeşitli internet sitelerinden harcama yaparak genelde cep telefonu alıyor. Bu telefonları da satarak paraya çeviriyor. Böylelikle telefonla aradıkları e ikna ettikleri kişileri iki defa dolandırarak, kazanç elde ediyorlar.
Yakalanan şahıslar adli makamlara teslim edilirken, yetkililer telefonla arayan kişilere kesinlikle kişisel bilgi ve banka bilgilerinin verilmemesi yönünde uyarılarda bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme