'Büyüme istihdamın artması ile olur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindeki heyet, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser'i ziyaret etti ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve ATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin başlatmış oldukları kampanyaya destek vermek için ziyarette bulunduklarını kaydeden Aslan, 'Gerçekten Teşvik Yasası istihdamın artırılması için çok büyük bir kolaylık sağlamaktaydı. Yıllardır esnafımızda ve ticaret erbabımızda [&hellip]

“Büyüme istihdamın artması ile olur”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindeki heyet, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve ATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin başlatmış oldukları kampanyaya destek vermek için ziyarette bulunduklarını kaydeden Aslan, “Gerçekten Teşvik Yasası istihdamın artırılması için çok büyük bir kolaylık sağlamaktaydı. Yıllardır esnafımızda ve ticaret erbabımızda bu konuda yeniden kolaylıklar sağlanması yönünde çok aşırı beklentiler hasıl olmuştur. Son yıllarda özellikle büyük alışveriş merkezlerinin çoğalmasıyla orta sınıf esnafımızın zora girdiği bir gerçektir. Öyle bir ülkede yaşamaktayız ki gençlerinin yüzde 33’ü ne okumakta ne de çalışmaktadır. Bu çok acı bir durumdur. Ayrıca yine son Çek Yasası ile ticaret erbabımızın çek işlemleri ile ilgili büyük sıkıntılar çektiğini yaşamaktayız. Her geçen gün esnaf ve iş adamı kardeşlerimiz vergi yükü altında da ezilmekteler. Dolayısıyla bizde MHP olarak Teşvik Yasası’ndaki kolaylıkların devam etmesi konusunda böyle bir gayret içerisindeyiz. Bu talebimizi kamuoyu ile paylaşmak için ve ATSO’ya destek vermek için burada bulunmaktayız. Adı ne olursa olsun bir şekilde esnafımızın bu imkândan faydalanması için Bakanlar Kurulu kararı olabilir, artık ne çıkarılacaksa bir şekilde sonuçta bu imkânların esnafımıza sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun içinde başlatmış oldukları kampanyadan dolayı ATSO yönetimini tebrik ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de bu ve benzeri konularda hassasiyetlerini devam etmesini ve ihtiyaç olduğunu belirtiyoruz” dedi.
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindeki heyete hassasiyetlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Serteser, şunları kaydetti; “Hakikaten 49 ilde devam eden 5084 kapsamındaki sigorta işveren prim desteğinin 31.12.2012 bitmesi sanayicilerimize ticaret erbaplarımıza hakikaten sıkıntı yaşatmaktadır. Bunu biz şöyle anlayabiliyoruz. Birçok başvuru sözlü, yazılı başvuru Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılmış ve bu konuda yardım edilmesi istenmiştir. Zaten biz bunu yönetimimizde, meclisimizde tartışıyorduk. Nasıl uzatabiliriz tepkimizi nasıl gösterebiliriz diye bazı yollar aradık. Tabi ki vekillerimizi arıyoruz, onlara söylüyoruz, sayın bakanımıza söyledik. Bunun haricinde kamuoyuna da daha bilinçli olayları sevk etmek için billboardlara da 5084 devam etsin istihdam artısın Türkiye büyüsün sloganını bularak ilgi çekmek istedik. Tabii ki teşvikler hepimizin bildiği gibi yıllar boyu devam edecek diye bir şey yok. Teşvikler bir hastaya serum niteliğindedir. Aslında hastalık bittiği zaman artık o serum verilmez ama buradan anlaşılıyor ki hastalık bitmemiş daha. Dolayısıyla hükümetimizden de bu konuda istirhamımız nu konuya kulak vermeleri. Bilhassa dünyadaki, Avrupa’daki krizi göz önünde bulundurduğumuz zaman çevre ülkelerde kriz devam ederken böyle bir serumun hasta iyileşmeden hastadan çekilmesi hastalığın artmasına sebep olacaktır.”
Sanayicilerin bu teşvik ile istihdamı artırdığına değinen Başkan Serteser, şöyle devam etti; “O kadar önemliydi ki belki 80 kişi çalıştıracakken 20 kişiyi daha işe aldı. Üretim belli ölçüde artmıştı. Bu ülkemize katma değer olarak mutlaka dönmektedir. Bu en azından bir süre daha sürmeli. Bu devamlı olsun demiyoruz en azından çevremizdeki ülkeler krizi atlatıncaya kadar hastalığımız tamamen geçinceye kadar bu kriz çözülsün istiyoruz. Bunu 49 ilin tamamı istiyor. Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatı kuruluşumuzda çalışmalar yapıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a neler olmalı konusunda rapor da ilettiler. Hükümet yardımcı olur ise en azından sloganda dediğimiz gibi istihdam düşmeyecek ve Türkiye büyüyecek. Bugün bizim nüfus artış oranımız, üniversiteden mezun olanların işgücüne katılımları her sene yüzde 7 büyümemiz gerektiğini gösteriyor. Büyüme mutlaka istihdamın artması ile oluyor. Onun için biz bu kampanyalarımızı hem bu düşünceler doğrultusunda hem de sanayicilerimizin istekleri doğrultusunda çıkardık. İnşallah bu çalışmalarımızın diğer illerdeki çalışmalarda beraber bir noktaya geleceğini ve devam edeceğini ümit ediyoruz. Kampanyamıza destek sağladığınız için, bizleri bu konuda aydınlattığınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum.”
Kayseri protokolündeki isimlerin ilin herhangi bir menfaati söz konusu olduğunda birleştiklerine değinen Başkan Serteser, söz konusu uygulamanın ilimizde de uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Serteser; “Herhangi bir menfaati varsa birleşiyorlar. Cumhurbaşkanına da Başbakanına da gidiyorlar. Bence bu böyle olmalı, periyodik olarak olmalı. Bunu ATSO da yapabilir. Bunu görev olarak alabiliriz. Belki de en iyi yapılması gereken bu. İnşallah, bundan sonra da böyle bir şey düşünülebilir. O zaman ilin gelişmesi çok daha fayda sağlar. Aynı yapıya, bu düşünceye sahip olmak lazım. Hiçbir milletvekilinin bir araya gelmekten çekinmemesi, kaçınmaması lazım. Eğer, bunu sağlarsak Afyonkarahisar’ı çok daha hızlı büyütürüz. Bunlar bizim sorunlarımız. İşverenin sorunları hiçbir zaman bitmez. Sorunları hep birlikte çözmeye gayret etmek lazım.” Sivri siyasetin prim de yapmadığını da kaydeden Serteser, yalanla siyaset yapma devrinin günümüzde geçerli olmadığını sözlerine ekledi.
“Hepimizin görevleri farklı ancak ortak gayemiz insana hizmet” diyen Aslan, “ Bu hizmeti yaparken güzel basit etkili daha kolay yoldan yapılacaksa o konuda birleşmemiz lazım. Hepimiz bu makamlarda kiracıyız. Onun için hepimize görevler düşüyor. Bundan sonra da başka insanlar gelip bizim görevlerimizi yürütecek. Vebaldeyiz, bu vebalin altından en iyi şekilde kalkmamız gerekiyor. Biz bu düşünce ile bütün insanları kucaklamaya çalışıyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme