'Büyükşehirlik için ilk aday biziz'

Kocatepe TV'nin canlı yayın konuğu olan Orman ve Su İşleri Eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hızlı tren, AFRAY, Şuhut Yolu ve Yeni Müze gibi yatırımların hızla tamamlanacağını, Zafer Havaalanına uçuşların yeniden başlayacağını söyledi. Zafer Müzesi'nin restorasyonuyla birlikte Müze olarak hizmetine devam edeceğini belirten Eroğlu, Kumalar Kayak Merkezi ile ilgili çalışmaların [&hellip]

Kocatepe TV’nin canlı yayın konuğu olan Orman ve Su İşleri Eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hızlı tren, AFRAY, Şuhut Yolu ve Yeni Müze gibi yatırımların hızla tamamlanacağını, Zafer Havaalanına uçuşların yeniden başlayacağını söyledi. Zafer Müzesi’nin restorasyonuyla birlikte Müze olarak hizmetine devam edeceğini belirten Eroğlu, Kumalar Kayak Merkezi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Afyonkarahisar’ın Büyükşehir olması için engel bulunmadığını belirten Veysel Eroğlu, Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünün görkemli bir şekilde kutlanacağını söyledi

Gazeteniz Kocatepe’nin sosyal medya mecralarından yayın yaptığı Kocatepe TV’nin konuğu olan Orman ve Su İşleri eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Irak Özel Temsilcisi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
KOCATEPE TV HAYIRLI OLSUN
Kocatepe TV’nin hayırlı olmasını dileyen Bakan Eroğlu, “İlk duyduğumda gerçekten çok sevindim. Afyonkarahisar’a gelir gelmez Kocatepe TV’yi ziyaret etmek istedim” dedi.
SEVGİ YILININ
TAMAMLAYICISI AİLE YILI OLDU
Afyonkarahisar Valiliği’nin başlattığı 2021 Aile Yılı çalışmaları hakkında değrelendirmelerde bulunan Eroğlu, “Bizim milli değerlerimizin, ananelerimizin, geleneklerimizin, örflerimizin ön plana çıkması lazımdır. Maalesef yeni nesil bunları tanımıyor. Geçen sene Sevgi Yılı çok güzel oldu. Küresel salgına rağmen bir takım muhteşem yardımlaşmalar, sevgi içerikli selamlaşmalar, güler yüzlü hizmet verildi. Aşağı yukarı her ay bir tema belirledik. O temaya Afyonkarahisar’da Valiliğe bağlı tüm kurum ve kuruluşlarının tamamı sivil toplum kuruluşlarının tamamı medya olarak sizlerde bu işin liderliğini yapmıştınız. Sağ olun çok faydalı oldu. Bu sene ailenin yapısını bozmaya çalışanlar var düşüncesiyle hareket ettik. Ülkemizin düşmanı çok. Bir millet topla, tüfekle yıkılmıyor. Çünkü millet tekrar ayağa kalkıyor. Ama şimdi milleti yıkmanın planlı safhası ailenin temelini sarsmaktır. Aileyi yıkmaktır” dedi.
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde 2021 yılını Aile Yılı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, “Boşanmalar artıyor, evlilik yaşı gittikçe yükseliyor. Eskiden 18-20 yaşlarında evlenilirdi. Şimdi evlilik 25-30 yaşa kadar yükselmeye başladı. Boşanmalarda yaklaşık yüzde 33 oranlarında. Bu gerçekten çok büyük bir felakettir. Dolayısıyla eğer biz milletin özünü temelini sağlam tutmak istiyorsak aileyi sağlam tutmamız lazımdır. Milletin özü ailedir. Bu yüzden 2021 yılı Afyonkarahisar’da Aile Yılı çalışmalarına özel önem veriyoruz. Burada tüm kurumlar, üniversiteler, medya, ilçelerde Kaymakamlıklar, Belediyeler, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin tamamı projeye katkı verdiler. Tüm siyasi partilere gönülden teşekkür ediyorum. Ben bu projenin Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Bazı valilikler valiliğimizden programlar aldı. Sosyal bir meselede ilk defa biz planlı bir çalışma yaptık” dedi.
GÜNEY BELDESİNDE SEÇİMİN
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ
Kocatepe TV yayınında Bakan Eroğlu’nun Sezer Küçükkurt’un yönelttiği sorulara verdiği cevaplar şu şekilde devam etti:
Sezer Küçükkurt: Sinanpaşa ilçemizin Güney beldesinde 6 Haziran 2021 tarihinde Belediye Başkanlığı seçimi yapılacak. Bununla ilgili sizden görüş alabilir miyiz?
Veysel Eroğlu: Şu anda aday adaylarının tespiti yapılıyor. Tabi Güney beldemiz çok önemlidir. Benimde sevdiğim bir beldedir. Hakikaten orada uygun, herkesin mutabık kalacağı bir aday inşallah seçimlerde kazanırsa elbette iyi olacak. Mahkeme sürecini hep birlikte takip ettik. Belde halkının tekrar Belediye statüsüne dönülmesi için yoğun bir talep ve çabası vardı. Netice itibariyle yerel seçim yapılacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Belde de ki arkadaşlarımıza özelikle şunu söyleyeceğiz; Madem ki tekrar belde statüsünü kazandılar ben bunu bir bayram havası içerisinde geçirmelerini istiyorum. Özellikle talebimiz budur. Her partinin adayları olabilir. Ama burada Güney siyasi bir olgunluk göstersin. Belediye Başkan adayları birbirlerine karşı saygılı olsun. Türkiye’ye örnek bir seçim yaşanılsın inşallah. Ben bizzat kendim gidip hepsinden rica edeceğim, tüm adayları tebrik edeceğim. Örnek bir davranış ortaya konulsun ki Türkiye Güney beldemizdeki seçimden sonra bakın böylesi bir seçimde yapılabiliyormuş desin istiyoruz. Seçilen Başkan da parti rozetini seçimden sonra çıkarıp desin ki ‘Ben artık tüm Güney beldesi halkının hizmetkarıyım.” desin.
CUMHURBAŞKANIMIZ AFYON
DAVETİNE TAMAM DEDİ
Sezer Küçükkurt: Sizden önceki konuğumuz Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başkentte Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığı görüşmede kendilerini ilimize davet etmişti. Sayın Cumhurbaşkanımıza yakın isimlerden biri olarak netleşen bir tarih var mı?
Veysel Eroğlu: AK Parti Grup Toplantımızın akabinde önceki gün aracına ilerlediği esnada Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına giderek, ‘Sayın Cumhurbaşkanım sizi Afyonkarahisar’a davet ediyoruz.’ dedim. ‘Tamam Veysel hoca inşallah.’ dedi. Ama şu anda programı yoğun. Sayın Cumhurbaşkanımız küresel salgın öncesi her yıl tüm illere en az bir kere giderdi. Hatta bazen iki veya üç defa bile gittiği olurdu. Afyon’u da çok sevdiği için defalarca gelmiştir. İnşallah uygun bir zamanda ben geleceğine inanıyorum. Tekrar bunu takip edeceğiz. Çünkü ilimizde yapılması gereken çok açılış var. Birçok tesis bitti. Barajlar, göletler var. Okullar, yollar o kadar çok tesis var ki.
MENDERES’İN İDAMINDAN
KİM MEMNUN OLABİLİR?
Sezer Küçükkurt: Cumhurbaşkanımızdan söz açılmışken günlük siyasette ‘Sonu Menderes gibi olmasın.’ şeklinde söylemler ortaya çıktı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?
Veysel Eroğlu: Çok çirkin bir sözdü. Sayın Cumhurbaşkanımız buna geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan AK Parti Grup Toplantımızda çok güzel bir cevap verdi. ‘Bu söz çok çirkindir. Ama biz yola kefenimizi giyerek çıktık.’ demiştir. Neticede biz millete hizmet için varız. Siyasette bu tür yaklaşım ve söylemler gerçekten çok çirkindir. Ben bu tavrı ve söylemi ayıplıyorum. Böyle şeylerin olmaması lazımdır. Ne demek, Adnan Menderes’in idamın edilmesinden kim memnun olabilir? Hepimiz Menderes’i bir şehit olarak kabul etmiyor muyuz? Sayın Menderes’i demokrasi şehidi olarak anmıyor muyuz? Böylesi bir ifade gerçekten çok çirkindir. İnşallah kendisi sürçü lisan ettiğim diyerek özür diler diye düşünüyorum.
BAKANLIKTAN SONRA ZAMANIMIN
YÜZDE 90’NI AFYON’A AYIRDIM
Sezer Küçükkurt: Cumhurbaşkanlığı Hükümet kabinesinde değişiklikler oldu. Bizde Afyonkarahisar olarak Sayın Bakanımız yeniden görev alacak beklentisindeydik. Kabine değişikliği için neler söylersiniz?
Veysel Eroğlu: Ben bakanlıklarım görevinde tüm Türkiye ile ilgilenmek durumundaydım. Ama şimdi zamanımın yüzde 90’nı Afyonkarahisar’la ilgileniyorum. Şimdi bakanlık görevim sona erdiği için aktivitem daha etkili oluyor. Mesela Afyonla ilgili bir konuda bir Sayın Bakanı aradığımda onun da bizden başka bir talebi olabiliyordu. Ama şimdi talepte bulunamıyor. Allah’a şükür tanıdıklarımız çok. Afyonkarahisar’ın sorunlarının çözümünde kimi arasak sonuca ulaşıyoruz.Afyonkarahisarımızın meselelerine Bakanlık zamanımızdakinden daha çok zaman ayırabiliyoruz.
Benim yüküm çok fazladır. Bazı fikir projeleri için pek çok araştırma yürütüyorum. Malum Irak’la ilgili çalışmalarımız var. Geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçisi beni ziyaret etti. Onunla ABD ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirelim diye bir takım hususlar üzerinde konuştuk. Kendisini Afyonkarahisar’a davet ettim. İnşallah yakında ABD Büyükelçisi buraya gelecek. Bunlar dostluklarla oluyor. Mesela Çin Büyükelçisi merhabalaştığımız bir kişiydi. Buraya davet ettim. Neticede Çin’e kiraz ihracatının yolunu açtık. ABD Büyükelçisi buraya geldiğinde belki buradan ABD’ye mermer ihracatının önü açılacak veya et ürünleri veya başka şeylerin. Malum bizim Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi, Teknolojik Sera Ürünleri gibi. Bu şekilde yükümüz ağır. Şimdi bir yük daha yüklediler. Her hafta tüm günümüzü meşgul eden İklim Değişikliği ve Kuraklıkla alakalı Araştırma Komisyon Başkanı seçtiler. Biz de elimizden geldiğince bu konuda Türkiye’nin gelecek 2100 yılına kadar olan çalışmalarını yürütüyoruz. Bu da çok önemli bir şeydir. Tecrübe şart, olmayınca olmuyor. Bunu kim yapacak? Mecbur biz yapacağız. Böyle büyük bir yük var. Belki Cumhurbaşkanımızda şu işleri bitirsin diye düşünmüştür.
AFYON’UN VE SANDIKLI’NIN JEOTERMAL POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK
Sezer Küçükkurt: Bugün Sayın Valimizle birlikte Sandıklı ilçemizde incelemelerde bulundunuz. Sandıklı ve izlenimlerinizle ilgili neler anlatmak istersiniz?
Veysel Eroğlu: Programa gelmeden önce Sandıklı ilçesine gitmiştim. İlçe merkezindeki cezaevi kalmış. Sandıklı halkı bu alanda sosyal hizmetlerin vereceği mekanlar olsun düşüncesinde. Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’e hemen telefon ettim. ‘Bakanım tamam ben elimden gelen her türlü gayreti sarf edeceğim.’ dedi. Bilindiği üzere Sandıklı ilçemizde jeotermal çok gelişti. Türkiye’deki jeotermalin üçte biri Sandıklı’da. Sandıklı’nın seracılıkta kat ettiği mesafe malumdur. Bakanlık görevimde Antalya’ya gittiğimde orada DSİ müteahhitlerinin teknolojik seralarını gördüm. Ziyaretimde teknik bir eleman olduğumdan tabi tüm bilgileri aldım. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında bitkiler sıcaklık yüksekliğinden dolayı uyku moduna giriyormuş. Dolayısıyla Antalya’da beklenen seracılık aslında olmuyormuş. O dönem Meteoroloji benim Bakanlığıma bağlıydı. Hemen Afyon’la ilgili bir inceleme yaptım. Bir defa yıllık güneşlenme oranı açısından en yüksek oranda, gece-gündüz sıcaklığı açısından pek çok iklim özellikleri açısından sera yapmaya en uygun yer Afyon’muş. Bu duruma kimse inanmıyordu. Kızı talebem olan bir arkadaşım vardı. Doktora yapmak için İngiltere’ye giderken hocandan mektup getir denilmiş. Hatta en az üç hocadan istenilmiş. Orada ki profesöre kızımız ‘Ben Veysel Eroğlu’nun talebesiyim.’ dediğinde ‘O zaman sadece ondan gelecek mektup yeterlidir.’ diyerek Veysel Eroğlu şöyle bir insandır şeklinde bizi övmüş. Hatta o yüzden zarar etsem bile Çobanlar ilçemize sera kurma kararı aldı. Kurt Seracılık kuruldu. Onu görenler Afyon’da ve Sandıklı ilçemizde de bir çok sera kurdular.
SANDIKLI JEOTERMAL UYGULAMALARI YÜKSEK OKULU AÇILACAK
Sezer Küçükkurt: Peki Sandıklı ilçemizin jeotermal potansiyeline yönelik sıcak bir gelişme var mı efendim?
Veysel Eroğlu: AK Parti İlçe Başkanımız Osman bey ‘Efendim ilçemizde bir Seracılık Yüksek Okulu açılması lazımdır.Adı da Jeotermal Uygulamaları Yüksek Okulu. Fakat YÖK bunu kati surette kabul etmedi, dediler. YÖK Başkanını hemen arayıp Sandıklı’da Valimizle birlikte olduğumuzu söyledim. ‘Belediye Başkanımız herkes burada. Burası çok önemli bir merkezdir. Bizim kalifiye elemana ihtiyacımız vardır. Bu yüksek okulu Sandıklı ilçemizde kuralım.’ dedim. Bana pek çok yüksek okulları kapattıklarını, yeni bir meslek yüksek okulu açmadıklarını söylenildi. Bir formül yok mu diye sordum. ‘Burslu olarak kabul edilecek bir protokol yapılırsa açarız.’ denildi. Tamam dedim biz burs veririz. Sandıklı ilçemizde SANJET ile protokol imzalanacak. Rektörümüze telefon ettik. Burs verilecek talebelere protokolü getirin denildi. Netice de 26 Nisan 2021 tarihinde Rektörümüz imzalayıp YÖK’e gönderecek. Böylece Sandıklı ilçemizde Jeotermal Uygulamaları Yüksek Okulu inşallah açılacak. Allah’a şükürler olsun yıllarca büyük hizmetler verdik. Tanımayanımız yok kime telefon etsek çok şükür hemen dönüş yapıyor.
HIZLI TREN, AFRAY VE ŞUHUT YOLU PROJELERİ TAMAMLANACAK.
ZAFER’E UÇUŞLAR BAŞLAYACAK
Sezer Küçükkurt: Afyonkarahisar Belediyesi’nin AFRAY projesini siz de yakından takip ediyorsunuz. Aksadığı yönünde eleştiriler var. AFRAY Projesine yönelik ne söylemek istersiniz?
Veysel Eroğlu: Afyonkarahisar’ın içerideki ve dışarıdaki ulaşımıyla ilgili de çok büyük gayretler sarf ettik. Mesela Ulaştırma Bakanımızla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde birlikte çalıştık. Kendisine şunları söyledim: Birincisi Afyonkarahisar’ın Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaatı işini çok hızlandır. İkincisi Afyon-Şuhut karayolu işinde müteahhit tasfiye talep etti. Hemen ihale ettik bir başladı. Çalışmalar devam ediyor. Yurt dışından Afyon’a yatırımcılar iş insanları gelmek istiyor bizim yurt dışı uçak seferlerine ihtiyacımız var dedik. Bu hususta ATSO Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e ve Valimiz Sayın Gökmen Çiçek başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz de büyük bir gayret sarf ettiler. Bilindiği üzere uçak seferleri başlıyor. Netice itibariyle iç ulaşımda Afyon’da bakanlık çalışmalar yapıyor. Belediye Başkanımız bilgisini vermiştir. Bundan da neticeler alacağız. Çalışmalar başlıyor şu anda projeler devam ediyor. Afyon sadece yolların kavşak noktası değil hızlı trenlerin de kavşak noktası oluyor. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl Ankara-Afyonkarahisar YHT hattı geliyor. Sonra Uşak-Manisa-İzmir devam ediyor. Şu anda bir proje başlıyor. İstanbul-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya YHT Projesi. Tabii Konya-Afyonkarahisar hızlı treni dolayısıyla kavşak noktası. Hatta Sayın Ulaştırma Bakanımız geldiği zaman burada yeni büyük bir termal yapılacak. Termalin yerini gidip bizzat gösterdik. AFRAY sisteminin buraya ulaşması içinde gerekli sözleri aldık. Çalışmalar devam ediyor. Bizde takip ediyoruz. Ulaşım sorununu kökünden çözmemiz gerekiyor.
MÜZE VE KUMALAR KAYAK
MERKEZİ DE TAMAMLANACAK
Sezer Küçükkurt: Hızlı tren çalışması seneye yetişecek mi? Birde Müze inşaatımız ve Kumalar’daki Kayak Merkezi müjdeleriniz olmuştu. Maalesef müteahhitlerden dolayı şanssızlıklar yaşanarak projeler tamamlanamadı. Durum nedir?
Veysel Eroğlu: Hızlı tren işi şu anda iş çok hızlı gidiyor. İyi bir müteahhit çalışıyor. Ben çalışmaları takip ediyor ve beğeniyorum. Geçen sene ilk defa müze için çok büyük bir para ayırttık. İhalesi yapıldı şu anda gidin bakın çok sayıda belki 200 tane işçi Ramazan ayı olmasına rağmen çalışıyor. Parası var inşallah bitirilecek. Müteahhide de bir an önce bunu bitirin dedik. O müzeyi biz belki İç Anadolu ve Ege bölgelerinin en büyük müzesi olması için planladık. Hedefimizi çok büyük tuttuk. Ama burada eğer biz kısım kısım açsaydık daha iyi olacaktı. Tüm alt yapıya zemin kattan hep birlikte başladık. Bir kısmını açıp bir kısmı devam etsin diyebilseydik böylece bir kısmı çok büyük olduğundan işletmedeyken devam edebilirdi. Şimdi inşallah bitecek. Parası geldi hazır 50 milyon TL ek para geldi. Şuhut yolu bitecekti ama müteahhit zarar ediyorum diye tasfiye istedi. Tasfiye için gerekli süre yeniden ihale için zaman alıyor. Sayın Bakanı Şuhut şantiyesine götürdük. Kendisi talimat verdi şu anda Şuhut yolu inşaatı devam ediyor. Bu sene bitirme sözü verdi. Kumalar Kayak Merkezi çalışmaları devam ediyor. Çok çalışkan bir Valimiz var gerekenler yapılacak.
ŞUHUT’TA ŞEHİTLERİMİZ
BİRİLERİNİ ÇARPABİLİR
Sezer Küçükkurt: Memleketiniz ve seçim bölgesiniz olan Şuhut Keşkek Evi ulusal yayın yapan medyada eleştiri konusu oldu. Ardından Şuhut Belediye Başkanı’nın makam aracı gündeme getirildi. Bu konularda ne düşünüyorsunuz?
Veysel Eroğlu: Şuhut şehitler diyarı. Şehitlerimiz birilerini çarpabilir. Keşkek Evine 12 milyon lira harcandığını iddia ettiler. İscehisar’da Konarı köyünde bir köy konağının Atatürk Evi olduğu iddia ettiler. Bu keşkek evi meselesi çok maksatlı şekilde çıkarıldı. Ne gereği vardı şeklinde kullanıldı. Yalan üzerine propaganda yapıyor. Keşkek Evine bir defa 12 milyon lira değil 1 milyon 200 bin lira harcama yapılmıştır. Hatta bunlara akıl hocalığı yapan birisi ‘Yalan söyleyeceksiniz basit ama çok büyük olacak.’ diye akıl veriyor. Bunlara ders veren hocanın sunumunu aldık. Keşkek Evi’nin yapılmasının sebebi vardır. 1922 senesinde Aziz Atatürk ve kahraman silah arkadaşları Akşehir’den Şuhut ilçemize geldiler. Şuhut Hacı Veliler Konağı’nda Atatürk Büyük Taarruz planlarını hazırladı. Atalarımız da yemek ikramı olarak meşhur keşkeği hazırlamışlar. Netice itibariyle bu tarihi vakayı canlandırmak istedik. Bu bizim tarihimiz ve seviyoruz. Şuhut’un keşkeği ta o zamanlardan beri meşhurdur. Üçüncüsü oraya gelen şu anda Atatürk Evi olarak kullanılan o ev harabeydi, dökülüyordu. Ben bakanlık görevindeyken yapıldı. Zamanında CHP varken neden Atatürk Evini yapmadılar? 1922 yılından benim bakan olmama kadar Atatürk Evi harabeydi. Ben bakan olunca burayı hemen Milli Parlar içerisine dahil ettik. Etrafını istimlak ettik. Atatürk Evini restore ettik. Büyük Taarruz Karargahı Atatürk Evi olarak muhteşem şekilde müze haline getirdik. Gelen giden tabi oluyor. Atalarımız orada misafirlerine keşkek ikram ettiğinden keşkeği merak edenlere yakınında bir Keşkek Evi kurulmasını istedik. Son derece basit 1 milyon 200 bin liraya bağlananiki katlı bir binadır. Bir de karşısında şehitlikler vardır. Şehitliğimize ziyarete gelenler var. Çok maksatlı şekilde burayı taziye evi olarak kullanmak istedik. Bizim memleketimiz ziraat memleketi. En azından insanlarımız keşkek malzemelerini tanısın istedik. Bilindiği üzere Valimiz Sayın Gökmen Çiçek her ilçede bir Kadın Kültür Evi ve Kadın Kooperatifleri kurulmasına vesile oldu. İlk olarak Şuhut’ta kurduk. Kadınlarımız Kültür Evi ve Kooperatifte keşkeğimizi tanıtsın istedik. Böylece gelir elde ederek ekonomiye katkı ve istihdam sağlanılsın düşüncesindeydik. Ben aynı zamanda tarihçiyim. Atatürk’ün nereden nereye geldiğini biliniyor, belli kardeşim. Atatürk Akşehir’den Şuhut ilçemize gelip 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan 1922 gecesi Büyük Taarruz emrini verip ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir talimatını verdi. 27 Ağustos’ta Afyonkarahisar kurtulunca Zafer Müzesi denilen müze karargah olarak kullanıldı. Atatürk buradan İzmir’e gitti. Atatürk İscehisar ilçemizde ve Konarı köyünde bulunmuş değildir. Konarı köyündeki o konak Atatürk Evi değildir. Köy Konağının restorasyon çalışmasına zaten valiliğimiz el atmış. Meselenin özü budur, bunun bir yalan olduğu ortaya çıkmıştır. Şuhut Belediyesi’nin makam aracına gelince. Belediye’nin çok eski bir arabası vardı, dökülüyordu. Netice itibariyle Belediye Başkanımız aracıŞuhut gibi bir yerde kullanmıyor. Ancak itfaiyenin de araç ihtiyacı olmuş. Belediye Başkanı tek bir aracı alıp fonksiyonel kullanımı düşünmüş. Uzak bir yere giderken ve yangın çıkmadığında çok amaçlı kullanılması ön görülmüştür. Bir araç kullanılamaz hale gelmişse şoförlükten anlamıyorlarsa ne yapalım artık bunlara şoförlük dersi mi verelim? Veya motor dersi mi vereceğiz? Bunda birşey aramak ne kadar ayıptır.
BÜYÜK ZAFER’E YAKIŞIR
GÖRKEMLİ KUTLAMA PLANLANIYOR
Sezer Küçükkurt: Sizin tarihçi yönünüzde var. İnşallah büyük zaferimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu 100. yıl kutlamalarında devlet büyüklerimizi Afyonkarahisar’da Kocatepe’de görebilecek miyiz? Hakikaten dünyaya ses getirecek etkinliklerde bulunacak mıyız?
Veysel Eroğlu: Biz bunun için çok büyük hazırlık yapıyoruz. Ama tek endişemiz malum küresel salgındır. Ben özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a söyledik. İkincisi Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a söyledik. Büyük Zaferimizin 100. yılını Afyonkarahisar’da kutlayalım dedik. Genel Kurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımızın hepsinin haberleri var. Dolayısıyla bu yıl şimdiden 100. yıl kutlamaları için bir hazırlık yapıyoruz. Hatta üniversitemiz de bir takım hazırlıklar yapıyor, 100. yıla özel sempozyumlarv.s. Ama tek korkumuz küresel salgındır. İnşallah en kısa sürede biter. Eğer salgın biterse çok büyük bir coşkuyla Büyük Zaferimizin 100. yılını inşallah kutlayacağız.
ZAFER MÜZESİ YENİLENEREK
ZAFER MÜZESİ OLARAK HİZMET VERECEK
Sezer Küçükkurt: Zafer Müzesi’nin restorasyonu ile ilgili son durum nedir?
Veysel Eroğlu: Bilindiği üzere TEKNOFEST’in Afyonkarahisar’da yapılması çabası var. Tanıtım için çok faydalı olacak. Bazıları ‘Spor turizmi Afyon’da olur mu?’ diye bizimle dalga geçtiler. Önce termal turizm olur mu diye dalga geçmişlerdi. Sonra Teknolojik Sera burada olur mu diye dalga geçtiler. Kongre Turizmi, Doğa Turizmi olur mu diye dalga geçtiler. Yaz sezonunda Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı’nda araç koymaya yer bulunmuyor. Yeni yer yapıyoruz. Şimdi İl Özel İdaresi ikinci kestirme bir yol yapıyor. Ulaşım rahatlayacak. Dolayısıyla bunlar olur mu diye düşünüyorlardı. Spor turizminde dünyaya açıldık. Spor turizminde dünyada Afyon’u tanımayan yok. İki milyar insanın Afyonkarahisar’da ki Motokros Şampiyonasını seyrettiğini söylediklerinde ben şaşırdım. Ben bakanken Zafer Müzesi etrafını düzenlemiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız Afyon’a geldiğinde ‘Veysel Hoca Afyon çok büyüdü. Her büyük şehrin bir meydanı olur. Sana talimat veriyorum. Valilik binası yıkılsın buraya güzel bir meydan yapın bunu takip edin.’ demişti. Bende o dönemin Valisine şu tarih ve saate kadar size müsaade ediyorum. Belediye eski binası restorasyonu sonrası Valilik binamızı taşıdık. Vali beye verdiğim tarih ve saate kadar restorasyon işi bitmezse binayı yıkıp geçeceğimizi dilerse çadıra çıkmasını o zaman söylemiştim. Neticede valilik eski binasını yıktığımızda Zafer Müzesini de restore edelim denildi. Ama statik açıdan daha güçlendirme talebi ortaya çıktı. Bir müjde vereyim. Onunla ilgili para geldi. 1,5 milyon lira para geldi, 1,5 milyon lira da İl Özel İdaresi verecek. Restorasyon tamamlanacak ve burası Zafer Müzesi olarak hizmet verecek. Zafer Müzemiz meydanda kaldığı için buradan esinlenerek meydanımıza Zafer Meydanı adını verdik. Sebebi buydu. Birileri Cumhuriyet Meydanı olsun dediler. Cumhuriyet Meydanı her yerde var. Ama zafer meydanı bize has oldu. Çünkü Afyonkarahisar zafer şehridir.
BÜYÜKŞEHİR İÇİN
İLK ADAY AFYONKARAHİSAR
Sezer Küçükkurt: Son olarak Afyonkarahisar büyük şehir olacak mı sorusunu sorarak bu yayını noktalarken yeni yayınlar için sizden söz almak istiyorum.
Veysel Eroğlu: Büyükşehir kanunu çıktığında Afyonkarahisar’a gelip nüfus oranında az bir eksiğimiz olduğunu söyledim. Bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de bir Afyon kadar nüfusumuz vardır. O zaman için Ordu’nun nüfusu bizden yaklaşık 3 bin kadar daha azdı. Herkesle oturup istişare ettik. İlimizin alanını çok geniş olduğunu bir, iki dönemi daha geçirip nasılsa büyükşehir olacağımız ifade edildi. Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için nüfus eksiği kaldı. Vatandaşlar büyükşehir olmak istiyorlarsa gayret ederler. Sırada Afyonkarahisar olarak biz varız ve ilk aday biziz. Nüfusun tamamlanmasından başka bir eksiğimiz yoktur.
KOCATEPE GAZETESİ
AFYON İÇİN BİR MARKADIR
Sezer Küçükkurt: Nezaket ziyaretinizi canlı yayınla taçlandırdığınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.
Veysel Eroğlu: Ben çok teşekkür ederim. Ben lise talebesiyken Kocatepe Gazetesi gerçekten çok sevdiğimiz bir gazeteydi. Sizin atalarınız rahmetli babanız Şükrü Küçükkurt ile rahmetli amcanız İbrahim Küçükkurt beni çok severlerdi. Lise son sınıfta iken bizim bir ekibimiz vardı. Gidip kendilerine Makaryos’aAfyon’dan ders verelim dedim. Bize destek verdiler ve tüm Afyonlular olarak sel gibi aktığımız Hükümet Meydanı’nda bir miting düzenlenilmişti. Organizasyon komitesinde ben vardım. Sloganımız ‘Kıbrıs bizim canımız feda olsun kanımız.’ olmuştu. O zaman Allah gani gani rahmet eylesin İbrahim Küçükkurt ağabey ve ekibi bize çok büyük destek verdiler. Onlara gerçekten şükran borcumuz var. Kocatepe Gazetesi Afyon için bir markadır. İnşallah yeni kurulan Kocatepe TV’de şimdiden büyük etkileşim içerisinde olacaktır. Kocatepe Gazetesi ve TV’si herşeyin en güzeline layıktır diye düşünüyorum. Tüm ekibinizi gönülden tebrik ediyorum. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme