• Haberler
  • Genel
  • Büyükşehir seferberliği – Kocatepe Gazetesi

Büyükşehir seferberliği – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın büyükşehir olabilmesi amacıyla Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından kampanya başlatıldı. Eğer 40 bin kişinin nüfus kaydı Afyonkarahisar’a taşınırsa büyükşehir olmanın, 20 bin kişinin nüfusu taşınabilirse 6. milletvekilinin yolu açılacak Afyonkarahisarlı muhtarlar Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için çalışmalara başladılar. Ankara’da AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerin ardından çalışmalarına hız veren muhtarlar Ramazan Bayramı’ndan itibaren [&hellip]

Büyükşehir seferberliği

Afyonkarahisar’ın büyükşehir olabilmesi amacıyla Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından kampanya başlatıldı. Eğer 40 bin kişinin nüfus kaydı Afyonkarahisar’a taşınırsa büyükşehir olmanın, 20 bin kişinin nüfusu taşınabilirse 6. milletvekilinin yolu açılacak

Afyonkarahisarlı muhtarlar Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için çalışmalara başladılar. Ankara’da AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerin ardından çalışmalarına hız veren muhtarlar Ramazan Bayramı’ndan itibaren tüm Afyonkarahisarlıların başlattıkları kampanyaya destek vermesini beklediklerini açıkladılar.
ORDU VE MARDİN BAŞARDIYSA BİZ DE BAŞARIRIZ
2015 yılında bir genel seçim yaşayacağımızı ve beş yıl boyunca bize hizmet edecek 550 milletvekilinden beş tanesini seçeceğimizi hatırlatan Türkeyi Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Süleyman Akagündüz “Daha önce yedi tane olan milletvekili sayımız nüfusumuzun düşmesi sebebiyle 5’e düşmüştü. Bu yıl yaşadığımız yerel seçimlerde ise Ordu ve Mardin illeri gibi il dışında yaşayan hemşerilerimizin nüfuslarını Afyonkarahisar’a nakledemediğimiz için büyükşehir olma fırsatını da kaçırdık” dedi.
Muhtarlar olarak il dışında yaşayan hemşerilerimizden 40 bin tanesinin ikamet adreslerini ilimizde birinci ikamet adresi olarak göstermenin yani ilimize nakletmenin yollarını araştırdıklarını belirten Akagündüz, “Böyle olursa Büyükşehir olma şansını, en az 20 bin tanesini nakledebilirsek 6 milletvekili çıkarma şansını yakalamış olacağız. Mecliste bir fazla milletvekili ile temsil edilmek daha fazla hizmet alabilme, büyükşehir olmak ise ilimize daha fazla yatırım alma şansı demektir. Bunlar olmayacak, başarılamayacak çalışmalar değildir. Eğer Ordu bunu başarabilmişse, eğer Mardin bunu başarabilmişse bizler niye başaramayalım?” dedi.
İL OLARAK SEFERBERLİK BAŞLATALIM
İl dışında yakınları, oğlu, kızı, akrabaları bulunan ve Afyonkarahisar’da ikamet eden hemşerilerimize seslendiklerini belirten Muhtarlar Drneği Başkanı Akagündüz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha çok temsil edilen bir Afyonkarahisar için, daha çok yatırım alabilmek için, daha gelişmiş, daha düzenli bir şehir olabilmek için lütfen il dışında yaşayan vatandaşlarımızı birinci ikamet adresleri olarak Afyonkarahisar’ı göstermelerine ikna edelim. Bugün itibarı ile il dışında yaşayan yakınlarımızın nakillerini Afyonkarahisar’a getirme görevini hemşerilik görevi sayalım. Bizler mahallemizdeki, köyümüzdeki sakinler ile bu konuda daha yoğun çalışma kararı aldık. Sizlerden de çalışmalarımıza destek bekliyoruz. İçinde bulunduğumuz ay Ramazan ayı, bu mübarek ayın sonunda da Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. İl dışında yaşayan hemşerilerimiz ile bayramlaşmak için ya yan yana geleceğiz ya da telefonla ya da sosyal medya yolu ile haberleşeceğiz. Bu haberleşme esnasında il dışındaki hemşerilerimizle bayramlaşırken lütfen ilimizin milletvekili sayısının artması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 6 milletvekili ile temsil edebilmek için çaba sarf edelim, yakınlarımızı ikna edelim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme