• Haberler
  • Genel
  • 'Büyükşehir olursak gelirimiz artacak' – Kocatepe Gazetesi

'Büyükşehir olursak gelirimiz artacak' – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, Afyonkarahisar'ın büyükşehir olması hâlinde gelirlerinin artacağını, bunun da hizmete yansıyacağını kaydetti Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, haftalık basın toplantısında bir gazetecinin büyükşehir belediyesi olmak için yapılan çalışmaların seyri hakkındaki sorusunu yanıtladı. Tutumlu, 'Büyükşehir sayısı 40'a çıkaksa, [&hellip]

“Büyükşehir olursak gelirimiz artacak”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması hâlinde gelirlerinin artacağını, bunun da hizmete yansıyacağını kaydetti

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, haftalık basın toplantısında bir gazetecinin büyükşehir belediyesi olmak için yapılan çalışmaların seyri hakkındaki sorusunu yanıtladı. Tutumlu, “Büyükşehir sayısı 40’a çıkaksa, ilk büyükşehir olacak şehir Afyonkarahisar’dır. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın açıklamasından sonra ben biraz baktım. Büyükşehirlerin gelirleri ile ilgili farklılıklar var. En temel farklılık, gelirlerle çok ciddi bir artış var. Belediye gelirlerinde, en son büyükşehir olan illerin istatistiklerini vermişler. Büyükşehir olmadan önceki ve olduktan sonraki gelirlerini kıyaslamışlar. Minimum yüzde 50, yaklaşık 3 katına kadar artabiliyor gelirler” dedi.
VERGİ GELİRLERİ BELEDİYE’YE
Afyonkarahisar’ın avantajlı bir konumda olduğunu belirten Tutumlu, “Artışın farklı olmasının sebebi, ilde toplanan vergilerin belli bir oranının Belediye’ye aktarılıyor olması. O ilde ne kadar çok vergi toplanıyorsa, gelirler de o kadar artıyor. Afyonkarahisar’ın gelirleri hem vergi bakımından, hem de Büyükşehir Yasası nedeniyle aldığımız payların oranı nedeniyle artış olacaktır. Kesinlikle gelirlerimizde artış olacaktır” diye konuştu.
TARIMSAL ÜRETİM DEVAM EDER
Büyükşehir belediyelerinde mahalle olan belde ve köylerde tarımsal üretimin yapılabileceğini aktaran Tutumlu, “Belde ve köy kalmıyor, sadece ilçe belediyeleri kalıyor. Orada da kırsal kesimdeki faaliyetleri engelleyecek hiçbir şey yok. Afyonkarahisar büyükşehir olduğu zaman tarımsal üretimlerine bugün devam ettikleri gibi devam edecekler. Bu yasayı ben şu yüzden önemsiyorum: Gelişmiş ülkelerin tamamında kırsalla ilçe-şehir merkezi arasındaki hayat standardında çok büyük farklar yoktur. Afyonkarahisar büyükşehir olduğu zaman bu hizmetlerin çok daha koordineli bir şekilde yürütüleceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
2019’DAKİ SEÇİME YETİŞİR
Afyonkarahisar’ın büyükşehir olmasının tüm vilayeti ilgilendirdiğini aktaran Tutumlu, şöyle devam etti:
“ Büyükşehir olup olmamak nüfusla ilgili olduğu zaman biraz bizim gayretimize bağlı. Afyon’un nüfusunu 750 bine taşımamız gerekiyordu ki mevcut yasayla Büyükşehir olabilelim. Hiçbir siyasi düşünce gözetmeksizin bunu sağlamak anlamında bir gayret vardı; hemşehri dernekleri bu konuda bir şeyler yapmaya gayret ediyordu. Şehrin tamamını ilgilendiren bir mesele. Kanuni değişiklik olursa, bize sorulacak bir şey değil; o yasa çıktığı takdirde Afyonkarahisar büyükşehir olacaktır. Muhtemelen 2019 seçimlerine bu yeni idari düzenleme ile gideceğiz.”

KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Kongre süreci dolayısıyla yapılan ilçe kongrelerinden bahseden İl Başkan Yardımcısı Tutumlu, geçtiğimiz hafta sonu 4 ilçenin kongresinin tamamlandığını ifade etti. Tutumlu, “Geçtiğimiz hafta sonu Sultandağı, Çay, Sinanpaşa ve Şuhut ilçelerimizde kongrelerimizi tamamladık. Kongrelerimizi büyük bir coşku ve birlik beraberlik içerisinde geçti. Çay ilçemiz hariç diğer ilçelerimizde önceki ilçe başkanlarımız başarıyla ifa ettikleri görevlerini yeni ilçe başkanlarımıza devrettiler. Yeni ilçe başkanlarımız inşallah aldıkları bu bayrağı daha ileriye taşıma noktasında büyük bir azim ve gayret içerisinde çalışacaklardır. Önümüzdeki hafta sonu sizlerin de bildiği gibi iki ilçemizin kongresi yapılacak. Cumartesi günü İhsaniye ilçemiz ile Merkez ilçemizin kongresi yapılacak” dedi.

GERÇEK ELEŞTİRİYE SÖZ YOK

AK Parti İl Tanıtım Medya Başkanı Tutumlu, “İki hafta önce Kadın Kolları başkanımız ve beraberindeki heyet Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt beyi ziyaret etmişlerdi. Ziyarette oldukça verimli ve karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulmuştu. Engelliler gününde parti olarak desteklerimizi bir kez daha göstermiştik. Hükümetimizin engelliler konusunda aldığı kararlar ve çıkarttığı kanunlarla ilgili karşılıklı istişareli görüşmeler yapılmıştı. Ancak bazı yayın organlarında orada Mesut Bey’in ve engellilerin söylemediği şeyleri söylenmiş gibi yer almış ve bu bizi üzdü. Biz olanın olduğu gibi yazılmasından yanayız. Eğer eleştirilecek bir şey varsa dahil bunun gerçek olması gerekir. Gerçek olan eleştirileri biz yapıcı buluruz. Kendimizi düzeltme anlamında bir düzeltme olarak görürüz. Ancak gerçek dışı yaptığınızda bu karşı yapacak bir şey olmuyor. Sadece onları ahlaklı davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

KONGRE’YE İKİ BAKAN

Hafta sonu Cumartesi günü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımlarıyla Merkez İlçe kongresinin yapılacağını dile getiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, kongrelerin siyasi partilerin tazelenme ve yenilenme süreci olduğunu söyledi. Eser, açıklamasına şöyle devam etti; “Bilindiği gibi Eylül ayında 5. Olağan Kongre sürecimiz başladı ve bir takvim doğrultusunda ilçe ve il kongrelerimiz gerçekleşiyor. Afyonkarahisar’da il başkanlığımızın belirlemiş olduğu takvime göre ilçe kongrelerimiz gerçekleşiyor. Bu hafta sonu Cumartesi günü saat: 13.00’de Merkez ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongre hazırlıklarımız devam ediyor. Seçim takvimi nedeniyle delege seçimlerimizi yaptık. Kongre günü programda her hangi bir değişiklik olmaz ise Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ kongremize teşrif edecekler.”

Bakmadan Geçme