'Büyükşehir olmazsak, Afyon ilçe olacak'

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından yapılan haftalık basın toplantıları devam ediyor. Dün yapılan toplantıda konuşan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Afyonkarahisar'daki hastanelerde yaşanan sağlık sıkıntılarını ele alarak, 'Hastalarımızı Ankara'da Hacattepe'ye, TOBB'a, Gazi Üniversitesi'ne, yine Eskişehir'de Osmangazi'ye, Acıbadem'e, İzmir'de Ege Üniversitesi ve 9 Eylül'e taşıyoruz? Neden Afyonkarahisarımızda sağlık alanında çok ileride değiliz.' dedi. 'HERKESİN OYUNA [&hellip]

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından yapılan haftalık basın toplantıları devam ediyor. Dün yapılan toplantıda konuşan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Afyonkarahisar’daki hastanelerde yaşanan sağlık sıkıntılarını ele alarak, “Hastalarımızı Ankara’da Hacattepe’ye, TOBB’a, Gazi Üniversitesi’ne, yine Eskişehir’de Osmangazi’ye, Acıbadem’e, İzmir’de Ege Üniversitesi ve 9 Eylül’e taşıyoruz? Neden Afyonkarahisarımızda sağlık alanında çok ileride değiliz.” dedi.
 “HERKESİN OYUNA TALİBİZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Kocacan ülke gündemini değerlendirdi. Herkesin oylarına talip olduklarını kaydeden Başkan Kocacan, “Yerel seçimlerde kimseyi ayrıştırmadan, barış içerisinde herkesin oyuna talibiz.” dedi.
“NEREDE KALMIŞTIK”
Konuşmasına esprili bir şekilde başlayan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, “5 yıl aradan sonra nerede kalmıştık diye başlıyoruz. Yerel seçimler bizlerin ve kamuoyunun gördüğünden çok daha önemli. Yerel seçim deyince hep aklımıza belediyeler gelir. Bu yanlış bir algıdır. Yerel yönetimler ve mahalli idareler sadece belediyelerden müteşekkil değildir. Aynı zamanda il genel meclisi, atanmış kamu kurumları da yerel yönetimleri kapsar.” şeklinde konuştu.
“NEDEN AFYONKARAHİSARIMIZDA SAĞLIK ALANINDA ÇOK İLERİDE DEĞİLİZ?”
Afyonkarahisar’ın sağlık alanında diğer illere nazaran geride olduğunu ifade eden Çetinkaya, şunları söyledi:
“Sahada çalışan başka partilerin belediye başkan adayları var. Hizmete talip olmuş başka arkadaşlarımız var. Yerel yönetimler konusunda şehrin 5 yıl sonra ne olacağı konusunda diğer rakip arkadaşlarımızın çok kaygılı olduklarını düşünmüyorum. Dolayısıyla bu tür projeler üretmeleri çok mümkün olmayacaktır. Mesele şu ki; Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya birlikteliği ile bütün şehir olmak için planlanmış bir planın parçasıdır. Bu uzun yıllardır böyleydi. Bu üç ilin ortası olan Altıntaş ilçesine havalimanının yapılması, İzmir-Ankara otobanının oradan geçmesi, İstanbul-Antalya otobanının yine Altıntaş’tan geçmiş olması, keza yine hızlı trenin Altıntaş’tan geçmiş olması devletin bir projesini gösteriyor. Bu 20 yıllık kalkınmaplanında 3 şehri birleştirerek büyük bir bütün belediye yani büyükşehir oluşturma projesi söz konusu. Eğer bu hayata geçerse zaman içerisinde ne olur? Zaten Afyonkarahisar’da bir onkoloji servisi var mı? Hastalarımızı Ankara’da Hacattepe’ye, TOBB’a, Gazi Üniversitesi’ne, yine Eskişehir’de Osmangazi’ye, Acıbadem’e, İzmir’de Ege Üniversitesi ve 9 Eylül’e taşınıyor. Neden Afyonkarahisarımızda sağlık alanında çok ileride değiliz. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Akademisi bünyesinde bir bölüm kurdu. Onkoloji Servisi. Kamuoyu bunu biliyor mu bilmiyorum, bir tane tek onkoloji hocamız var. Başka kimse yok. Onkoloji dediğimiz şey nedir? Kanser hastalığıdır. İşte doktor yönünden mesela TOBB’a gidiyorsunuz, Afyonkarahisarlı bir hemşehrimiz kalp ameliyatı oluyor. Neden Afyon’da büyük sağlık tesisleri yok? Bizim insanımız büyük rahatsızlıklarında neden şehir dışına gitmek zorunda. Çünkü Afyonkarahisar gelişirse büyürse burada sağlık projeleri yapılır. Büyük hastaneler gelir burada hastaneler yaparlar. Ama biraz önce söylediğim üç şehri birleştirip bir büyük şehir oluşturduğunuz zaman Afyonkarahisar bir ilçe olacak. Kaymakamımız olacak. Belki lütfedilir de ikiye bölünür iki kaymakam olur. O zaman çocuklarımızın eğitimi daha düşecek. Öğretmen kalitesi düşecek. İyi öğretmenler başka yerlere gidecek. Bizim geleceğimiz yavaş yavaş yavaş ilçeliğe dönüp gidecek. İşte tam bu noktada bizim bu üçlemden kurtulmamız lazım Afyonkarahisar olarak. Bunun tek yolu da Afyonkarahisar’ı büyük şehir yapmaktır.”
“ÖNCE BELEDİYELER BİRLİĞİ, SONRA BÜYÜKŞEHİR”
Dışarıda yaşayan Afyonkarahisarlıları kente çağıracaklarını söyleyen Çetinkaya, “İnşallah önümüzdeki 5 yıl içinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin idaresindeki Afyon Belediyesi 2024 seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak girerek şu söylediğim fecaat durumdan kurtulacaktır.” dedi.
Bunu nasıl yapacaklarını anlatacaklarını kaydeden Çetinkaya şöyle konuştu:
“Biz Afyonkarahisar’ı büyükşehir yapacağız demekle büyükşehir olunmaz. Büyükşehir belediye kanununda şöyle yazar; bir şehir mülki idareler içerisindeki nüfusu 750 bini bulduğu an büyükşehir demektir. O zaman Afyonkarahisar olarak bizim ödevimiz ortaya çıkıyor. Nedir bu 5 yıl içinde 750 bini geçmemiz lazım. Hangi tarihte 2023 yılının Ocak ayında TÜİK bütün illerin nüfuslarını açıklarken Afyonkarahisar’ı 750 bin 1 demeli en az. Hedefimiz bu. Bunu sağlamak için Afyonkarahisar Belediyesi zorlanabilir. Onun için biz bütün Afyonkarahisar olarak bu noktada hareket edeceğiz. Emirdağ’ından Dazkırı’sına, Başmakçı’sından Bayat’ına kadar, İhsaniye’sinden Şuhut’una kadar bütün Afyonkarahisar ile yapacağız. Bunun için başka bir proje ortaya çıkıyor. Afyon Belediyeler birliğini kuracağız. CHP’li, AK Partili MHP’li bu belediye diye bir ayırma yapılmaksızın Afyonkarahisar’daki bütün belediyeler belediyeler birliği adı altında bir kurum gibi çalışacak. Oradan bir çalışma yapacağız. Çalışmayı yaparken de hedefimiz şu; bugünkü nüfusumuz 715 bin 500. İhtiyacımız olan nüfus 34 bin 500. 5 yıl içinde bugünkü hızıyla doğum oranlarına baktığımız zaman zaten doğacak olan ölümlerden sonra kalan 32 bin 500. Yani normal üreme seyrimizde gidiyor olsak, 2 bin açımız kalıyor. Bu çok basit bir kampanya ile şehir dışındaki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi Afyonkarahisar’a davet ederek 5 bin 10 bin kişi fazlasıyla büyükşehir oluruz. Biz Afyonkarahisar’daki yaklaşık 400 köy muhtarı ile Afyonkarahisar’daki 50 küsur belediye ile beraber Afyon Belediyesi’nin koordinasyonuyla büyük bir kampanya başlatacağız. ‘Şehrine dön, yoksa döndüğünde bulamazsın’ diyeceğiz. ‘ilçe olur senin şehrin’ diyeceğiz. Kentleşmiş bir Afyonkarahisar için Afyonkarahisar’ı büyük şehir yapmak zorundayız.” dedi.
“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI’NA BAŞARILAR DİLİYORUM”
Diğer partilerin belediye başkan adaylarına seslenen Çetinkaya, “Yarın öbür gün edep ve adap kuralları çerçevesinde seçim geçireceğimiz arkadaşlarımız ola ki bu konu üzerinde konuşurlarsa, hepsinin bu konuya gerçekten Afyonkarahisar’ı düşünüyorlarsa destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Adayları açıklanan diğer siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları’na başarılar diliyorum. Bu seçimde barış içerisinde, terbiye, nezaket ve toplumsal görgü kuralları içerisinde bir seçim geçirmeyi tavsiye ediyorum, talep ediyorum. Zira biz MHP olarak, ben MHP’nin Belediye Başkanı Adayı olarak bütün teşkilatlarımızla beraber bu seçim süreci içerisinde eleştirilerimizde, projelerimizde, beyanatlarımızda, saygı kurallarını asla çiğnemeyiz. Başka arkadaşlarında çiğnemesini asla istemeyiz. Projelerin yarıştığı, vizyonun, hizmet adına kimin ne yapabileceğini gösterebilmenin yarıştığı bir seçim diliyorum.” dedi.
“PARK YAPMAK PROJE DEĞİLDİR”
“Projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz” sorusuna cevap veren Çetinkaya, “Proje diyoruz, belediyenin 5 yıl içinde neler yaptığını gözden geçirdim. Fatih Mahallesi 127. Sokak park yeri yapıldı. Fatih Mahallesi 136. Sokak Park yeri yapıldı. Şimdi bir parka iki salıncaklı, tek kaydıraklı bir oyun gurubu kurmak bir proje değildir. Bunlar proje değil yapacaklarımızdır. Eğitimle ilgili ne yapabilirsiniz, sanatsal olarak ne yapabilirsiniz, bunu neden yapıyorsunuz.” dedi.
“ADAYIMIZIN BİRİYLE 15, BİRİYLE 25 YAŞ FARKIMIZ VAR”
“3 aday arasından seçmenin sizi farklı görüp de size ne diye oy vermesi gerekir” sorusuna cevap veren Çetinkaya, “Diğer aday arkadaşları üzmek istemem. 3 aday arasından sizin farkınız diye soruyorsunuz. Birinci fark adayımızın bir tanesi uzun yıllar il başkanlığı yapmış belediye başkanı dahil, bütün Afyonkarahisar’daki kamu kurum ve kuruluşlarına hükmetmiş bir ağabeyimiz. Mehmet Bey il başkanı sıfatıyla, Afyonkarahisar’a istediği, memleketi ile ilgili yapmak istediği her şeyi zaten yapmış. Diğer adayımız da Afyonkarahisar’da iktidar partisinin bir dönem milletvekilliğini yapmış ve hizmet etmiş. Ama bu kardeşiniz diyorki bir müsaade edin şu şehri bir kaldıralım. Bizim karnemiz burada ortaya çıkıyor. İkincisi bizim enerjimiz var, kaygılarımız var. Bu şehri uçurmak istiyoruz ve bu enerjimiz var. Adayımızın biriyle 15, biriyle 25 yaş farkımız var. Bu önemli değil mi? Başka yönleriyle de zaten adaylarımızı halkımız kendi vicdan terazisinde tartacaktır. Biz her zaman söylediğimiz gibi adaylarımızı seviyoruz ama Afyonkarahisar bize emanet edilmeli, çünkü adaylarımızın daha önce Afyonkarahisar hizmet etmişlikleri var. Bu hizmet ile ilgili halkın nazarında birer karneleri var” ifadesine yer verdi.
“HEDEFİMİZ KESİNLİKLE ÜST LİG”
“Afyonkarahisar’daki futbol, voleybol, basketbol takımları ile ilgili projeniz var mı?” sorusuna cevap veren Çetinkaya, Eskişehirspor maçında yaşadığı bir anısını anlattıktan sonra taraftarların önemine değindi. Çetinkaya, “Ben açık söyleyeyim, Afyonkarahisar’da sporu bu seviyeye getiren arkadaşlara ben teşekkür ediyorum. Bu bir başarıdır ama genç olmam ve Afyonspor sevdalısı olmam hasebiyle bizim başkanlığımız zamanında nasıl bir Afyonkarahisar olacağını takdirlerinize bırakıyorum. Hedefimiz kesinlikle üst lig.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme