• Haberler
  • Gündem
  • 'Büyükşehir olmamamız avantajlı' – Kocatepe Gazetesi

'Büyükşehir olmamamız avantajlı' – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindekiler gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser hazır bulundu. Ziyaretin sonunda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da yer aldı.'MALAZGİRT VE KOCATEPE ETKİNLİKLERİ ÇAKIŞTI'Kocatepe Gazetesi'nin şehrin 54 yıllık eski ve [&hellip]

Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindekiler gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Ziyarette; AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser hazır bulundu. Ziyaretin sonunda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da yer aldı.
“MALAZGİRT VE KOCATEPE ETKİNLİKLERİ ÇAKIŞTI”
Kocatepe Gazetesi’nin şehrin 54 yıllık eski ve köklü gazetesi olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, “Kocatepe Gazetemiz basınımızın önemli kuruluşlarından. Biz de takip ediyoruz” dedi. Bakan Eroğlu sohbet sırasında yöneltilen soruları da cevaplandırdı. Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt, Zafer Haftası’nda Kocatepe’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet ricalini ağırlayabilmenin Afyonkarahisar için çok büyük bir kazanım olacağına temas etti. Böylesi bir ağırlamanın doğru ve güzel olacağını belirten Eroğlu, “Doğru, ancak bizim Zafer Haftası kutlamalarımız ile Malazgirt’teki kutlamalar çakışıyor. Bu yıl da devlet erkanı Malazgirt’te olacak sanırım. Geçen yıl ben 25 Ağustos’u, 26 Ağustos’a bağlayan gece Zafer Yürüyüşüne katıldıktan hemen sonra Muş’a Malazgirt kutlamalarına katılmam talimatı üzerine sabah karşı 03:00’de yürüyüşten ayrılıp Ankara’dan uçakla Malazgirt’e gittim. Orada da bana Sayın Cumhurbaşkanımız şöyle ortama bir baktı ve bana bir vazife verdi. Malazgirt var ama ortada bir şey yoktu. Merasim ortada, bir alanda yapıldı. Dediğim gibi hiçbir şey yoktu. Şöyle herkese baktıktan sonra gözüne beni kestiren Cumhurbaşkanımız, ‘Veysel Hoca burayı Milli Park ilan edelim’ dedi. Gelecek yılın 26 Ağustos tarihine yetişmesi talimatını verdi. Ben çok hızlı çalıştım. Çünkü bir yeri milli park ilan etmenin pek çok koşulu var. Önceki gün arkadaşlarla telefonda görüştük çalışmanın yetişeceğini öğrendim. Çok güzel bir şey oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Zafer Haftası’nda Muş-Malazgirt’te olacak. Tahmin ederim ki Milli Savunma Bakanımız da orada olacaktır” dedi.
Zafer Haftası kutlamalarında Kocatepe’de marşların ve türkülerin seslendirilmesi yönünde müdahalede bulunduğunu belirten Milletvekili Veysel Eroğlu, bu çerçevede geçen yıl sanatçı Esat Kabaklı’nın çağırıldığını hatırlattı. Geçen yılki Kabaklı konserinin katılımcıları coşturduğunu ifade eden Eroğlu, “Geçen yıl Kocatepe’de güzel bir program gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm eski Bakan Yardımcısı Milletvekili Hüseyin Yayman’ın Afyonkrahisar’la ilgili bir kitap, roman veya değişik bir çalışma hazırlanması için görüştük” diye konuştu.
“ÖZKALDI’NIN BAKAN YARDIMCILIĞI ÖNEMLİ”
Akif Özkaldı’nın Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atanmasının Afyonkarahisar için büyük önem taşıdığını söyleyen Eroğlu, “Bu önemli bir atamadır. Neticede bu göreve başka biri atansaydı sıkıntı olurdu. Çünkü bizim projelerimizi biliyor. Mesela önceki gün telefon ettik, yatırım programına konulması gerekenleri sıraladık. Neticede kendisi Bakan Yardımcısı. Elbette Afyonkarahisarımıza büyük faydası olacak. Orman Bakanlığının tüm işlerini bizzat takip edecek. Allah’a şükür yetişen insanlarımız ülkemize ve memleketimize faydalı oluyor” şeklinde konuştu.
“BÜYÜKŞEHİR OLMAMAMIZ ŞU DÖNEMDE FAYDALI”
Vatandaşların, Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kilitlendiğine işaret eden Sezer Küçükkurt, bu minvalde Afyonkarahisar’ın da önemli şehirlerden biri olduğunu söyledi. Büyük şehir olma konusuna atıfta bulanan Küçükkurt’a Eroğlu ��u cevabı verdi: “Biz Afyonkarahisar olarak büyükşehir olabilirdik. Bizim nüfusumuz Ordu’dan daha fazlaydı. Fakat bizim coğrafyamız Ordu’ya göre biraz daha dağınık. Hizmetlerin sağlıklı yürümesi açısından durumu bir görmek istedik. Sonuç itibariyle büyükşehir olmamamızın daha faydalı olacağına karar verdi arkadaşlarımız. Bazı beldeleri kapattık ki 117 küsur Belediye sayısı 59’a kadar indi. Büyükşehir meselesi ilimiz açısından faydalı görülmedi, istenseydi nüfus kaydırmasıyla büyükşehir olabilecektik. Biz Afyonkarahisar’a bin 600 adet köprü yaptık. Bu bizim işimiz değildi. Ama talimat verdik yapın dedik yaptılar. Büyükşehir olsaydık bunları kim yapacaktı, büyükşehir yapacaktı. Tüm bütçe köprü yapımlarına ayrılsa yapamazlardı. Kamuoyuna büyükşehir olunması için gerekenlerin yeterince izah edilmesi gerekiyordu. Afyonkarahisar olarak büyükşehir olabilirdik. İstenmedi, bence şu dönemde faydalı oldu. Çünkü örneğin büyükşehir olan Aydın dökülüyor. Bir diğer büyükşehir Belediyesi olan Tekirdağ dökülüyor.”
“ASKERİ BİRLİK VE YERLİ OTOMOBİL İLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ”
Afyonkarahisar açısından önemli hedefler olan 2. Üniversite meselesinin çözüme ulaştığını hatırlatan Küçükkurt, “Sayın Bakanımız ve Hükümetimizden ilimize askeri birlik konuşlanması ve yerli otomobil üretiminde hiç olmazsa bir üretim bandının ilimize kazandırılması müjdelerini de bekliyoruz” dedi. Bakan Eroğlu da “Yeni üniversitemizin kurulması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın son dakika talimatları ile hedefimize ulaştık çok şükür. Bahsettiğiniz konulardaki çalışmalarımız ise devam ediyor. Şunu söyleyebiliriz, inşaAllah Afyonkarahisar’a güzel ve önemli müjdelerimiz olacak. Şimdi bu iki konu ile ilgili bir şey söylersek erken olur” dedi.
“ORDU’DA BENİM YAPTIĞIM KÖPRÜLER AYAKTA”
“Dünyada en çok köprü yapılan yer bin 600 adet köprü ile Afyonkarahisar’dır” diyen Eroğlu, “Biz yaptık sağlam yaptık. Hiç bizim yaptıklarımızdan yıkılan köprü var mı? Yok, ama Ordu’da benim iki yerde yaptığım köprü sapa sağlam ayakta dururken diğer köprüler yıkıldı” şeklinde konuştu. Kocatepe Gazetesi’nin tirajını soran Milletvekili Veysel Eroğlu’na tirajın bin ile bin 200 arasında değiştiği cevabını veren Sezer Küçükkurt, internet okuyucusunun giderek arttığını, şehrin geleneksel yapıya bağlı olduğundan dolayı tiraj oranında büyük bir sarsılma olmadığını ifade etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme