Büyükşehir kararı Şubat ya da Mart'ta çıkabilir

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban 2017 yılı çalışmalarını Gün FM'de katıldığı Gündem programında değerlendirdi.Afyonkarahisar'ın büyükşehir olması için Şubat ayında kararın çıkması gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 'Malumunuz üzere seçim yasası gereği büyükşehir uygulamasının faaliyete geçmesi için seçimlerden bir yıl önce kararın çıkması, Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylaması ve Resmi Gazetede yayınlanması gerekiyor. Bu nedenle Şubat [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban 2017 yılı çalışmalarını Gün FM’de katıldığı Gündem programında değerlendirdi.
Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için Şubat ayında kararın çıkması gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ‘Malumunuz üzere seçim yasası gereği büyükşehir uygulamasının faaliyete geçmesi için seçimlerden bir yıl önce kararın çıkması, Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylaması ve Resmi Gazetede yayınlanması gerekiyor. Bu nedenle Şubat sonu ve mart başında kararın çıkmasını bekliyoruz. 81 ilin 30’u, yani nüfusun yüzde 76’sı büyükşehir sınırları içinde hizmet alıyor. Geriye kalan yüzde 26 kısım 51 ilde yaşıyor. Burada altını çizmemiz gereken konu Afyonkarahisar 720 bin kişi var ve 14 km alanı kapsıyor. İstanbul 15 milyon kişi 4 km hizmet alıyor. Büyükşehir avantajları dezavantajlarından fazla. Bu nedenle kararın çıkmasını bekliyoruz. Daha önce açıkladığım gibi üçüncü kez başkanlığa adayım’ dedi.
SAHİPATA’YA ALTGEÇİT YAPILACAK
Çoban, ‘Trafik her ilin büyük meselesi. Mesai başlangıcı ve bitişinde Maliye Kavşağından Park Afyon arasındaki sıkışıklığında farkındayız. Normal saatlerinde trafik akışında mesele yok aslında. Beşinci alt geçiti Sahitpata’da Şehitler Camisi’nin yakınlarında yapacağız’ dedi.
5-7 Nisan tarihleri arasında 8’inci Afyonkarahisar Sempozyumu’nun yapılacağını söyleyen Başkan Çoban, ‘Valimiz Mustafa Tutulmaz, ben ve Rektörümüz Mustafa Solak’ın onur kurulundan oluşan sempozyum çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar 20’den fazla bildiri geldi. Bu sempozyum sayesinde de ilimizin tanıtımına katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
1194 KİŞİ KADROYA GEÇİYOR
Taşeron işçilikte Afyonkarahisar Belediyesinden 1344 başvuru alındığını ve 1194 başvurunun işleme koyduğunu anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Burada alınan kıstas yapılan işin yüzde 70’nin hizmet yani emekten olması gerekiyor. Bu yasa gereği böyle. Bakın biz yemekhane ve Veteriner kısmındaki çalışanlarımızı bu uygulamadan faydalandıramadık. Ancak burada çalışan personelimize şimdiden söylüyorum. Diğer personelden farksız olarak çalışmalarına devam edecekler. Ne maaşlarında ne sosyal haklarında kayıp olmayacak. Buradan bunun sözünü veriyorum. İçleri rahat olsun” dedi.

Bakmadan Geçme