• Haberler
  • Genel
  • Büyüksağiş: Uygulamalı Eğitimlerle Yetkin Mühendisler Yetiştireceğiz

Büyüksağiş: Uygulamalı Eğitimlerle Yetkin Mühendisler Yetiştireceğiz

AKÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, Mühendislik Fakültesi Laboratuvar binasına kurulan Yeraltı Maden Ocağı ile öğrencilere daha çok yerinde uygulamalı eğitimler vererek, donanımlı ve yetkin mühendisler yetiştireceklerini belirtti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencilerine teorik derslerde aldıkları temel bilgilerin uygulamalı olarak verilebilmesi amacıyla, bir yeraltı maden ocağındaki bazı donanımların, tahkimat ve nakliyat sistemlerinin gerçek örnekleri üzerinden gösterilebilmesi için Aydın Linyit Firmasının katkılarıyla “Yeraltı Maden Ocağı Modeli” kuruldu.

“TÜM EKİP VE CİHAZLAR BÖLÜMÜMÜZE HİBE EDİLDİ”

AKÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, Mühendislik Fakültesi Laboratuvar binası giriş katına kurulan “Yeraltı Maden Ocağı Modeli” ile ilgili bilgi verdi. Büyüksağiş, “Aydın Linyit Madencilik A.Ş. Firmasının yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, Aydın Linyit Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı rahmetli Erdoğan Atay’ın anısına gereken tüm cihaz ve ekipmanlar bölümümüze hibe edildi. Bu vesileyle Aydın Linyit Madencilik A.Ş. işletmesine, İSG Başmühendisi Âdem Tosun’a, Yeraltı Başmühendisi Ender Ünlü’ye ve Teknik Nezaretçi Turgay Seven’e ayrıca Yeraltı Madeni Eğitim Ocağı Modelinin kurulmasında emeği geçen Maden Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Gürsoy’a, Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tuncay Şahin’e, model ocağı kurmaya gönüllü olarak Kütahya’dan gelen yeraltı maden işçileri Muammer Şahin, Mustafa Yalvaç ve Doğan Yiğit’e çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“UYGULAMALI EĞİTİMLERLE YETKİN MÜHENDİSLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, sözlerini şöyle tamamladı: “Hedefimiz bu ocak modelini daha da farklı cihaz ve donanımlarla zenginleştirerek, öğrencilerimize daha çok yerinde uygulamalı eğitimler vererek, onları yeraltı madenciliğinde daha donanımlı ve yetkin mühendisler yaparak, madencilik sektörümüzün istediği düzeyde yetiştirebilmektir. Bu yolla hem öğrencilerimizin iş yerlerine ve işe adaptasyonları hızlanacak, hem de işletmelerin verimlilik artışına ve iş güvenliğine de büyük katkıları olacaktır.”

Bakmadan Geçme