• Haberler
  • Genel
  • Büyükelçi Madori: Afyon’dan ev almak istiyorum

Büyükelçi Madori: Afyon’dan ev almak istiyorum

Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid Madori, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Madori, Afyonkarahisar’a yeniden gelmek istediğini belirterek, Afyonkarahisar’dan ev almak istediğini söyledi Afyonkarahisar’ı özellikle termal ve mermeriyle ünlü bir şehir olarak bildiğini belirten Büyükelçi Madori, İscehisar’dan mermer alıp Nijerya’daki evinin yapımında kullandığını ve ileride Afyonkarahisar’dan ev almak istediğini söyledi.TÜRKİYE-NİJERYA İLİŞKİLERİ İYİ DÜZEYDEBelediye [&hellip]

Büyükelçi Madori: Afyon'dan ev almak istiyorum

Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid Madori, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Madori, Afyonkarahisar’a yeniden gelmek istediğini belirterek, Afyonkarahisar’dan ev almak istediğini söyledi

Afyonkarahisar’ı özellikle termal ve mermeriyle ünlü bir şehir olarak bildiğini belirten Büyükelçi Madori, İscehisar’dan mermer alıp Nijerya’daki evinin yapımında kullandığını ve ileride Afyonkarahisar’dan ev almak istediğini söyledi.
TÜRKİYE-NİJERYA İLİŞKİLERİ İYİ DÜZEYDE
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaretiyle ilk kez bir belediye başkanını ziyaret eden Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid Madori, Türkiye’ye olan hayranlığıyla dikkat çekti. Daha önce Nijerya’da milletvekilliği ve bakanlık görevinde bulunan Büyükelçi Ahmed Abdulhamid Madori, Türkiye-Nijerya ilişkilerinin her zaman iyi düzeyde olduğunu söyledi.
“NİJERYA’DA GÖRDÜĞÜMÜZ İLK BEYAZLAR TÜRKLERDİ”
Nijerya’da çok fazla sayıda Türk işadamı bulunduğunu kaydeden Büyükelçi Madori, bu ticari ilişkilerin geçmişte Osmanlı dönemine kadar uzandığını söyledi. Nijerya’ya gelen ilk beyazların 16. yüzyılda Osmanlılar olduğuna dikkat çeken Madori, “Bugün Nijerya’ya hangi ülkeden bir beyaz gelirse gelsin Türk olarak görülür. Çünkü biz, ilk beyaz insanlar olarak Osmanlıları dolayısıyla Türkleri gördük. Bunun bizim için anlamı çok büyük” dedi.
“AFYONKARAHİSAR
MERMER SÖKTÖRÜNE
YÖN VERİYOR”
Ziyaretten büyük memnuniyet duyan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid Madori’ye ilimizle ilgili bilgi verdi. Afyonkarahisar’ın geçmişte yoğun olarak tarım hayvancılıkla uğraşan bir il olduğunu belirten Başkan Çoban, 1980 sonrası özellikle mermer sanayinde ilerleme kaydettiğini söyledi. İlimizdeki işadamlarının Türkiye’deki mermer sektörüne yön verdiğini vurgulayan Başkan Çoban, Nijerya’ya ve dünyanın pek çok ülkesine ilimizden mermer ihracatı yapıldığını ifade etti.
“İSCEHİSAR’DAN MERMER ALDIM HERKES BEĞENDİ”
Başkan Burhanettin Çoban’ın mermerle ilgili bu değerlendirmesinin ardından söze giren Büyükelçi Ahmed Abdulhamid Madori, İscehisar’da bir fabrikadan mermer alarak Nijerya’daki evinin yapımında kullandığını söyledi. Kullandığı mermerin herkes tarafından beğenildiğini belirten Büyükelçi Madori, Eyalet Valisi ve Meclis Başkanı’nın da kendisini görerek, İscehisar’dan mermer alıp evlerinde kullandıklarını kaydetti.
BÜYÜKELÇİ’YE ÖZEL DAVET
Afyonkarahisar’ın mermerin yanı sıra, termal turizmde hem Türkiye’de hem dünyada önemli bir merkez olduğunu kaydeden Başkan Çoban, hızla artan ve sayıları bugün 10’u bulan beş yıldızlı termal otellerle toplam termal yatak kapasitesinin 30 bine yükseldiğini söyledi. Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid Madori’yi ilerleyen zamanlarda yeniden Afyonkarahisar’a davet eden Başkan Çoban, kendisini ve ailesini ilimizdeki termal otellerde misafir etmek istediklerini kaydetti.
AFYONKARAHİSAR’DAN
EV ALMAK İSTİYORUM
Daveti için Başkan Çoban’a teşekkür eden Büyükelçi Madori, Afyonkarahisar’a yeniden gelmek istediğini belirterek; “Ben ve ailem Türkiye’yi çok seviyoruz. Ankara’da görevim bittikten sonra Afyonkarahisar ve Marmaris’ten iki ev almak istiyorum. Afyonkarahisar sahip olduğu güzelliklerin yanı sıra birçok ili birbirine bağlayan çok merkezi bir noktada bulunuyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme