• Haberler
  • Gündem
  • Büyük Zafer’in 96. yıl dönümü ilçelerde de coşkuyla kutlandı

Büyük Zafer’in 96. yıl dönümü ilçelerde de coşkuyla kutlandı

Sandıklı ilçesinde gerçekleştirilen kutlama programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde başladı. Programda Vali Yardımcısı Adem Uslu ve Belediye Başkan Vekili Gülay Perçin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler şiirler okudu. Sonra Vali Yardımcısı Adem Uslu Kaymakamlık makamında [&hellip]

Sandıklı ilçesinde gerçekleştirilen kutlama programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde başladı. Programda Vali Yardımcısı Adem Uslu ve Belediye Başkan Vekili Gülay Perçin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler şiirler okudu. Sonra Vali Yardımcısı Adem Uslu Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.
Dinar İlçe Kaymakamlığı Hükümet Konağı önündeki program Atatürk Anıtı’na kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenklerinin bırakılmasıyla başladı. Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Çırak kazanılan zaferi muhteşem kılan unsurun, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olması olduğunu söyledi.
Çırak, şöyle devam etti:
“Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur ve bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlenmektedir. Bu zaferle, Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekün olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır.” dedi.
Kutlamaların sonunda Kaymakam Mustafa Şahin makamında tebrikleri kabul etti.
Çay ilçesinde ise Dörtyol Saat Kulesi Meydanı Atatürk Anıt’ı önünde yapılan törene Çay Kaymakamı Turan Erdoğan, Çay Belediye Başkan vekili Mustafa Saruhan, Cumhuriyet Savcısı Neşet Güneş, daire amirleri, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı adına Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Bestami Ateş yaptı. Çay Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen iki öğrenci şiir okudu. Tören tebriklerin kabulünün ardından sona erdi.
İscehisar İlçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Kutlama programına İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, siyasi parti temsilcileri ile kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı. İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak ve Belediye Başkanı Mustafa Çibik’in anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmada, Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir aşama olan bu zaferin, Türk vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusun, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte sarsılmaz azimle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesi olduğu ifade edildi. Daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler seslendirdi.
Program Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak’ın tebrikleri kabul etmesi ile son buldu.

Kore Gazisi büyük ilgi gördü

Çay ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine katılan Kore Gazisi  92 yaşındaki Mustafa Ötemen büyük ilgi gördü

İlerlemiş yaşına rağmen bütün kutlama törenlerine katıldığını söyleyen Kore Gazisi Mustafa Ötemen (92) Mustafa Kemal Atatürk aşığı olduğunu belirterek, “Yaşım 92, beş çocuk sahibiyim. Sayısını bilemiyorum 15-20 torunum var herhalde. Madalyalarımı gururla taşıyorum. Ölene kadar törenlere geleceğim. Ayakta durmakta zorluk çekiyorum. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken ayakta olmam lazım. Bu beni üzüyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Sahip çıkın, koruyun. Cumhuriyetimizi yaşatmaya devam edin.” dedi.
KAYMAKAM ERDOĞAN MAKAM
ARABASINI TAHSİS ETTİ
Çay İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan ise Kore Gazisi Mustafa Ötemen ile bizzat ilgilenerek Zafer Bayramı kutlamalarının devam edeceği İlçe Jandarma komutanlığına gitmesi için Kore Gazisi Ötemen’e makam arabasını tahsis etti.

Bakmadan Geçme