Büyük Zaferin 102'inci Yılı Dolu Dolu Kutlanacak

Afyonkarahisar Büyük Taarruzun 102'inci yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Hafta sonu itibariyle başlayacak olan Zafer Haftası etkinliklerine tüm vatandaşların katılımı bekleniyor. Bu yıl ki Zafer Haftası’nda da Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda zafer coşkusu yaşanılacak.

Bu yıl 102’incisi kutlanılacak olan Büyük Zaferin etkinlikleri 25 Ağustos 2024 Pazar akşamı saat 20.30’da TBMM Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Şuhut Atatürk Evi ziyaretiyle başlayacak. Atlı birliklerin Büyük Taarruz Karargâhından İzmir’e uğurlanmasıyla Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapılacak. Şuhut Belediye Stadyumunda düzenlenecek etkinliklerin ardından saat 23.30’da Şuhut İlçesinden Çakırözü Köyüne hareket edilecek. Çakırözü Köyü’ndeki programın ardından Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Sabah saat 4.30’da Zafer Yürüyüşü sonrası Kocatepe’de toplanılacak.

ZAFER MÜZESİNİN AÇILIŞI YAPILACAK
26 Ağustos 2024 Pazartesi günü sabah saat 11.00’de Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’ndaki tören başlayacak. Büyük Taarruz Bisiklet Turu başlatıldıktan sonra Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’na çelenkler sunulacak. Saygı Duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile Bayrağın Göndere Çekilmesinin ardından Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapacak. Bir subayın araziyi tanıtıp, harekâtı anlatmasının ardından saat 12.00’de Bayburtlu Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği’ndeki tören gerçekleştirilecek. Burada da saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir subay tarafından konuşma yapılacak. Şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından tören katılımcıları şehitliği ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfiller bırakacaklar. Öğleden sonra şehir merkezinde Anıtpark önünde saat 13.00’de Zafer Müzesinin açılışı yapılacak. Akşam saat 20.30’da Zafer Meydanı’nda Kıraç konseri başlayacak. Aynı gün sabah saat 9.30’da Sinanpaşa İlçesinde bulunan Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’ndaki Tören Sinanpaşa Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilecek. Akşam saat 20.00’de Uluslararası Halk Oyunları Gösterisi AFİUM AVM’de başlayacak.

27 AĞUSTOS’TA AFYON’UN İŞGALDEN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLANACAK
27 Ağustos 2024 Salı günü Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Caminde saat 12.45’de tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen mevlit okutulup, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığınca lokum ikram edilecek. Öğleden sonra saat 15.30 Zafer Haftasına katılan protokole dâhil zevat Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşını makamında ziyaret edecek. İmaret Cami yanında bulunan Gedik Ahmet Paşa Medresesinde (Taş Medrese) saat 16.00’da Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Ethem TEM 6. Fotoğraf Yarışması sergisi ve açılış töreni yapılacak. Ardından Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı ve Uluslararası Halk Oyunları korteji eşliğinde Zafer Halk Yürüyüşü İmaret Cami önünden Anıtpark önüne kadar yapılacak. Daha sonra Zafer Müzesi yanında AYTAM Tarafından Düzenlenen “İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar” adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak. Saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kurtuluş Günü programı icra edilecek. Programda; Uluslararası Halk Oyunları ekipleri gösteriler sunacak. Hükümet Meydanında İstiklal Marşı ile ay yıldızlı Türk Bayrağı göndere çekilecek. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Yapılacak duanın ardından Jandarma Genel Komutanlığı Merasim ekibi tarafından Silahlı Hareketler Gösterisi sunulacak. Uluslararası Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konseri gerçekleştirilecek. Akşam saat 20.00’de Zafer Meydanında TRT FM ‘Son Durak’ Radyo Programı başlayacak. Aynı gün sabah saat 11.15 Sinanpaşa İlçesinde bulunan Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği’ndeki tören Sinanpaşa Kaymakamlığı tarafından yapılacak. Öğleden sonra saat 15.00’de Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Park Afyon Alışveriş Merkezinde başlayacak.

28 AĞUSTOS’TA ANITKAYA ŞEHİTLİĞİNDE TÖREN YAPILACAK
28 Ağustos 2024 Çarşamba sabah saat 10.00’da Zafer Haftasına Katılan Protokole dâhil zevat önce Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı’yı daha sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ziyaret edecek. Anıtkaya Şehitliği’ndeki tören saat 11.30’da başlayacak. Saygı Duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı okunmasından sonra bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Anıtkaya Muhtarının konuşması sonrası; Tören geçişi, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve şehitliğe karanfil bırakılmasıyla tören sona erecek. Öğleden sonra saat 13.30 Sinanpaşa İlçesinde kiYıldırım Kemal Şehitliği’ndeki töreni Sinanpaşa Kaymakamlığı gerçekleştirecek. Akşam saat 19.00’da AFİUM AVM’de KKK Bando konseri başlayacak. The Watermall AVM’de saat 20.00’de Uluslararası Halk Oyunları ekibi gösterisi yapılacak.

29 AĞUSTOS AKŞAMI FENER ALAYI YAPILACAK
29 Ağustos 2024 Perşembe günü öğleden sonra saat 14.00’de “Türk Tarihinin Dönüm Noktası Büyük Taarruz ve 30 Ağustos” başlıklı panel başlayacak. Türk Tarih Kurumu Arşivinden Fotoğraflarla Milli Mücadelede Batı Cephesi Sergisi de Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda sergilenecek. Kocatepe Spor Kompleksinde saat 19.00’da ATSO 18. Geleneksel Spor Oyunları açılış programı başlayacak. Akşam saat 20.45’de Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Birliği ve Kara Kuvvetleri Bandosunun konseri eşliğinde Zafer Bayramı Fener Alayı Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayarak Anıtpark önünde tamamlanacak. Zafer Meydanı’nda saat 21.15’de TRT Sanatçıları Şehir Konserleri programı gerçekleştirilecek. Akşam saat 20.30’da Zafer Meydanı’nda Uluslararası Halk Oyunları Gösterisi sunulacak.

30 AĞUSTOS PROGRAMI ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLAYACAK
30 Ağustos 2024 Cuma sabahı saat 9.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’ndaki çelenk töreni başlayacak. Tören akabinde Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, makamında protokole dahil zevatın Zafer Bayramı tebriklerini kabul edecek. Öğleden sonra saat 14.30’da Kütahya Zafertepe’deki Zafer Abidesinde tören başlayacak. İscehisar Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek olan Giresunlular Şehitliğindeki tören saat 16.00’da başlayacak. Zafer Meydanı’nda saat 18.00’de Uluslararası Halk Oyunları gösteri programı başlayacak. Yine Zafer Meydanı’nda saat 21.00’de Süheyl & Behzat Uygur “Hey Gidi Günler” tiyatro gösterisi başlayacak.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme