• Haberler
  • Genel
  • Büyük Zafer'in 100. yıldönümüne özel sempozyum düzenlenecek

Büyük Zafer'in 100. yıldönümüne özel sempozyum düzenlenecek

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Büyük Zaferin 100. yıldönümüne özel olarak 26-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında TTK, AKÜ, Valilik ve Belediye işbirliği ile '100. Yılında Uluslararası Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu' düzenleneceğini söyledi   Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş Gün FM'de Gündem Özel programında Gazeteci İsmail Akar'ın konuğu [&hellip]

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Büyük Zaferin 100. yıldönümüne özel olarak 26-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında; TTK, AKÜ, Valilik ve Belediye işbirliği ile “100. Yılında Uluslararası Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu” düzenleneceğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş Gün FM’de Gündem Özel programında Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu.
“AKÜ’DEN 7 BİLİM İNSANI ETKİLİ AKADEMİSYENLER ARASINDA”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, küresel salgının başlamasıyla boşalan üniversite kampusünün öğrenciler tarafından yeniden doldurulmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. AKÜ’den 7 bilim insanının dünyada en etkili akademisyenler sıralamasında yüzde 2’lik dilime girdiğini belirten Karakaş, “Kendilerini davet ederek tebrik ettik ve başarılarıyla gurur duyduk. Üniversitemizin başarılarıyla isminden söz ettirmesi bizler için büyük sevinç kaynağıdır. Öte yandan TEKNOFESTE iki ayrı dalda katıldık. Elektrikli araçlarda 200 araçtan sadece 40’ı piste çıkabildi. Piste çıkan araçlardan birisi okulumuza aitti.15. sırayı aldık. İnsansız hava araçlarında bir aracımız ilk 10 a girdi. Bu konuda çalışmalarımız süratle devam ediyor. Malumunuz bu sene İnsansız Hava Araçları kısmı TEKNOFEST’İN ilimizde yapılacak. Daha iyi bir derece alacağız inşallah. Bu konularda bizlere destek olan Valimiz Gökmen Çiçek’e, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, TSO Başkanımıza ve diğer katkı sunanlara teşekkür ediyorum.” dedi.
“AKÜ ANAÇ
BİR ÜNİVERSİTE”
“Kampüsümüz öğrencilerimizle anlamlı. Onları yeniden görmek beni çok mutlu etti.” diyen Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü: “AKÜ anaç bir üniversite içinden AFSÜ ve Uşak Üniversitelerini çıkardı. 64 farklı ülkeden bin 550 öğrencimiz var. 32 bin öğrenci, 292 bölüm, 1029 akademisyenki 161’i profesör ve 861 yardımcı personel ile çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl İngilizce-Sanat Tarihi ve Bilgisayar Mühendisliğine öğrenci aldık. Önümüzdeki sene ise Eğitim Fakültesinde Özel Eğitim ve PDR, İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde de Bileşim Yönetim Sistemleri ve Yabancı Dillerde ise İngilizce Mütercim, Dinar MYO Ceza İnfaz, Şuhut MYO Grafik Tasarım bölümlerine öğrenci alacağız. Bir sonraki senede ise Yazılım Mühendisliğini açıyoruz.”
“BAŞKOMUTAN MEYDAN MUHAREBESİ SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK”
Büyük Zaferin 100. yılında Baş Komutan Meydan Muharebesi Sempozyumu düzenleyeceklerini belirten Karakaş şunları kaydetti: “Bu yıl üniversitenizin 30. kuruluş yıldönümüdür. Büyük Zaferin ise 100. yıldönümüdür. 26-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da Türk Tarih Kurumu, Üniversitemiz, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesinin işbirliği ile 100. Yılında Uluslararası Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu düzenlenecek. Bu sempozyum ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Büyük Taarruza katılan, neferinden en yüksek rütbeli subayına kadar vatan uğrunda onurlu bir mücadele veren bütün kahramanları yüz yıl sonra yeniden anacağız. Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu ve 1922 yılı içerisinde Batı Cephesindeki diğer askeri ve siyasi gelişmelerle ilgili yeni belge ve bilgileri ortaya koymak amaçlanmaktadır. Dileyen araştırmacılar konuyla ilgili çalışmalarını gönderebilirler.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme