• Haberler
  • Gündem
  • 'Büyük Zafer Türk Milletinin Fedakârlığıyla Kazanılmıştır'

'Büyük Zafer Türk Milletinin Fedakârlığıyla Kazanılmıştır'

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, 102'inci yıldönümü kutlanan Büyük Zaferin Türk Milletinin fedakârlığıyla kazanıldığını söyledi.

Afyonkarahisar’da, Büyük Taarruz’un 102’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe’deki Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’nda tören düzenlendi.

BİSİKLET SPORCULARINA BAYRAK TESLİM EDİLDİ

Tören öncesi bisiklet sporcularına İzmir’e götürmeleri için Türk Bayrağı teslim edildi. Törene; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Av. Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar eski Milletvekili Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgenaral Fatih Dağlı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, askeri ve mülki erkân katıldılar.

'Büyük Zafer Türk Milletinin Fedakârlığıyla Kazanılmıştır'

“BÜYÜK TAARRUZ TÜRK TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASIDIR”

Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’na TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu, Saygı atışı ve İstiklal Marşı ile Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı yaptı. Kahraman Türk ordusunun ve bağrından çıktığı asil milletinin tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük zaferin 102’inci yılını kutlamanın gurur ve heyecanının yaşandığını belirten Tuğgeneral Dağlı, “Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu zafer tarihe gömülmek istenen bir milletin, şahlanarak yeniden doğuşu imkânsızlıklar içinde dahi milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak koruyan bir milletin bayrak ve vatan sevgisinin ifadesidir. 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya giren yine bir 26 Ağustos günü başlayan büyük taarruzla kazanılan bu zafer asil milletimizin canından aziz bildiği kutsal vatanını egemenliğini, bağımsızlığını ve bayrağını her ne pahasına olursa olsun koruyacağının ve Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer ilelebet payidar olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin inşa sürecinin başlangıcıdır. Binlerce yıllık şanlı Türk tarihi boyunca her türlü zorluğu ve engeli, birlik ve beraberlik aşan her türlü musibette alnının akıyla çıkmayı başaran asil Türk Milleti kendisini tarih sahnesinde silmeye kalkışan düşmana karşı Malazgirt’te, Mercedabık’ta, Moğaç’ta ve Kıbrıs’ta olduğu gibi Büyük Taarruz ile tarihe altın harflerle yeni bir zafer yazdırmıştır. 26 Ağustos 1922 imkânsızlıklar içindeki bir milletin ateşle imtihanı ve Türk’ün kurtuluş destanıdır. 26 Ağustos 1922 durum ve şartlar ne olursa olsun vatan, özgürlük ve egemenlik gibi kutsal değerler söz konusu olduğunda her Türk evladının gücünü ve imkânlarının sonuna kadar nasıl kullanabildiğini gösteren eşsiz bir örnek, Türk milletinin asil karakterini ve özgürlüğe olan tutkusunu gösteren kutsal bir hamledir.” dedi.

'Büyük Zafer Türk Milletinin Fedakârlığıyla Kazanılmıştır'

“KOCATEPE UYANIŞ VE YÜKSELİŞİN BAŞLANGIÇ NOKTASIDIR”

“Büyük Taarruz sonsuza kadar sürecek birlik ve beraberliğimizin en önemli adımlarından biri olarak ayrı bir değer taşımaktadır.” diyen Tuğgeneral Dağlı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu zafer ordu millet anlayışıyla kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk demeden hep birlikte ölüm kalım savaşı veren bir milletin fedakârlığı, dayanışma, mücadele ruhu ve inancıyla kazanılmıştır. Şu anda üzerinde bulunduğumuz Kocatepe, bu uyanışın ve yükselişin başlangıç noktasıdır. Asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığına kast edenlere karşı en zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen varını yoğunu ortaya koyarak kazandığı bu zafer Türk’ün kahramanlık destanı olduğu kadar mazlum milletlere de örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir. Asil Türk milleti ve onun bağrından çıkmış ayrılmaz bir parçası olan kahraman ordusu dün olduğu gibi bugün de atalarımızın emaneti olan aziz vatanımızı ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışıyla yurdun dört bir yanında ve emredilen her yerde gece gündüz çalışmaya devam ederek koruyacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti iler evet var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle otuz Ağustos Zafer Bayramımızı kutlu işsiz zaferimizin mimarı Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız, bayrağımız ve tüm değerlerimiz uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

'Büyük Zafer Türk Milletinin Fedakârlığıyla Kazanılmıştır'

'Büyük Zafer Türk Milletinin Fedakârlığıyla Kazanılmıştır'

Bakmadan Geçme