Büyük Zafer iman mücadelesinin eseri

Afyonkarahisar’da 25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zafer Haftası etkinlikleri 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu ile sona erdi. Zafer Bayramı nedeniyle Vali Hakan Yusuf Güner ve eşi Bayan Berrin Güner Korel Termal Otel’de resepsiyon verdi. Resepsiyonda konuşan Vali Güner, zafer yolunda verilen mücadelenin iman mücadelesi olduğunu söyledi Vali Hakan Yusuf Güner eşi Bayan Berrin Güner ile [&hellip]

Büyük Zafer iman mücadelesinin eseri

Afyonkarahisar’da 25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zafer Haftası etkinlikleri 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu ile sona erdi. Zafer Bayramı nedeniyle Vali Hakan Yusuf Güner ve eşi Bayan Berrin Güner Korel Termal Otel’de resepsiyon verdi. Resepsiyonda konuşan Vali Güner, zafer yolunda verilen mücadelenin iman mücadelesi olduğunu söyledi

Vali Hakan Yusuf Güner eşi Bayan Berrin Güner ile birlikte İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez eşi Bayan Hülya Gülmez tüm konukları karşılayarak yakından ilgilendiler. Bayan konuklara resepsiyon girişinde kırmızı gül verildi.
MÜCADELE KAHRAMANLIK MÜCADELESİ
Resepsiyonda ilk olarak konuklara “An ve An Kocatepe” başlıklı film izletisi sunuldu. Daha sonra Vali Hakan Yusuf Güner tarafından günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle verilen resepsiyon ile bayramın kutlandığını belirten Vali Güner şöyle konuştu: “Afyonkarahisar halkı ile, değerleri ile, kültürü ile zafer yolunda kahramanlık mücadelesine ev sahipliği yapmış ve diğer 80 ilimizden daha farklı olarak Zafer Bayramını kutluyan bir il konumundadır. Bu yönü ile böyle bir ilde görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Aslında verilen mücadele bir iman mücadelesidir. Bu bir kahramanlık mücadelesidir. Bu bir yüksek askeri disiplinin tezahür ettiği bir mücadeledir. Aslında bu bir milletçe topyekun başardığımız bir destandır. Bizlere bu kutsal vatanı hediye eden kahraman şehitlerimizi aynı zamanda güneydoğu şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”
ŞEHİTLERİN RUHLARI ŞAD OLSUN
Vali Hakan Yusuf Güner, tüm zaferlerle, destanların hissedilirken bu tür olayların bir daha yaşanmasını diledi. Vali Güner sözlerine şöyle devam etti: “Bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize ve bütün güvenlik kuvvetlerimizin güneydoğu şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ise Allah’tan hayırlı, uzun, esenlik dolu bir ömür temenni ediyorum. Bu güzel gece de köylüsü ile, muhtarı ile, esnafı ile, işadamı ile, askeri erkanı ile, siyasetçisi ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile bu ruhu ve bu duyguyu paylaşan tüm saygıdeğer konuklarıma teşekkür ediyorum.”
RESEPSİYONA YOĞUN KATILIM
Vali Hakan Yusuf Güner konuşmasının ardından Ayyıldızlı Türk Bayrağı motifli Zafer Bayramı pastasını kesti. Vali Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm katılımcılarla yakından ilgilenerek Zafer Bayramını kutladılar. Resepsiyona; Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kuvvet askeri erkan, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda ve dernek başkanları katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme