• Haberler
  • Genel
  • BÜYÜK Zafer BÜYÜK Gurur – Kocatepe Gazetesi

BÜYÜK Zafer BÜYÜK Gurur – Kocatepe Gazetesi

Büyük Zafer’in 91’inci yıldönümü Zafertepe Anıtı ve tören alanında düzenlenen programlarla kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın kazanıldığı Kütahya’nın Altıntaş ilçesindeki Zafertepe’de, Kütahya ve Afyonkarahisar valiliklerinin ortaklaşa düzenlediği törenlerle kutlanacak. Kutlama törenleri kapsamında Zafertepe tören alanında saat 14.00 Mehter Takımı gösterisi gerçekleştirilecek. Ardından saat 14.30’da Zafer Abidesine çelenkler [&hellip]

BÜYÜK Zafer BÜYÜK Gurur

Büyük Zafer’in 91’inci yıldönümü Zafertepe Anıtı ve tören alanında düzenlenen programlarla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın kazanıldığı Kütahya’nın Altıntaş ilçesindeki Zafertepe’de, Kütahya ve Afyonkarahisar valiliklerinin ortaklaşa düzenlediği törenlerle kutlanacak. Kutlama törenleri kapsamında Zafertepe tören alanında saat 14.00 Mehter Takımı gösterisi gerçekleştirilecek. Ardından saat 14.30’da Zafer Abidesine çelenkler sunulacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Türk Bayrağı göndere çekilecek. Program Kütahya Garnizon Komutanının konuşması ve bir subayın araziyi tanıtarak harekatı anlatması ile devam edecek. Zafer yürüyüşü ve Zafertepe Müzesi’nin gezilmesinin ardından “Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya” konulu fotoğraf sergisi ile “Tarihi silahlar Sergisi” gezilecek.
Program daha sonra saat 15.15 de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile protokolün halkın bayramını kutlaması ve Bakan Kılıç’ın konuşması ile devam edecek. Büyük Zafer Koşusu ödül töreni ve tören geçişinin ardından program sona erecek. Öte yandan Büyük Zafer’in 91’inci yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından saat 21.00 Fuar Alanı’nda Halk Konseri düzenlenecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme