• Haberler
  • Gündem
  • 'Büyük Türkiye Cumhuriyeti olarak daha güçlü olacağız'

'Büyük Türkiye Cumhuriyeti olarak daha güçlü olacağız'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar programının son gününde İscehisar ilçesini ziyaret etti.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete, Cumhurbaşkanı Tatar’a Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İlçe protokolü, Kıbrıs gazileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, işadamları, muhtarlar ile vatandaşlar eşlik etti.

Haber

“TÜRKİYE İLE KUZEY KIBRIS ETLE TIRNAK GİBİ”

Afyonkarahisar’da kendisine gösterilen yakın ilgi ve alakaya şahsı, milleti, ve ülkesi adına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “1071’de Malazgirt savaşı ile Anadolu’nun kapılarının Türklere açılması, 1453 İstanbul’un fethi, 1571 Kıbrıs’ın fethi ile şu anda yaşadığımız coğrafyamıza baktığımızda ülkemizin, memleketimizin ve milletimizin varlığı bu temeller üzerinde inşallah ilelebet devam edecektir.  Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümünü kutluyor geçmişten günümüze bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Bizler etle tırnak gibi aynı milletin evlatları olarak, aynı kaderi paylaşan, aynı gönül birliği içerisinde aynı kültür ve değerlere sahibiz. Milli birlik beraberlik içerisinde büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti ile Doğu Akdeniz’deki Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte uyum içerisinde hareket ederek hem ana vatanda, hem yavru vatanda, hem de mavi vatanda daha güçlü olacağız. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum.” diye konuştu.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ise, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilçe hakkında genel bilgiler verdi.

Bakmadan Geçme