Büyük Taarruz'u Kısa Filmlerle Anlatın

Afyonkarahisar'da bu yıl 3'üncü kez yapılacak olan Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali için başvurular başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde Afyonkarahisar Valiliği'nin ev sahipliğini yaptığı bu yıl 3'üncü kez düzenlenecek olan Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali (BTKFF) başvuruları başladı. Türkiye'den ve dünyadan kurmaca, animasyon ve deneysel kategorilerinde birbirinden farklı temalarla filmlerin yarışacağı festivalin son başvuru tarihi 20 Eylül olarak belirlendi.

DENEYİMLİ TEMSİLCİLER TECRÜBELERİNİ AKTARACAK

Sinemanın duayen isimlerini ve sinemaseverleri buluşturmaya üçüncü yılında devam eden bu festivalde yapılacak olan sinema söyleşileri, paneller; senaryo, yönetmenlik, oyunculuk, ve kamera atölyeleriyle sektörün deneyimli temsilcileri tecrübelerini paylaşacak.
Sinema sanatının giriş bileti olarak kabul gören kısa film üretimini teşvik etmek amacıyla yola çıkan 3'üncü Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali 'nin yöneticiliğini kültür - sanat gazetecisi Sevda Dursun, danışmanlığını senarist, yazar ve yönetmen Hilal Çelenk, yürütücülüğünü ise yapımcı ve yönetmen Baran Mayda üstleniyor.
TOPLAMDA 30 BİN TL ÖDÜL
8-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 3'üncü Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali'de finalistlere toplamda 30 bin TL para ödülü verilecek. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde bulunan Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül töreninde;

Birincilik Ödülü, 15 bin TL ve heykel,
İkincilik Ödülü, 10 bin TL ve heykel,
Üçüncülük ödülü, 5 bin TL ve heykel, 
Onur ödülü, Büyük Taarruz Film Festivali Onuru verilecek.

GÖSTERİMLER 3 İLÇEDE YAPILACAK

Finalist filmlerin gösterimleri ise Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki Atatürk Kongre Merkez’inde, yine aynı kampüste bulunan İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mavi Salon'unda yapılacak. Milli mücadele konulu film gösterimleri ise Şuhut, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde yapılacak.
KISA FİLM FESTİVALİ BAŞVURU ŞARTLARI
Son başvuru tarihi 20 Eylül’de olan 3’üncü Büyük Taarruz Kısa Film Festivali’nin başvuru şartları açıklandı.

Beyaz perdenin atölyesi, sinema sanatının giriş kapısı olarak kabul edilen kısa film üretimini teşvik etmek amacıyla yola çıkmış 3’üncü Büyük Taarruz Kısa Film Festivali’nin yönetmeliğinde belirtilen başvuru şartları şöyle:

Yarışmanın yapılabilmesi için en az 16 (Kurmaca, Deneysel, Canlandırma ve Belgesel) filmin katılmış ve ön değerlendirmeyi geçmiş olması gerekir. 

Kısa film yarışmasına 35mm’lik ve 16mm’lik filmler ile video tekniği ya da dijital teknoloji ile çekilmiş yapımlar katılabilir. Ancak analog film tekniği ile çekilmiş filmler dijital ortama aktarılmış olmalıdır.

Kısa Film Yarışmasında gösterim formatları festival yürütme kurulu tarafından belirlenir. 

Yarışmaya, süresi maksimum 25 dakikayı aşmayan yapımlar katılabilir. 

Yarışmacılar birden fazla eserle başvurabilirler. 

Yarışmaya 2023 ve 2024 yılları içerisinde yapılmış filmler katılabilir. Daha önceden herhangi bir festivale, kısa film yarışmasına katılmış olmak ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak yarışmaya

katılmaya engel değildir. 

Ön başvurular “buyuktaarruzfilmfestivali. com” başvuru bölümü üzerinden yönlendirilen “filmfreeway. com" sitesi üzerinden dijital olarak yapılacaktır. İlk 20’ye giren eserler için başvuru formu doldurmaları ve geri göndermeleri istenecektir. 

Başvuran filmlerde gömülü İngilizce altyazısı olması zorunludur. (İngilizce olmayan filmlerde) 
Yarışmaya katılan filmler arasından 20 film festival kapsamında izleyiciler ile buluşacak. Finalist filmler arasından 5 filmin eser sahipleri festival kapsamında ağırlanacaktır. 

İlk 5 filmin eser sahiplerinin kendisi ya da temsilcisinin ulaşım ve konaklama ücretleri tarafımızca karşılanarak festivalimizce ağırlanacaktır.


 

Bakmadan Geçme