• Haberler
  • Gündem
  • 'Büyük Taarruz Afyon'un İşgalden Kurtuluşu ile Taçlandı'

'Büyük Taarruz Afyon'un İşgalden Kurtuluşu ile Taçlandı'

AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, 26 Ağustos tarihinde başlayan Büyük Taarruzun, 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ın işgalden kurtuluşu ile taçlandığını belirtti.

Afyonkarahisar Sanayici ve İş İnsanları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, yayınladığı mesajla Zafer Haftasını kutladı.

Başkan Sayın, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti olarak bizler yurdumuzu, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü tüm değerlerin üstünde tutmuş, bu uğurda verdiğimiz onurlu mücadeleler ile başka uluslara da örnek olmuşuzdur. Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olmasında, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Ağustos ayı içinde kazanılan zaferlerin büyük önemi vardır. Anadolu’yu bizlere ebedi vatan kılan, Malazgirt Zaferi’nin kazanıldığı, bu zaferin 26 Ağustos tarihinde başlayan Büyük Taarruz ile güçlenerek Cumhuriyet ile taçlandığı, İstiklal Mücadelemizin tüm dünyaya ilan edildiği ve bu şanlı mücadelemizde 27 Ağustos’ta Zafer’in kilidi olan şehrimiz Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtarılmıştır. Nihayetinde mücadelenin 30 Ağustos’ta büyük zaferle sonuçlanması ile ilelebet payidar kalacak genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ay olan Ağustos ayının son haftasını Zafer Haftası olarak büyük bir gururla kutluyoruz. Asırlar boyunca şan ve şeref dolu onurlu mücadeleler sergileyerek dünyaya örnek olan, canları ve kanlarını ortaya koyarak, üzerinde yaşadığımız Anadolu’yu bizlere vatan kılan ecdadımız ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğilerek yüce Türk milletinin ve zaferin başkenti Afyonkarahisar’da bir arada yaşamaktan gurur duyduğum hemşerilerimizin Zafer Haftası’nı tebrik ediyorum.”

Bakmadan Geçme