Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

Bu sene üçüncüsü düzenlenen Büyük Taarruz Kısa Film Festivali düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Ödül töreninde duygusal anlar yaşandı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Büyük Taarruz Kısa Film Festivali ödül töreni ile son buldu. Ödül törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan Erdoğan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş , Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Sinema ve Televizyon Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte birçok sinemasever katıldı. Ödül programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz ile birlikte Gazze Şehitleri için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

109 ÜLKEDEN 2 BİNİ AŞKIN YAPIT FESTİVALE KATILDI

109 ülkeden 2 bini aşkın yapıt ile yarışan kısa filmler arasında finale kalan 20 kısa filmden ilk üçe girenler belli oldu. Ödül töreni, Michael Jackson ve Whitney Housten gibi ünlü sanatçılarla çalışmış olan Amerikalı Sanatçı Della Miles’in konser ile başladı. Birçok yabancı şarkıyı seslendiren Miles, Gazze, Filistin, Doğu Türkistan için bestelediği şarkıları da seslendirdi. Miles daha sonra vokalistleri ile birlikte Karahisar Kalesi türküsünü de okudu. 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

HÜLYA KOÇYİĞİT’İN FİLMLERİNDEN KISA KESİTLER İZLENDİ

Della Miles’in kapanış konserinin ardından salona teşrif eden ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit’in oynadığı filmlerden oluşan kısa kesitler izlendi. Daha sonra ödül töreni kapsamında Hülya Koçyiğit’e Onur Ödül ve Özel Ödül’ü vermek üzere Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı sahneye geldi ve kısa bir konuşma yaptı. 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

“AFYONLU OLARAK KABUL EDİYORUZ BİZ SİZİ”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı: “Benim için çok heyecanlı bir an. Sayın Hülya Koçyiğit’in filmlerini izlerken kendisine hayran oluyoruz, her bir filminde farklı duygular hissediyoruz. Hülya hanımla birebir tanışmamıştık. Bir yıl önce Kocaeli’nde bir programda bir tanıştık. Bu programda Hülya hanımı Afyonkarahisar’a ve Film Festivali’mize davet ettim. Hülya Hanım’ın samimiyeti, zarafeti, güzelliği ve hanımefendiliği ile yüz yüze tanışmış olduk. Bizlere Afyonkarahisar’a Film Festivali’ne geleceğini iletti. İşte şimdi kısa film festivalimizin kapanış programında sizlerle birlikteyiz. Aynı sahnede sizlerle birlikte olmaktan ben de çok büyük bir gurur duyuyorum. Benim için çok güzel bir mutluluk çok güzel bir anı oldu.”

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

“YİĞİTBAŞI’NDAN, KOÇYİĞİT’E NOSTALJİK KAMERA”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit’e Onur Ödülü’nün yanı sıra bir de antika kamera hediye etti. 1930’dan 1970 yılına kadar kullanılan bu kameranın üzerinde Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Sadri Alışık’ın da sahne fotoğrafı yer alıyor. Vali Yiğitbaşı, Hülya Koçyiğit’e hediyesini takdim ederken şöyle konuştu: “Sinemanın geçmişten bugüne gelişimini gösteren, antika sayılabilecek bir hediyeyi size hediye etmek istedik. Bir anlamlı hediyemiz daha var. Filminizde söylediğiniz gibi Afyonlu olarak kabul ediyoruz biz sizi. Sinemaya ve Festivale katkılarınız için tekrar çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından birisi olan Hülya Koçyiğit, onur ödülü aldıktan sonra bir konuşma gerçekleştirdi. Koçyiğit, kendisine verilen plaketteki fotoğrafı için duygulandığını söyledi. Ünlü Oyuncu Hülya Koçyiğit: “Sayın Vali’me verdiği ödülden dolayı esas ben teşekkür ederim. Bana verilebilecek en değerli hediyeyi verdiniz. Bir sinema çalışanına böyle bir hatıra çok yakıştı çok teşekkür ederim. Filmimde “Afyondanız” dediğim sahnedeki fotoğrafım bugün bana bir plaket olarak verildi. Ne mutlu bana. Çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü asla unutmayacağım. Hepinizi bütün kalbimle sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

“BU FESTİVAL HENÜZ DAHA BEBEK, ONU AYAĞA KALDIRACAK ANNEYE İHTİYACI VAR” 

Ödüllerini Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın elinden alan Koçyiğit, festivalin önünde daha çok yol olduğunu ve bu yolda bir kadın eli değmesi gerektiğini söyledi. Koçyiğit sözlerine şunları ekledi: “Bugün bu festivalde sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu şehrin sinemaya olan ilgisi, bu festivaldeki kalabalık gerçekten çok etkiledi. Sinemanın gücünü aslında bizi bir araya getirdiği için seviyorum. Kısa filmler ise kısa zamanda en yoğun duyguları yaşatan filmlerdir. Onları, bu anlamda çok seviyorum. Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali bu yıl üç yaşında, henüz daha bir bebek. Onu ayağa kaldıracak, yürütecek besleyecek zenginleştirecek elinden tutacak annelere ihtiyacı var. Başta sayın valimiz olmak üzere bu festivalde birçok kadın emeği olduğunu görüyorum. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşir.” dedi.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

“KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARIN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI DİLİYORUM”

Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, sinemada kadının yerini vurguladı. Hayatını kaybeden tüm kadınları da sahnede anan Koçyiğit, sahnede duygusal anlar yaşadı. Usta oyuncu Koçyiğit: “Kadın deyince yıllardır sonu gelmeyen kadına yapılan şiddet ne yazık ki son yıllarda üzmeye devam ediyor. Hayatını kaybeden tüm kadınların ve çocukların önünde saygıyla eğiliyorum desem de yetmez. Kaybettiğimiz canlarımız için, hepinizi saygıyla eğilmeye davet ediyorum. Hepimizin dileği, bu şiddeti uygulayanlar en ağır şekilde cezalandır. Bu sene festivalimizin teması Filistin katliamı oldu. Tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırım yaşanıyor. Bunun son bulmasını bütün kalbimle diliyorum. Bu festivale filmleriyle katılan bu yarışmaya katılan emeklerini veren hayallerini gerçekleştirmek için festivallere yapıtlarını yollayan bütün meslektaşlarıma, sinemacılara ve sinemayı sevenlere de başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Bu yıl ödül kazanan kardeşlerimi de kutluyorum.” dedi. Koçyiğit, sözlerini bitirirken seyircilerin önünde saygıyla eğildi.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

FESTİVAL SPONSORLARINA DA ÖZEL PLAKET 

Festival Direktörü Sevda Dursun, Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali’ne sponsor olan Akrones Termal Otel Genel Müdürü Ünal Özgen’e ve Mesalas Lastik Anonim Şirketi Sahibi Mustafa Baha Cengiz’e plaket takdim etti. Bu yıl takdim edilen plaketler özel Afyon mermerinden yapıldı. Bu özel yapılan mermer plaketler için Alimoğlu Mermer sahibi İbrahim Alimoğlu’na ayrıca teşekkür edildi.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

SİNEMA VE TELEVİZYON BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde görev alan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerine teşekkür belgesi verildi. Öğrencilere teşekkür belgelerini Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş verdi. 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

20 FİNALİSTİ SEÇEN JÜRİYE ÖZEL PLAKET VERİLDİ

2 binden fazla yapıtın başvurusu ile başlayan festivalde 20 finalisti seçen Yapımcı Mehmet Canpolat’a, Oyuncu İpek Tuzcuoğlu’na, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven’e, Sinema Yazarı Döndü Toker’e ve Akademisyen Sena Coşkun’a plaketlerini İkmal ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan Erdoğan verdi.

Ödül töreni finale kalan yapıtların izlenmesiyle devam etti.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ MİSKİN’DEN 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ilk üçe giren filmlerin ödül takdiminde duygusal anlar yaşandı. Üçüncülük ödülünü takdim etmek üzere sahneye çıkan Oyuncu İpek Tuzcuoğlu duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Tuzcuoğlu, 12 yıllık sevdiği dostu olan kedisi Miskin’i kaybettiğini duyurdu. Üçüncülük ödülünü ise Yaren filmine kedisi Miskin adına takdim ettiğini ekledi. Ünlü oyuncu Tuzcuoğlu: “Öncelikle festivale gösterdiğiniz ilgi için herkese çok teşekkür ederim. Özellikle üniversitedeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar yarının yönetmenleri olacak. Belki biz onlarla birlikte çalışacağız. Belki de Afyon’dan dünya çapında ödüllü birçok yönetmenimiz olacak. Ben bugün biraz hüzünlüyüm. Belki de bir ödül töreninde ilk kez böyle bir şey yapılacak. 12 yıllık sevdiğim bir dostumu kaybettim. Miskin adındaki kedimi kaybettim. Bana göre dünya çapında gezmesi gereken bir film ve insanın hayvan ile olan iletişimini anlatması adına çok güzel bir film. O yüzden diyorum ki kaybettiğim sevgili miskin kedimin adına üçüncülük ödülünü “Yaren” filmine vermek istiyorum.” dedi.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

İKİNCİ OLAN FİLM: THE PREMİERE 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde “The Premiere” filmi ikincilik ödülü aldı. İkincilik ödülünü Yapımcı Mehmet Canpolat takdim etti. 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

SUNUCU SEFA ZENGİN’DEN GÜLÜMSETEN HATA

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin sunucusu olan oyuncu Sefa Zengin gülümseten bir hataya imza attı. Festivallerin yaşaması adına, festivallerin varlığının sürdürülebilmesi adına festival direktörünün çok yoğun çalıştığını belirten Zengin, festival direktörünün aynı zamanda festivallerin bürokrasi ile de iletişim desteğini sağladığı için işin zor kısmını başardığını ekledi. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın, “Sayın Zengin burada laf bize mi geldi?” karşılığı gülümseten diyalog yaşandı. Daha sonra sunucu Zengin, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na şükranlarını ve festivale olan desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Sefa Zengin, Festival Direktörü Sevda Dursun’a plaketini vermesi için Vali Yiğitbaşı’nı sahneye arz etti. Ancak Festival Direktörü Sevda Dursun tam tersi olması gerektiğini, Festival Direktörü olarak Sevda Dursun’un Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’na plaket verileceğini söylemesi ile kısa bir gülümseten anlar yaşandı. Sunucu Sefa Zengin Vali Yiğitbaşı’na festival direktörünün de çok önemli işler gerçekleştirdiğini vurgulamış olduğunu iletti. Vali Yiğitbaşı gülümseyerek “İyi çevirdiniz olayı Sayın Zengin” dedi. Festival Direktörü Sevda Dursun, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na plaketini takdim etti.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

“VE GELECEK YIL BAHARDA” FİLMİ BİRİNCİ SEÇİLDİ

Saeid Asadi ve Mehdi Boroumand yönetmenliğindeki “Ve Gelecek Yıl Baharda” filmi Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde birinci seçildi. Birincilik ödülünü Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile Onur Ödülünü alan oyuncu Hülya Koçyiğit takdim etti. 

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

BÜYÜK TAARRUZ ÖZEL ÖDÜLÜ MİRAY REŞAT ÇİĞİLTEPE BELGESELİ’NİN

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde, Büyük Taarruz Özel Ödülü’nü ise “Miray Reşat Çiğiltepe Belgeseli” aldı. Çiğiltepe’yi anlatması nedeniyle özel ödül alan belgeselin plaketini Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile Onur Ödülünü alan oyuncu Hülya Koçyiğit takdim etti. 

Ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son BulduBüyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son BulduBüyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son BulduBüyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son BulduBüyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son BulduBüyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödüllerle Son Buldu

Bakmadan Geçme