• Haberler
  • Genel
  • 'Büyük düşünün birlikte geliştirelim' – Kocatepe Gazetesi

'Büyük düşünün birlikte geliştirelim' – Kocatepe Gazetesi

ATSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine seçimleri nedeniyle hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açık ve net mesajlar verdi. Eroğlu: 'Büyük düşünün birlikte geliştirelim.' dedi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyet ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil ve yönetim kurulu üyelerini seçim [&hellip]

“Büyük düşünün birlikte geliştirelim”

ATSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine seçimleri nedeniyle hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açık ve net mesajlar verdi. Eroğlu: “Büyük düşünün birlikte geliştirelim.” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyet ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil ve yönetim kurulu üyelerini seçim nedeniyle ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.
“ATSO BİNASI SİZİN ESERİNİZ”
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Bakan Eroğlu’nun ziyaretinden büyük onur duyduklarını kaydetti. Eroğlu’nun Zafer Haftası programı çerçevesinde yoğun temaslarda bulunduğunu söyleyen Serteser; “Zaman ayırarak bizlere hayırlı olsun ziyaretine gelmeniz bizleri çok şereflendirdi. Sizi her zaman için gururla ve büyük bir muhabbetle anıyoruz. Her zaman çalışmalarınız bizleri mutlu ediyor. Hizmet binamızın yapılması sırasında büyük katkılarınız oldu. Bize her konuda yardımcı oldunuz. Bu bina Afyonkarahisar ve ATSO’ya sizin emeğiniz ve eserinizdir. Bizlere yaptığınız hayırlı olsun ziyaretiniz için teşekkür ederim.” dedi.
“ESNAFLARA VE SANAYİCİLERE BORCUM VAR”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATSO’nun yeni yönetimini yeni hizmet binasında ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Rahmetli babasının da esnaf olduğunu belirten Bakan Eroğlu; “Esnaflara ve sanayicilere karşı bir vefa borcum var. ATSO hizmet binası yapılırken kendileri beni gezdirmişlerdi. Bina gerçekten muhteşem olmuş tebrik ediyoruz. Afyonkarahisar’a yakışır 5 yıldızlı hatta 7 yıldızlı bir bina olmuş. Yakın dönemde seçimler oldu. Güven tazelediniz. Ben hem yönetim kurulu hem de meclis Başkanlarımızla oda ve meclis üyelerimize başarılar diliyorum. İnşallah güzel hizmetlere imza atarsınız. Sizlerin çalışmalarınıza ihtiyaç var. Ankara’da TOBB’da da seçimler yapıldı. Onları da tebrik ettik. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
VALİ’NİN MEMLEKETİNE 33 MÜJDE
Afyonkarahisar’ın ticaret ve sanayinin gelişmesi için en müsait illerden biri olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, pastanın daha da büyütülmesi için çaba gösterileceğini, buna yürekten inandığını söyledi. Kendilerinin bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ilan eden Eroğlu; “Bir kere teşvikler, devletin yapacağı alt yapı çalışmaları. Bu konuda ne gerekiyorsa bizde Afyonkarahisar’ın hizmetkârı olarak diğer vekillerimle, diğer bakanlarımızla birlikte gerekenleri yapacağız. Zaten biz aşağı yukarı her ay bir Bakanımızı buraya davet ediyoruz. Sağ olsun her bakan mutlaka bir yere gidince eli boş gitmez. Bende yaklaşık geçen yılın sonuna kadar bütün Türkiye’yi 81 vilayetin tamamını Sakarya hariç tamamen gezmiştim. Her gittiğim yerde müjdeler götürüyordum. Hatta geçenlerde Sayın Valimiz Çorum’a uğramıyorsunuz diye sitem etmişti. Ben de Ramazan ayında 33 tane müjde ile Çorum’a gittim. Her yere müjde ile gidiyoruz. Allah nasip ederse yakında Düzce’ye gideceğiz. Daha sonra da Çanakkale, Balıkesir’e gideceğiz” şeklinde konuştu.
OTOGAR ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR
Tüm Türkiye’yi gezdiğini anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, pek çok insana göre Afyonkarahisar’ın son yıllarda ciddi gelişme kaydettiğini söyledi. Afyon’a 8 yıldır gelmemiş olan bir kişinin şehre geldiğinde şaşırdığı izlenimlerini aktaran Eroğlu; “Şaşıran kişi otogara indiğinde eski otogarı hatırlayınca berbat, kokudan geçilmeyen alanı hatırladığında daha da şaşırmış. Beş yıldızlı bir tesise indiğini düşünmüş tuvaletleri mutfak zannettiği beyanında bulundu. Yanlış bir yere indiğini sanarak tekrar otobüse binmek istemiş. Hakikaten bunlar büyük dönüşümler. Ben hatırlıyorum oda binasının bulunduğu alandaki turizm bölgesini değiştirmek için çok büyük gayret sarf ettik. TSE’ye ait burada bir şube müdürlüğü vardı. Şube Müdürlüğüne ne ihtiyaç olduğunu söylemiştim. Çekin başka yere gidin, buraya bir otel yapılıp istihdam sağlansın. Nitekim çok güzel bir otel oraya yapıldı. Şu anda neticede 300-400 kişilik istihdam sağlandı. Her gelen Afyon’dan bir şey alıp götürüyor. Bunlar Afyon için gerçekten çok önemli.” ifadelerini kullandı.
ORJİNAL DÜŞÜNMEK GEREK
“Bakanımız her yeri veriyor şeklinde görüşlerde hâsıl olabiliyor.” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, otogarın taşınması sırasındaki yer taleplerini hatırlattı. O dönemde istenilen bir yeri daha vermesi halinde kıyamet kopacağını söyleyen Eroğlu şöyle konuştu: “Onlara şart koştum. Kurumdaki bir takım tenkitleri göğüsleyeceğimi söyledim. Ama 5 yıldızlı, dört dörtlük bir otogar yapacaksanız helal olsun. Söz verdiler hakikaten şu anda belki Türkiye’de özel olarak durulup yemek yenilen alışveriş yapılan bir mekân haline geldi. Bu bizim için büyük bir gurur. Hakikaten orijinal şeyleri düşünmemiz lazım. Bu oteller çok faydalı oldu. Bazı işadamlarımızdan Afyonkarahisar’a yatırım yapın diye rica ediyoruz. Şimdi 74 tane daha büyük yatırım yapılacak. Afyonkarahisar dünyanın sayılı kaplıca turizminin, termal turizm merkezi olacak. Fizik Tedavi Hastanesini açtık. Türkiye’nin en modern merkezidir. Aynı zamanda biz burayı sağlık turizminin de merkezi yapmak istiyoruz.”
MESİRE YERİNE İSİM ÖNERİLERİ BEKLENİYOR
Kongre turizminin çok para bıraktığını belirten Bakan Eroğlu, tüm kongreleri Afyonkarahisar’a çekmek istediklerini açıkladı. Müze’nin kurulduğunu, muazzam bir spor entegrasyonu oluşturulacağını kaydeden Eroğlu şunları söyledi: “Afyon’da deniz yok dediler Sayın Başkanımız rica ettiler Akarçay’ı hazırladık. Dağa çıkıp yazın serinlemek istiyoruz diyenlere işte buyurun Kent Zafer Ormanı. Düzağaç Akdeğirmen Baraj mansabında çok güzel bir mesire yeri yaptık. Bir dahaki gelişe oraya bir isim verelim. Siz bir zahmet internette isim önerileri açımını yapın. Vatandaş ne istiyorsa o ismi verelim. Biz vatandaşın emrindeyiz. Allah nasip ederse biz Afyonkarahisar’ı Teknolojik Sera ve Gıda Üretim İhracaat Üssü olmasını istiyoruz. Mesela Afyonumuzun sucuğunun ön plana çıkmasıdır. Başka ilden bahsetmeyeceğim çünkü kavga oluyor.”
ŞİFALI BİTKİLER İYİ PAZAR
Dünya’ya örnek olacak bir Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi kuracaklarını aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi inşası yılsonunda bitecek. 13 Aralık 2013 tarihinde saat 11.59’da bitirilmiş olacak. Çin kısaca şifalı bitki dediğimiz bu bitkileri paketliyor. Faydalarını sıralayıp dünyaya pazarlıyor. Hele bir faydası olanı çok satıyor. Paketlenerek bunlar satılırsa burada gerçekten büyük bir pazar var. Çin 100 milyar dolarlık ihracaat yapıyor. Biz bu konuda bir eylem planı hazırladık. Hatta ben orman teşkilatı bünyesinde bunlara odun dışı ürünler diyoruz. Bunlar için bir Daire Başkanlığı kurduk. Çünkü istikbal var. Hedef koyduk 1,5 milyar dolarlık mantar, defne, fıstık çamı vs şifalı bitki ihraç edeceksiniz dedik.”
AFYON İSTİKBAL VAAT EDİYOR
Bal ormanları kurulduğunu, bunların muhakkak sahiplenilmesi gerektiğini aktaran Bakan Eroğlu; “Allah aşkına bunları sahiplenin. Sahiplenmezseniz. Bursa’dan birisi gelip şu kavşakta ölçüm yapıyor, dünyanın en yoğun kavşağı diye buraya iş merkezi yapıyor. Bizimkilerde daha sonra uyanıyor. Teknolojik serada istikbal var. Gelin kurun teknolojik seranın merkezi Afyonkarahisar. Ben bunun araştırmasını yaptım. Hiçbir Afyonkarahisarlı ilgilenmiyor. ‘Bu bakan da hayal görüyor.’ filan diye belki benim arkamdan da konuşuluyor. Baktım olmayacak bir müteahhide şuraya kuruyorsun sana kefilim zarar etmeyeceksin diye söyledik. Şimdi onu görerek Allah’a şükür Afyonkarahisarlılar kurmaya başladılar. Teknolojik sera konusunda Afyonkarahisar istikbal vaat ediyor. Lütfen geç kalmayın. Dünya çapındaki şifalı bitkiler paketlenip Türkiye’ye ve dünyaya satılsın diye yaptık. Buraya Afyonkarahisarlı olduğumuz için kurmadık. Tabii ki vefa borcumuz var o ayrı bir şey. Ama burası bütün Akdeniz ikliminin, Ege, İç Anadolu ikliminin kesim noktasıdır. Afyonkarahisar endemik şifalı bitkiler bakımından zengin bir yöredir. Kekiği yeter.” ifadelerini kullandı.
BAKAN İŞADAMLARINDAN TALEP ETTİ
Afyonkarahisar’ın organik bal üretiminde geri kaldığını, potansiyeli ile bu tür bal üretimi için bulunmaz bir mekân olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, ATSO yönetiminden talepte bulundu. Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “Kış aylarında Muğla yöresine yaz aylarında arıcılar buraya gelebilirler. Türkiye’nin ilk bal ormanını Afyonkarahisar’da kurduk. İlimizde 8 tane bal ormanımız var. Vatandaşın organik bala ihtiyacı var. Ürünün organik olduğundan emin olunduğunda çok daha fazla para veriliyor. Sizlerden talebimiz bunların pazarlanması, tanıtımı ve satışı için çaba göstermenizdir. Biz bu konuda desteğe hazırız.”
BAKAN AYRILAN ODA İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Başka yere kurulacak olan Meyve Suyu Konsantre Fabrikası’nın Dinar’da kurulacağını söyleyen Bakan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Allah’a şükür orada da güzel bir fabrika kurulacak. Başka yere kurulacak olan patates cips fabrikası buraya yönlendirildi. Sağ olsun sanayici arkadaşımız da bizi kırmadı. Gelin Afyonkarahisar için hep beraber daha büyük düşünelim. Hedefe ulaşmanın yegâne yolu çok büyük düşünmek ve ekiplenmekten geçiyor. Bu bakımdan da sanayicilerimizin büyük düşünmeleri gerekiyor. Yeni sanayi ve ticaret alanlarını düşünmelisiniz. Bunları bizlere getirin bizde birlik beraberlik, kardeşlik havası içerisinde geliştirelim. ATSO’nun yeni yönetim ve meclis seçimlerinin hayırlı, bereketli olmasını diliyorum. İnşallah yeni yönetim yeni hizmet binasında güzel hizmetlere vesile olur. Gelince heybemiz dolu geliyoruz. Sağ olsunlar bana bir çalışma odası ayrılmış.”
UYUM GÖRMEZDEN GELİNEMEZ
ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, Bakan Eroğlu’nun ziyaretinin onur verdiğini belirtti. Eroğlu’nun iki dönemdir yürüttüğü bakanlık görevinde olağanüstü çalışma gayreti ile hem Türkiye hem de Afyon’a yaptıklarını takdirle izlediklerini söyleyen Çarkgil şöyle konuştu: “Hükümetin en başarılı ve çalışkan bakanlarından birisiniz. Bundan ve Afyonlu olmanızdan gurur duyuyoruz. Üst yönetim kadrosundaki uyumu da görmezden gelemeyiz.” Ziyarette Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, ATSO üyeleri, bazı daire müdürleri hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakan’dan çörek otu önerisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel
Eroğlu, çörek otu ile ilgili ayaküstü şifalı pratik bir tarif verdi. Eroğlu,
C vitamini zengini kuşburnunun da
tüketilmesinin önemine değindi

Çörek otunun ciddi bir şifa kaynağı olduğuna işaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çörek otunun havanda dövülüp balla karıştırılıp sabahları bir tatlı kaşığı tüketilmesinin hiçbir hastalığa geçit vermeyeceğini söyledi. Ayrıca kuşburnunda bol miktarda C vitamini bulunduğunu belirten Eroğlu; “Kuşburnu C vitamini açısından dünya da en zengin maddedir. Tüketiminde yarar vardır. Balla bir kaşık toz halindeki çörek otu mide için şifadır. Bu gerçek kesinlikle yabana atılmamalı.” (Kocatepe)

Anadolu’dan bir uçak şirketi çıkabilir

Bölgesel Zafer Havaalanının verimli kullanımı için kurulacak bir şirket sayesinde
ilk kez Anadolu’dan bir uçak şirketi
çıkabileceği
gündeme
geldi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bölgesel Zafer Havaalanına başkaca şirketlerin sefer açması beklenirken Pegasus hava yolu şirketinin seferleri durdurma kararı alması hakkındaki düşüncelerini açıkladı.
ENDİŞEYE MAHAL YOK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bölgesel Zafer Havaalanı’nın istikbalinin parlak olduğunu, seferlerin durdurulması ile şirketin sınırlı sayıdaki uçak sayısı nedeniyle daha karlı alanlara uçak kaydırıldığını belirtti. Böyle bir niyet sezinlendiğinden söz eden Bakan Eroğlu; “THY’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı, Genel Müdürlüğü ve Sayın Bakanlarımızı arayarak en azından THY tarafından buraya düzenli seferler yapılırsa mesele olmaz. Buraya aktarma söz konusu. Bununla ilgili bir çalışma yapıp medyaya bilgi vereceğiz. Endişe edecek bir şey yok. Olmazsa kızar İstanbul’dan Afyon’a yıldırım gibi hızlı gelen bir tren koyuveririz.” dedi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Belki Afyon’un işadamları kızar kendi hava yolu şirketini kurarlar. Öyle bir niyetleri var.” diye konuştu.
HAVA YOLU
KURULABİLİR
Bakan Eroğlu, Brüksel’de Emirdağlı işadamlarının gerekirse Avrupa’dan seferler yaptırabileceklerini beyan ettiklerini bildirdi. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, bölge illeri, TSO’lar, Valilik ve Belediyelerin bir hava yolu şirketi kurabileceklerini söyledi. Serteser, bu konu için iyi bir inceleme yapılması gerektiğini, daha önce yaptıkları bir incelemede 7 milyon dolara üç uçakla uçacak hale gelinebileceğini, Anadolu’dan çıkan bir uçak şirketinin de olabileceğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme