• Haberler
  • Genel
  • 'Büyük bir krizden yavaş yavaş çıkıyoruz'

'Büyük bir krizden yavaş yavaş çıkıyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye’nin ekonomik krizden yavaş yavaş çıktığını kaydetti Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, 'Yaklaşık bir yıldır Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminde il [&hellip]

“Büyük bir krizden yavaş yavaş çıkıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye’nin ekonomik krizden yavaş yavaş çıktığını kaydetti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, “Yaklaşık bir yıldır Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminde il başkanıyım. Afyonkarahisar halkına daha iyi hizmet etmek ve sizin gibi değerli bir şahsiyetle tanışmak amacıyla ziyaretinize geldik” dedi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise bütün siyasi partilere önem verdiklerini, siyasi partilerin demokratikleşmenin önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Serteser, “Türkiye’de istihdamın artırılmasına yönelik tüm çaba ve gayretleri detayları mantıklı olduktan sonra destekliyoruz. Çünkü biliyorsunuz Türkiye için işsizlik, büyük bir sorun. Her ne kadar son aylarda en son Haziran ayına göre yüzde 10 buçuğa düşmüş olsa da, tabii ki yaz aylarındaki istihdamın her sene artmış olması bunun kalıcı olduğunu tam kesinlikle göstermiyor. Şimdiki rakamlardan baktığımıza göre hakikaten yüzde 16’lardan 10 buçuklara düşmüş durumda” dedi.
Türkiye’nin büyüme rakamlarını da değerlendiren Serteser, “Son 2 seferdir 2 haneli büyümeler rakamlardan gözüküyor. Tabii bu büyümeler tam esnafımızı, ticaret erbabımızı ve sanayicimizi isteklerini veya yansıması, tam yansıyor diyemeyiz. Bunlar da önemli bir göstergedir. İnşallah bu 2 haneli büyümeler devam eder. İşsizlik düşüşü devam eder bunların da yansıması mutlaka olacaktır. Büyük bir krizden yavaş yavaş çıkıyoruz. Sanayicimize, ticaret erbabımıza, tabii ki tam yansıdı diyemeyiz. Mutlaka yansımaları göze çarpıyor. İlerleyen dönemlerde bu işsizlikteki düşüş ve büyümedeki artış aynı şekilde devam ederse daha fazla yansıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Serteser, et ithalatı konusunda da “Et ithalatının serbest bırakılması iyi denetlemeler gerektirir. Fiyat düşülerinde belki bunların faydası oluyor. Eğer bunlar yapılmasaydı şu anda et fiyatları çok yüksek mertebe-lerde olabilirdi. Ama bu virüs ve hastalık konularında da ithal etlerin sağlık açısından denetlemesinin çok yapılmasını gerekiyor. Neticede vatandaşımızın sağlığı herşeyin üzerindedir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme