'Bütün gayretimiz, sağlıklı bir çevre için'
Ulusal bir gazetede Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu hakkında çıkan bir yazı nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada Eroğlu’nun 1994’ten bu yana yaptığı çalışmalara yer verildi Ulusal bir gazetede Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu hakkında çıkan bir yazıya Bakanlık’tan anında yanıt geldi. Bakanlık’ın açıklamasında 'Çevre ve Orman Bakanımızın kamuoyundan ve milletten [&hellip]
Ulusal bir gazetede Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu hakkında çıkan bir yazı nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada Eroğlu’nun 1994’ten bu yana yaptığı çalışmalara yer verildi
Ulusal bir gazetede Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu hakkında çıkan bir yazıya Bakanlık’tan anında yanıt geldi. Bakanlık’ın açıklamasında “Çevre ve Orman Bakanımızın kamuoyundan ve milletten kopuk olduğunu belirtilmektedir. Çevre ve Orman Bakanımız sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu 1994 yılında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevinden beri gerek DSİ Genel Müdürü iken gerekse Bakanlığı döneminde haftanın en az 4 gününü bütün projeleri yerinde inceler ve çevre halkının görüş ve düşüncelerini alır” denildi.
Nüfusun yüzde 70’inin atıksuyu arıtılıyor
Açıklamada, “Hayatın kaynakları hava, su, ağaç ve toprağı kısaca çevreyi korumak ve geliştirmekle mesul olan Çevre ve Orman Bakanlığı bütün gayretini sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının gerçekleştirilmesi yönünde göstermektedir. Bu bağlamda; 2002 yılından önce, Türkiye genelinde nüfusun üçte birinin atıksuyu arıtılırken şu anda nüfusumuzun yüzde 70’inin atıksuları arıtılmaktadır. 2003 yılında 15 düzenli depolama tesisi ile 23 milyon nüfusa hizmet verilirken; şu an itibariyle 46 adet tesisle 36 milyon nüfusa hizmet verilmektedir. Çevreye hizmet ederken aynı zamanda turizme de hizmet ediyoruz. Son yıllarda ülkemize gelen turist sayısında önemli artış kaydedilmiştir. 2003’te 140 plaj ve 11 marina Mavi Bayrağa sahipken, şu anda 314 plaj, 14 marina ve 9 yat limanı olmak üzere toplam 337 Mavi Bayrağa sahibiz. Türkiye Mavi Bayrak sayısında dünyada 4. sırada yer almaktadır” ifadelerine yer verildi.
En büyük ağaçlandırma kampanyası başlatıldı
Bakanlık açıklamasında öne çıkan vurgular şöyle:
“Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma kampanyası 2008 yılında başlatılmıştır. Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında hedefimiz 5 yılda Trakya büyüklüğünde 2.300.000 hektar alanda 2,3 milyar fidan toprakla buluşturmaktır. Son iki yılda hedefler aşılarak yaklaşık 1 milyon hektar alan ağaçlandırılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde Türkiye, ağaçlandırmada dünyada ilk üçe girmiştir. 2002 yılında 117 milyon fidan üretilirken, 2009 yılında bu rakam 529 milyona ulaşmıştır. 2009 Aralık ayında Kopenhag’ta gerçekleştirilen İklim Değişikliği Zirvesi’nde Türkiye’nin yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarından övgüyle söz edilmiş ve bu çalışmalar diğer ülkelere örnek gösterilmiştir. 7 yıllık dönemde 775 tesis tamamlanarak milletimizin hizmetine sunulmuştur. 1955 – 2003 yılları arasında 48 yılda sadece 15 milyon nüfusa içmesuyu sağlanmışken, son 7 yılda 30 milyon vatandaşımıza kaliteli içmesuyu temin edilmiştir. Ayrıca 81 ilimizin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının belirlenmesi maksadıyla ‘Su Eylem Planı’ hazırlanmıştır. Bu doğrultuda bütün şehirlerimizin 2040 yılına kadar olan su ihtiyaçları belirlenmiştir ve gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Ülke genelinde 1955’ten 2002 yılları arasına yani 47 yılda toplam 2.215.000 hektar arazi sulamaya açılmışken. Son 7 yılda toplam 834.344 hektar arazi sulamaya açılmıştır.Çevre ve Orman Bakanlığı olarak çalışmalarımızda; koruma-kullanma dengesinin hassasiyetle takip edilmesi, kaynakların işletilmesinde verimlilik ve kalitenin artırılması, temel önceliklerimizdir. Bu bağlamda çalışmalarımızı da gelecek kuşaklara sağlıklı ve dengeli bir çevre, yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak gayesiyle yürütmekteyiz. Bu çerçevede faaliyet alanlarımızda yer alan tarihi eserlerin korunması maksadıyla gerekli özen gösterilmekte ve bütün tedbirler en üst düzeyde alınmaktadır.”