Bütçemizin 3 katı faize gidiyor

Saadet Partisi İl Halkla İlişkiler Başkanı Erhan Akpınar, yazılı bir basın açıklaması yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi. Akpınar, 'Ülkemizin manevi olarak sıkıntıya sokulurken, maddi bakımdan da kolay lokma haline getirilmeye çalışılıyor. Son 15 yılda bu anlamda öyle büyük adımlar atılmıştır ki, bunları Merkez Bankası'nın Hazine Müsteşarlığı'nın resmi sitesinde görmek de mümkündür. En önemli borçlanmalardan biri de [&hellip]

Saadet Partisi İl Halkla İlişkiler Başkanı Erhan Akpınar, yazılı bir basın açıklaması yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi. Akpınar, “Ülkemizin manevi olarak sıkıntıya sokulurken, maddi bakımdan da kolay lokma haline getirilmeye çalışılıyor. Son 15 yılda bu anlamda öyle büyük adımlar atılmıştır ki, bunları Merkez Bankası’nın Hazine Müsteşarlığı’nın resmi sitesinde görmek de mümkündür. En önemli borçlanmalardan biri de hane halkı borcudur. Bu borç 2002 yılında 6,5 milyar lira iken şu an 400 milyar lirayı aşmış durumdadır. Vatandaş yüzde 13-15 faizi küçük bir şey zannediyor. Avrupa’da, Amerika’da bu yüzde 1’in altındadır” dedi.
ADALET MERKEZLİ BİR DÜNYA
Akpınar, şöyle devam etti:
“BDDK’nın açıkladığı 2016 yılı ‘Bankaların brüt faiz geliri’ 1,9 trilyon liraydı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, milletinin 1 yıllık bütçesinin 3 katı kadar bankalar brüt faiz geliri elde etmiş. Cenab-ı Hak bu bayramı memleketimizin, İslam âleminin ve insanlığın saadetine vesile kılar inşallah. Biz yeryüzünde hak ve adalet merkezli, yeni bir dünya için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme