• Haberler
  • Genel
  • Bütçede yüzde 28’lik artış – Kocatepe Gazetesi

Bütçede yüzde 28’lik artış – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında 2016 bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Buna göre Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi, geçen yıla göre yüzde 28 arttı Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yönetiminde topladı. Toplantıda Belediye’nin 2016 yılı bütçesi 230 milyon lira olarak belirlendi. Bütçenin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından konuşan Başkan Çoban, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi her [&hellip]

Bütçede yüzde 28'lik artış

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında 2016 bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Buna göre Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi, geçen yıla göre yüzde 28 arttı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yönetiminde topladı. Toplantıda Belediye’nin 2016 yılı bütçesi 230 milyon lira olarak belirlendi. Bütçenin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından konuşan Başkan Çoban, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi her yıl artmaya devam ediyor. 2014 bütçesi 155 milyon, 2015 bütçesi 181 milyon liraydı. 2016 yılı bütçemiz ise bir önceki yıla göre yüzde 28 artışla 230 milyon lira olarak belirlendi. Bu bütçenin 102 milyon lirasını yatırım harcamaları oluşturuyor. Nereden nereye geldiğimizi rakamlar açıkça gösteriyor” dedi. Belediye’nin birçok alanda iş ve faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Çoban, “Biz 102 milyon yatırım harcamalarını ayırdık ama iş yetiştiremiyoruz. Müteahhitler iş yetiştiremeyecekler” diye konuştu.
TESLİM EDİLENİN İKİ
KATINDAN FAZLA ARAÇ
Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nda 1 adet itfaiye aracı ile birlikte, 1 adet ekskavatör, 2 adet kamyon, 1 adet traktör ve 1 adet akaryakıt tankerinin alınması oybirliğiyle kabul edildi.
Alınacak itfaiye aracının kimyasal yangınlara müdahale edebilecek özellikte olacağını ifade eden Başkan Çoban, aracın yaklaşık maliyetinin ise 300 bin Euro olduğunu söyledi. Araç alımlarında rekor üstüne rekor kırdıklarını vurgulayan Başkan Çoban, “Son altı yılda aldığımız itfaiye araçlarının bedeli, teslim aldığımız araç gereçlerin sıfır değerinin 2 katından daha fazla. Hatta mübalağa etmiş olmayayım ama geçen sene aldığımız 35 metrelik araç bize teslim edilen araçların değerinden daha fazla” diye konuştu.
MAHALLELERDE KUR’AN KURSLARI
Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nda oy birliğiyle alınan kara göre, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi ve Taşpınar mahallerinde yapılacak hizmet binaları için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yapılacak hizmet binası yerinin Türkiye Diyanet Vakfı, Taşpınar Mahallesi’ndeki yerin ise İl Özel İdaresi mülkiyetinde olduğunu kaydeden Başkan Çoban, ilgili kurumlarla protokol yapıp 2016 yılında her iki binanın da yapımına başlayacaklarını söyledi.
0-20 METREKÜP SUYA ZAM YOK
Öte yandan, Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nda, 0-20 metreküp su kullanımına daha önceki altı yılda olduğu gibi yine zam yapılmadı.
Alınan bu kararla on binlerce vatandaşın bütçesine bir nebze de olsun katkıda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “0-20 metreküp su kullanımına 6 yıldır zam yapmamıştık. Yine 2016 yılı su ücretlerinde herhangi bir zam yapmıyoruz. 2015 yılındaki tarifeler aynen geçerli” dedi. Atık su tarifesine ise 2 kuruşluk bir ilave yapıldığını kaydeden Başkan Çoban, “Yapılan bu artışla atıksu tarifesi 38 kuruştan 40 kuruşa çıkarıldı. Bizim vatandaştan aldığımız atıksu bedeli, atıksu arıtma tesisine harcadığımız bedelden daha düşük. Aslında biz zarar ediyoruz. Ancak bu zarar çok afaki değil. Örneğin, biz vatandaştan ayda 300 bin lira topluyorsak, arıtma bedeli olarak 360 bin lira ödüyoruz. Bölgemizdeki illere göre şu anki aldığımız rakam gayet normal. Örneğin, Eskişehir’de 90 kuruş, Aydın’da 70 kuruş, Uşak’ta 50 kuruş ve Denizli’de 60 kuruş atıksu bedeli alınıyor” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

1 KASIM, HAYIRLI OLSUN

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nda 1 Kasım seçim sonuçlarının, hayırlı olmasını diledi. Seçimlerin oldukça sakin bir ortamda gerçekleştiğini kaydeden Başkan Çoban şöyle konuştu: “Demokrasiyle idare edilen ülkelerde halk idarecilerini kendi seçer ve sandıktan çıkan iradeye herkes saygı duyar. Şimdiye kadar hep böyle olmuştur. 1 Kasım’da da milletimiz bir irade ortaya koymuştur. Ben ortaya konan bu iradenin, ülkemize ve milletimize hatta tüm dünya insanına güzellikler getirmesini temenni ediyorum. 7 Haziran seçimleri gergin bir atmosferde geçmişti, 1 Kasım’da bu gerginliğin çok ciddi manada azaldığını gördük, şahit olduk. İnşallah bundan sonra da 4 yıl boyunca, hem siyasi partilerimiz arasında hem basın-medyada, hem de kişi ve kurumlar arasındaki ilişkilerde bu sakinlik ve güzelliğin hakim olmasını diliyorum.”

İŞ MAKİNESİNE AKARYAKIT İKMALİ YAPILIR MI, YAPILMAZ MI?

Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nda 1 adet itfaiye aracı ile birlikte, 1 adet ekskavatör, 2 adet kamyon, 1 adet traktör ve 1 adet akaryakıt tankerinin alınması ile ilgili teklifin okunmasından sonra Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara, söz alarak “Akaryakıt tankeri neden alınacak” diye sordu. Akaryakıt tankerinin, şantiyelerdeki iş makinelerine yakıt ikmali için alındığının belirtilmesi üzerine Baykara, “Şantiyelerde iş makinelerine akaryakıt ikmalı yapmak yasak. EPDK böyle bir yönetmelik çıkardı” dedi. Baykara’ya cevap veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Araç sayımız 2009’a göre 3 katına çıktı. 4 kamyon vardı, 20 kamyona çıktı. Mücbir sebep denen bir şey var. Bizim ekipler Çakırköy’de asfalt yapıyor; bizim araçlarımız nasıl ana ikmal deposuna gelsin” deyince Baykara, “Onu bana değil, EPDK’ya sor. Bunun ciddi cezası var” şeklinde konuştu. “Mücbir sebep var” diyen Çoban’a karşı Baykara “Mücbir sebep dinlemiyorlar” uyarısında bulundu.

KAMPÜS İÇİNE MİNİBÜS TALEBİ

Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün geniş bir alana yayıldığını belirterek ANS-Karşıyaka minibüslerinin kampüs içine girmesini önerdi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Erenler ve Karşıyaka duraklarını anlaştırın, Üniversite ile görüşelim” dedi.

PARK AFYON’UN ÖNÜNE ÇÖZÜM

Belediye Meclisi toplantısında Park Afyon Alışveriş Merkezi’nin önündeki trafik yoğunluğuna çözüm bulunması için hazırlaan Komisyon Raporu okundu. Raporda, bölgenin üstgeçide müsait olmadığı ancak sarı flaşör, boya, kırmızı flaşör, sinyalizasyon gibi unsurlarla trafik sorununa çözüm bulunabileceği belirtildi.

VALİLİK TALEBİ BEKLEMEDE

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında, Valilik’in yanında bulunan ve halk arasında ‘Kale’ye giden tünel’in olduğuna inanılan bölgenin Valilik’e tahsis talebi görüşüldü. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Sayın Valimiz, bir Afyon Evi yapmak istiyor. Sohbetlerin, gezeklerin yapıldığı bir yer. 25 yıllığına tahsis edilmesi düşünülüyor” dedi. MHP’li Özcan Şarlak’ın “SİT Kurulu’ndan izin alınacak mı?” sorusuna Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten cevap verdi. MHP’li Halil İbrahim Baykara da “Mezarlık’ın üzerindeki konak boşsa, Valilik orayı kullansın” dedi.
MHP’li Özcan Şarlak’ın “Tahsis talep edilen tarihi bir yer, tarihi bütünlük bozulacak. Bina yapılmak üzere tahsis edilecekse ben karşıyım. Afyon’da bir sürü konak var, onlardan birini yapsınlar” itirazı üzerine, konunun bir sonraki toplantıya kadar incelenmesi kararlaştırıldı.

Bakmadan Geçme