Bütçede hedef 110 milyon lira

İGM Başkanı Salih Sel, 2015 mali yılı bütçesini 110 milyon TL’ye bağlamayı hedeflediklerini söyledi. Sel, kapatılan beldelerdeki, alt yapı çalışmalarına ağırlık ve öncelik vereceklerini kaydetti İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi'nden 2015 yılı taslak bütçe rakamının 100 milyon TL olarak gönderildiğini belirtti. Sel, Kasım ayı içerisinde yürütülen bütçe çalışmaları doğrultusunda bu [&hellip]

Bütçede hedef 110 milyon lira

İGM Başkanı Salih Sel, 2015 mali yılı bütçesini 110 milyon TL’ye bağlamayı hedeflediklerini söyledi. Sel, kapatılan beldelerdeki, alt yapı çalışmalarına ağırlık ve öncelik vereceklerini kaydetti

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi’nden 2015 yılı taslak bütçe rakamının 100 milyon TL olarak gönderildiğini belirtti. Sel, Kasım ayı içerisinde yürütülen bütçe çalışmaları doğrultusunda bu rakamın tahminen 110 milyon TL’yi bulacağını söyledi.
BU BÜTÇEDE
DENK OLACAK
İGM Başkanı Salih Sel, meclis olarak 2015 mali yılı bütçesini 110 milyon TL olarak gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. İller Bankası’ndan sonradan gelen ödeneklerin biraz daha artması ile ödeneğin bu şekilde gerçekleşeceğini belirten Sel; “Beş yıl boyunca bugüne kadar yaptığımız bütçeler hep denk bütçelerdi. Hatta fazla verdik. Hiçbir zaman için afaki şeyler yapmadık. Hep ayağı yere basan sağlam bütçeler yaptık. Bunda da inşallah denk bir bütçe yapmaya gayret ediyoruz. Büyük bir bölümünüde 2 yıl içerisinde kapanan beldelerin alt yapı sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz. Kapatılan beldelerin bilindiği üzere ödenekleri 5 yıl boyunca gelecek.” dedi.
KAPATILAN BELDELERİN
EKSİKLERİ GİDERİLECEK
Bazı kalemlerden küçük kısıntılar yapmak durumda olacaklarını belirten İGM Başkanı Salih Sel, sürekli kapatılan beldeleri köy seviyesine getirmek için çalışacakları ifadelerini hatırlattı. Aslında bu durumun son derece üzücü olduğuna dikkat çeken Sel; “Belde statüsündü olup da köyün gerisinde kalmak aslında çok acı birşey. İnşallah kapatılan beldelerimiz de en iyi köy seviyesine ulaşacaklar. Üzücüdür ki şu anda köylerimizden çok daha gerideler. Biz kapanan 47 beldemizi öncelikle köylerimizde ki hizmet seviyesine çıkaracağız. Çünkü köylerimizde ki hizmetlerimiz daha fazla. İstisnalar hariç içme suyu, kanalizasyon problemleri yok. Yol problemlerinin büyük bir bölümü halledilmiş. Parke taşları döşemesi yüzde 80 seviyesine ulaşmış durumda. Kapanan beldelerimizin de alt yapı hizmetlerini çözmek için gayret sarf edeceğiz.”diye konuştu.
NÜFUSU FAZLA YERLER ÖNCELİKLİ
Vali Hakan Yusuf Güner ile birlikte yaptıkları ilçe gezileri ve köy ziyaretlerinde ağırlıklı taleplerin köy konağı yapımı, düğün salonu yapımları vb. olduğunu söyleyen Sel şöyle konuştu: “Taleplerin hayata geçirilmesinde nüfusu en yüksek olan yerlerden başlamayı düşünüyoruz. Biz göreve geldikten sonra belli kriterler koyduk. O kriterler doğrultusunda bunda da diyelim ki nüfusu bin olan yere talep var, yanında 1900 nüfuslu yerde talep varsa öncelik nüfusu yüksek olan yerin olacak. Daha fazla insanın yararlanması için nüfusu çok yerler öncelikli olacak. Hedefimiz 110 milyon TL bütçedir. 2015-2016 yılları arasında kapatılan beldelerde ki alt yapı sorunlarını çözmeye odaklandık. Derslik yapımı konusunda çok az bir açık var. Bakanlığın 2 yıl önce ayırdığı 45 milyon TL bir ödenek vardı. Biz o yıl 13 milyon küsur bir ödenek milli eğitime ayırmıştık. Eski okullarımızda iyileştirmeler yaparak daha iyi seviyeye yükseltmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme