Bütçede aslan payı eğitimin olacak

Ayakları yere basan gerçekçi bir bütçe hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden İGM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin, yaklaşık 12 milyon TL ayrılan milli eğitimin genel bütçede de olduğu gibi en büyük payı aldığını söyledi BÜTÇE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin, komisyon çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Bu yıl birkaç toplantı sonrası bütçe görüşmelerine [&hellip]

Bütçede aslan payı eğitimin olacak

Ayakları yere basan gerçekçi bir bütçe hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden İGM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin, yaklaşık 12 milyon TL ayrılan milli eğitimin genel bütçede de olduğu gibi en büyük payı aldığını söyledi

BÜTÇE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin, komisyon çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Bu yıl birkaç toplantı sonrası bütçe görüşmelerine başladıklarını söyleyen Çirkin, kendisinin Encümen’de yer alması nedeniyle bu çalışmalara erken başladıklarını vurguladı. Çalışmalarda sona yaklaştıklarını az işlerinin kaldığını bildiren Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin; “Bütçe miktarı olarak 70 milyon TL gider bütçesi, 71 milyon TL gelir bütçesi şeklinde programımızı yaptık. Bunların dairelere ve yatırımcı müdürlüklere dağıtım işlemi için çalışıyoruz. 12 Milyon TL civarında Milli Eğitim komisyonuna ayrıldı. Toplam olarak ifade edersek, köylere yatırım yapan üç müdürlüğümüz vardır. Bunlar; İmar Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüdür. Bunlarında tam netleşmemekle beraber 28 milyon TL’lik bir yatırımları sözkonusu olacak. Bunların yanında sağlık hizmetleri, tarım gibi pek çok müdürlüklerimizede bütçeler ayırmaya devam ediyoruz. Zannediyorum birkaç gün içerisinde bütçe çalışmamız tamamlanmış olacak. Muhtemelen bu hafta sonu oylamaya gireceğini tahmin ediyorum. Önümüzdeki hafta sonunda da bütçemizi ve performans planımızı oylamaya sunarız. Çalışmalarımız bu aşamaya geldi.” dedi.
GERÇEKÇİ BÜTÇE HAZIRLANIYOR
Taslak bütçenin 54 milyon TL olmasına karşın bu rakamın üzerine çıkıldığı hatırlatılan Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin, ihtiyaçların sınırsız olduğunu bu rakamın 70 değil 90 milyon TL’de olsa harcama yapılması gereken kalemlerin olduğunu vurguladı. Kendilerinin ayakları yere basan gerçekçi bir bütçe yapmaya çalıştıklarını ifade eden Çirkin şöyle konuştu: “Bize gönderilen hazırlık bütçesi 54 milyon TL. Bunun üzerine yaklaşık 16 milyon TL daha ekliyoruz. Kaynaklarınıda bularak ekliyoruz. Havadan ekleme yapmıyoruz. Geçmiş yıllarda da bu konuları çok görüştük. Daha önce örneğin geçen yıl gelen bütçeyi biz 10 milyon TL artırmıştık. Bu bütçe gerçekleşti. Şu anda 47 milyon TL civarında gelirimiz oldu. Bu rakamın üzerine iki aylık gelirde üzerine eklenecek. Ben 70 milyon TL’lik bütçemizinde gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu ayakları havada bir bütçe değil. Şimdi seçim yaklaştığı için seçim bütçesi gibi algılanabilir. Bununla alakası yok. Bu gerçekleşecek bir bütçe.”
YATIRIM AĞIRLIKLI BÜTÇE
Bütçede arttırılan her kuruşun yatırıma gideceğinin altını çizen Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin, 16 milyon TL’lik artı bir yatırım olacağını söyledi. Hazırlık bütçesinde cari giderlerin yer aldığını bu giderlerde bir artış sözkonusu olmayacağını kaydeden Çirkin sözlerine şöyle devam etti: “Bütçede arttırdığımız her rakam Afyonkarahisar’a yatırım olarak geri dönecek. Özellikle eğitim, yollar ve köylerdeki alt yapı hizmetleri ağırlıklı olacak. Genel bütçede de milli eğitime en büyük pay ayrılıyor. Özel idare bütçemizde de en büyük paylardan birisini milli eğitim alıyor. 12 Milyon bütçe geneli içerisinde ciddi bir miktar. Bütçemiz yatırım ağırlıklı bir bütçe olacak.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme