• Haberler
  • Gündem
  • 'Bütçe tamam, Caz ve Klasik Müzik Festivalleri yapılacak'

'Bütçe tamam, Caz ve Klasik Müzik Festivalleri yapılacak'

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, CHP Sultandağı Meclis Üyesi Ismahan Nergiz'in bu yıl Caz Festivali'nin yapılıp yapılmayacağıyla ilgili sorusunu cevaplandırdı. Çoban, 'Sanat Yönetmeni arkadaşımız 525 bin TL ile bu festivali yapamayacağını bu rakamın en az 3 katı bir bütçeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. O yüzden böyle bir durum oldu. Şimdi herhalde bu paralarla yapılabileceği ortaya çıkmış. [&hellip]

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, CHP Sultandağı Meclis Üyesi Ismahan Nergiz’in bu yıl Caz Festivali’nin yapılıp yapılmayacağıyla ilgili sorusunu cevaplandırdı. Çoban, “Sanat Yönetmeni arkadaşımız 525 bin TL ile bu festivali yapamayacağını bu rakamın en az 3 katı bir bütçeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. O yüzden böyle bir durum oldu. Şimdi herhalde bu paralarla yapılabileceği ortaya çıkmış. Yoksa Afyonkarahisar Belediyesi’nin verdiği para da bizim verdiğimiz rakamlarda da bir değişiklik yoktur.” dedi

Haber

İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimi dün sabah tamamlandı. Meclis’in Mayıs toplantılarının ilk birleşimi 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü Meclis Toplantı Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak.
MAKİNA İKMAL MÜDÜRLÜĞÜNE İLAVE ÖDENEK AKTARILACAK
Gündem dışı bir maddenin okutulup komisyonlara rapor hazırlanması için gönderilmesiyle başlayan toplantı ihtisas komisyonlarından gelen raporların oylanıp karara bağlanmasıyla devam etti. İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü görev alanına giren hizmetlerde kullanımak üzere ödenek aktarım talebi toplam 25 milyon TL ilave ödenek kaydedilip aktarılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.
“FESTİVALİN ÖN GÖRÜLEN RAKAMLARLA YAPILABİLECEĞİ ORTAYA ÇIKTI”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Klasik ve Caz Müzik Festivalleri Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem’in Kültür ve Turizm Bakanlığı büyük ödülüne layık görüldüğünü belirtti. Çoban, Hüseyin Başkadem’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan ödülünü Külliye’de aldığını dile getirdi. Sultandağı CHP İGM Üyesi Ismahan Nergiz, Caz Müzik Festivalinin bu yıl neden yapılmayacağını sordu. Çoban soruyu şöyle cevaplandırdı: “Afyonkarahisar Belediyemiz 250 bin TL destek vereceğini açıkladı. Valilik makamından 150 bin TL, ATSO’dan 75 bin TL ve Özel PARKHAYAT Hastanesi’nden de 50 bin TL festivale destek verileceği açıklanmıştı. Ama bu işlerin organizasyonunu yapan Sanat Yönetmeni arkadaşımız 525 bin TL ile bu festivali yapamayacağını bu rakamın en az 2-3 katı bir bütçeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. O yüzden böyle bir durum oldu. Şimdi herhalde bu paralarla yapılabileceği ortaya çıkmış. Yoksa Afyonkarahisar Belediyesi’nin verdiği parada bizim verdiğimiz parada yani rakamlarda bir değişiklik yoktur.”
“DESTEK RAKAMLARINDA DEĞİŞEN BİRŞEY YOK”
Burhanettin Çoban, Caz Müzik Festivalinin bu yıl yapılmama tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Hiçbir kurum destek vermeyecekti de iptal edildi, şimdi bu basında çıktıda bakın kurumlar destek veriyor diye bir şey yoktur. Açıklama yapılmadan önce kurumlar destek bedeli olarak neyi taahhüt ettilerse yine aynı bedeli ödeyecekler. Değişen bir şey yok. Sadece bu işi düzenleyen arkadaşımız bu paralara göre organizasyon yapacak.”
“SU KAYNAKLARI VE GÖLET SEVİYELERİ ÖLÇÜLDÜ MÜ?”
Dinar İYİ Parti İGM Üyesi Murat Orhan, 2020 yılından itibaren Covid-19 pandemi süreci, kuraklık, dünya piyasalarında akaryakıt ve enerji maliyetlerinin artmasına bağlı olarak Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında afakî artış yaşanıldığını belirtti. Bunlarla birlikte Türkiye’de Rus-Ukrayna savaşının sıkıntılı bir süreci tetiklediğini dile getiren Orhan, “Herşeye rağmen İl Özel İdaremizi ilgilendiren ve teselli kaynağımız olan yoğun kar ve yağmur yağışları sevinç kaynağımız olmuştur. Bu minvalde ilimiz genelinde yer altı su kaynakları, içme su kaynakları ve göletlerimizin su seviyeleriyle ilgili ölçme ve değerlendirme yapılmış mıdır? Bu konuda bilgi rica ediyorum.” dedi.
“YER ALTI SU KAYNAKLARINDA ŞİMDİLİK SIKINTI YOK”
İGM Üyesi Murat Orhan’ın sorusunu cevaplandıran İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Kadir Örnek şöyle konuştu: “Su ölçümlerini Afyonkarahisar’da DSİ Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Şu anda yer altı su kaynaklarımızda bir azalma yoktur. Pompa verimliliğimiz yüksektir. Şu an için bir sıkıntı görünmemektedir. Dazkırı ve Başmakçı yörelerimizde depremler nedeniyle fay hareketliliği soncu su kaynaklarının yerinin değişmesi sıkıntısını yaşıyoruz.”
“FİYAT AYARLAMASI YAPILDI YURT PROBLEMİ YOK”
Sultandağı CHP İGM Üyesi Ismahan Nergiz, KYK yurtlarında barınan öğrencilere verilen fişlerlin yetersiz kalması nedeniyle öğrencilerin doyamadıklarını belirtti. Nergiz, kendisinden bu konunun yetkililere aktarılması talep edildiğini sözlerine ekledi. Meclis üyeleri arasında üniversite eğitimi için KYK barınan çocukları olan bazı kişiler kendilerine böyle bir şikâyetin ulaşmadığını belirtti. AK Parti Şuhut İGM Üyesi Gültekin Özdemir konu hakkında söz alarak şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 20 gün önce böyle bir problem vardı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu problemi düzeltti. Fiyat dengesi oturtuldu şu anda bir sıkıntı yoktur.” Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, üç yıldır üniversite öğrenimi için yurt yerleştirme talebi içerine telefon almadıklarını belirtti. Çoban, “Bu şu demektir; Artık Türkiye’nin her yerinde her öğrenci gittiğinde bir takım grup dernek v.s gerek kalmadan devlet yurdu yüzde 95 oranda hazır. Afyon’da da böyle bir problem yoktur.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme