Bütçe 111 milyon – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde İl Özel İdaresi bütçesi karara bağlandı. Buna göre bütçe 111 milyon lira olacak İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde İl Özel İdaresi bütçesinin ne kadar olacağı karara bağlandı. Buna göre İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı bütçesi 111 milyon lira olarak belirlendi. Bütçe hakkında bir sunum [&hellip]

Bütçe 111 milyon

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde İl Özel İdaresi bütçesi karara bağlandı. Buna göre bütçe 111 milyon lira olacak

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde İl Özel İdaresi bütçesinin ne kadar olacağı karara bağlandı. Buna göre İl Özel İdaresi’nin 2015 yılı bütçesi 111 milyon lira olarak belirlendi. Bütçe hakkında bir sunum yapan İl Genel Meclisi Başkanvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Selçuk Çirkin, “Biz ilk başladığımızda bütçemiz 19 milyon 800 bin liraydı. Bugün de inşallah 111 milyon liralık bir bütçeyi oylayacağız. Bütçeler, ayakları yere basan, gerçekleşebilen bütçelerdi. Tamamının gerçekleştiğini de hep beraber müşahede ettik. Ekim sonu itibariyle 80 milyon 727 bin liralık bir gelirimiz var. Kasım ayı İller Bankası payımızla beraber 87 milyon 284 bin liraya geldik. Buna Kasım ayı ve Aralık ayı gelirlerimiz eklenecek. Dolayısıyla gelir olarak 95 milyon liranın üzerine çıkacağız” dedi.
“BORÇLAR DÜŞÜNCE
78 MİLYON LİRA OLUYOR”
MHP Grubu adına bütçe hakkında konuşan Emirdağ üyesi Recep Çelik ise, şu ifadeleri kullandı:
“Köy sayısı 47 artan ve köy nüfusu sayısı yaklaşık olarak 60.000 artan ve vizyonu büyükşehir olmak olan ilimizin il özel idaresi bütçesi 77 milyon liradan 2015 yılında 111 milyon liraya yükseltilerek yüzde 44 artırılmış gibi görünse de işin aslı böyle değildir. Şöyle ki; bu bütçede gelir hanesinde Kapatılan Beldeler için İller Bankası’ndan gelecek paylar gösterildiği için bu bütçe yüzde 44 artmış görünmesine rağmen bütçe yapım tekniğine aykırı olarak kapatılan beldelere ait ödenmesi gereken SGK ve Vergi borçları hariç 33 milyon liralık borç miktarı gider bütçesinde gösterilmemiştir. 111 milyon liralık bütçeden bu rakam çıkarıldığında kalan rakam 78 milyon liradır ve geçen yıla göre artış yüzde birdir.”
DAHA ÖNCE DE ÇOK ARTIŞ YAPILDI
Recep Çelik’e yanıt veren İGM Başkanı Salih Sel, “Kapatılan belde olmadan önce de çok artış yapıldı. Ben kapanan belde başkanlarını suçlamadım. Dedim ki nüfusun 2 binin altında olduğu beldelerin kapatılması gerekliymiş. Köylere götürülen hizmetler, beldelere de götürülecek” dedi.
“GELİRLERİ GÖREMİYORUZ”
MHP Grup Başkanı Mehmet Karagöz de bir konuşma yaparak bütçe ile ilgili görüşlerini aktardı. Karagöz, “Gelirlerimizi göremediğimiz bütçedeki toplam ramak 111 milyon. Bu rakam içinde benzinlik ve arazi satışları öngörülmüş müdür, bilmiyorum. Belediyeleri kapatıp bize devreden hükümet, üzerimizdeki yükü almalıdır. Beldeler kapatılırken ‘Size daha iyi hizmet gelecek, iyi ki kapatılmış diyeceksiniz’ denilmişti” ifadelerini kullandı.
“BİZ OLMASAK,
BÜTÇE ARTMAZDI”
MHP’li İsa Çağa da, bütçenin 111 milyon olmasının MHP’nin yaptığı muhalefete bağlanması gerektiğini kaydetti. Çağa, “MHP sayesinde bütçe bu kadar artmıştır. MHP Grubu iyi çalışıyor ki rakamlar artıyor. Onların istediği şekilde sessiz kalsaydık, belki de bütçe 50 milyon lirayı geçmezdi” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme