• Haberler
  • Spor
  • Bursaspor futbol okulunda bir yıl geride kaldı

Bursaspor futbol okulunda bir yıl geride kaldı

2018 yılı yaz dönemi ile futbol altyapı okulu hayatına başlayan Afyon Bursaspor Futbol Okulu, bir yılı aşkın süredir çok çeşitli etkinlikler düzenleyerek farklılıklar oluşturdu. Yaz okuluna başlayan öğrencilerine çeşitli testler yaparak öğrencilerin futbola yatkınlığını ve gelişimini sürekli olarak kontrol altında tuttu. Sonraki süreci anlatan Afyon Bursaspor Futbol Okulu Antrenörlerinden Hüseyin Şahin, 'İlk kayıt altına aldığımız [&hellip]

2018 yılı yaz dönemi ile futbol altyapı okulu hayatına başlayan Afyon Bursaspor Futbol Okulu, bir yılı aşkın süredir çok çeşitli etkinlikler düzenleyerek farklılıklar oluşturdu. Yaz okuluna başlayan öğrencilerine çeşitli testler yaparak öğrencilerin futbola yatkınlığını ve gelişimini sürekli olarak kontrol altında tuttu. Sonraki süreci anlatan Afyon Bursaspor Futbol Okulu Antrenörlerinden Hüseyin Şahin, “İlk kayıt altına aldığımız öğrencilere sürekli testler yaparak gelişimlerinin ne düzeyde olduğunu gözlemledik. İlerleyen süreçte öğrencilerin aile ve okulları ile birlikte paralel devam eden hayatlarına olumlu etkiler katmaya çalıştık. Öğrencilerimizin testleri yanında onlara sosyal ve kültürel katkılar yaparak onların kişisel ve fiziksel gelişiminde olumlu sonuçlar aldık.” dedi.  
“ÇOCUKLARIN BİRBİRİNE KAYNAŞMASINI SAĞLADIK”
Yaz sezonuna heyecan ile başladıklarını belirten Afyon Bursaspor Futbol Okulu Antrenörlerinden Muaz Kurtay, “İlk hevesle gerçekten heyecanlı bir şekilde okulumuza başladık. Öğrencilerimizin gelmesiyle birlikte artan heyecanımız, hala daha büyüyerek sürüyor. Tesislerimiz imkan anlamında çok çeşitli özelliği bir arada bulunduruyor. Açık ve kapalı sahalarımız, çim ve sentetik sahalarımız, soyunma odalarımız, sıcak su imkanımız ve çevre güvenliğimiz ile bir çok veliden olumlu tepkiler aldık. Hem Afyon, hem de Afyon dışındaki turnuvalara katılarak çocuklara maç deneyimi, tecrübe ve farklı yerler görme imkanı sunduk. Öğrencilerimiz bizimle birlikte vakit geçirmeye başladıkça onlarla geziler, piknik gibi sosyal aktivitelerle birlikte çocukların birbirine kaynaşmasını sağladık. Düzenlediğimiz kişisel eğitim seminerleri ile bir çok sivil toplum örgütünü tesislerimizde çocuklarımızla birlikte misafir ettik. Bu eğitim ve seminerlerle çocuklarımızın kültürünü ve ahlaki yönden gelişimini sağladık. Örneklendirecek olursak Yeşilay Afyon Şube Başkanı Dr. Yusuf Gökçe’nin katılımıyla öğrencilerimize Yeşilay’ın amacını, alkol, sigara, uyuşturucu, teknoloji ve sosyal medyanın olumsuz etkileri anlatıldı. Ayrıca yaptığımız etkinlikler çerçevesinde Kütahya, Burdur, Isparta, Bursa, Sandıklı, gibi il ve ilçelere giderek hem hazırlık hem de turnuva maçlarında boy gösterdik. Yaptığımız maçlarda kazanmak önemliydi. Ama skor anlamında değil, öğrenicilerin bilgi, beceri, ahlak, arkadaşlık, takımdaşlık, yardımlaşma gibi konularda kazanmaları önemliydi. Öğrencilerimizin bu tarz etkinliklerden kazandığı her şey bizim için gurur kaynağı oldu.” ifadesine yer verdi.  
“ÖĞRENCİLERİMİZİN DERSLERİNDE ETKİLİ OLDUĞUNU DA GÖRDÜK”
Sporun çocukların derslerine de etki ettiğini belirten Teknik Adam Şahin, “Çoğu öğrencimizin yanı sıra eksikleri bulanan öğrencilerimize bireysel çalışmalar yaparak eksiklerini tamamlama olanağı sağladık. Öğrencilerimizin eksiklerinin giderildiğini gördükçe bizler de ziyadesiyle mutlu olduk. Ayrıca bizimle birlikte olan öğrencilerimiz, diğer öğrencilere oranla daha da artılara sahip olduğunu gösterdi. Mental, fiziksel, zihinsel, kişisel ve psikolojik anlamda ön planda olan çocuklarımızın spor ve okul hayatlarının birlikte etkileşim içinde olduğunu gördük. Devam eden çalışmalarımızda öğrencilerimizin hem okuldaki arkadaşlarıyla hem de takımdaki arkadaşlarıyla uyum içinde çalıştığını gördük. Okuldaki dersleri anlamında da öğretmenlerini ziyaret ettiğimiz öğrencilerimizin derslerinde etkili olduğunu da gördük. Öğrencilerimizin futbolun yanı sıra oyun ihtiyacını karşılama ve enerjisini attığı ortamları oluşturarak onların istediği imkanlar yarattık.” şeklinde konuştu.
Kendi hedeflerinden bahseden Teknik Adam Kurtay, “Hedeflerimiz arasında sürekli olarak gelişmek, değişmek ve bir çok yenilikte yer almak geliyor. Futbolun evrensel boyutunda sürekli olarak değişimini takip ederek biz antrenörlerde çeşitli eğitim ve seminerlere katılarak kendimizi geliştiriyoruz. En önemli nokta kazandığımız, edindiğimiz bilgileri, çocuklara doğru bir şekilde aktarabilmek bizlerin en büyük görevi. Çünkü ağaç yaş iken eğilir. Bizim diğer futbol okullarından farklı olarak bir gayemiz daha var. Bu gayemiz ise Bursaspor’un altyapısına her yıl en az iki sporcu göndermek. Bizim için ayrıca maddiyat önemli değil. Önemli olan Türk Futboluna katkı sağlamak.” diye konuştu.  
5-15 yaş arasındaki çocukların eğitim aldığı Afyon Bursaspor Futbol Okulu Yaz Dönemi’nde hafta içi ve hafta sonu hizmet verebilecek. Ücretsiz servis imkanı veren Afyon Bursa Futbol Okulu yaz ve kış dönemi kayıtlarına devam ediyor. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi

Bakmadan Geçme