Bursalıoğlu anıldı – Kocatepe Gazetesi

Araştırmacı – yazar Nazım Bursalıoğlu ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı Araştırmacı Yazar Nazım Bursalıoğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencileri, ailesi ve sevenleri tarafından Pazar günü saat 12:00'de Asri Mezarlıkta anıldı. Kalıcı eserleri ile Afyonkarahisar halkının büyük beğenisini toplamış olan, merhum Araştırmacı Yazar Nazım Bursalıoğlu, ölümünün 7. yıl dönümünde, aile kabristanında bir [&hellip]

Bursalıoğlu anıldı

Araştırmacı – yazar Nazım Bursalıoğlu ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Araştırmacı Yazar Nazım Bursalıoğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencileri, ailesi ve sevenleri tarafından Pazar günü saat 12:00’de Asri Mezarlıkta anıldı. Kalıcı eserleri ile Afyonkarahisar halkının büyük beğenisini toplamış olan, merhum Araştırmacı Yazar Nazım Bursalıoğlu, ölümünün 7. yıl dönümünde, aile kabristanında bir kez daha yad edildi.
Öğrencilerinden Alaettin Anbanazlı, Kur’an-ı Kerim okunması öncesinde yaptığı konuşmasında; “Sözlerime başlamadan önce, merhum Nazım Bursalıoğlu ailesi ve şahsım adına hoş geldiniz der ve dualarınızın kabulünü yüce Mevla’dan niyaz ederim. Malum aramızdan ayrılan merhum Nazım Hocanın ölümünün 7. yılında tekrar kabri başındayız. Bu vesile ile çok fazla konuşmadan merhum hocamızın bugünkü yerini kısa ve öz olarak izah etmeye çalışacağım. Keza bir Nazım Hocayı kısa olarak da anlatmaya kalksak zamanın yetmeyeceğinden eminim. Bugüne kadar bazı yazarların, bazı araştırmacıların yaptığı eserler unutulduktan sonra isimleri de unutulmuştur. Ama Afyonkarahisar sevdalısı bir insan ve iyilik sevdalısı merhum Nazım hocanın eserleri sadece Afyon’da değil, Türkiye’nin her yerinde okunmaktadır. Hatta günümüzde üniversitelerde öğretim üyelerine ve talebelere Nazım Bursalıoğlu’nun hayatı ve eserleri ödev olarak verilmektedir. Ben burada sözle-rime son verirken merhum Nazım Bursalıoğlu’na cenabı Hak’tan rahmet, kalanlarına ve sevenlerine sabır ve selamet dilerim. Merhum hocanın anısına yazdığım kısa dörtlüğü okumadan geçemeyeceğim:
Bizler yoktuk sen bu eserleri yazarken,
Sen yoksun biz bu eserleri okurken,
Bu dünyadan bende gideceğim bir gün derken,
İşte gittin, lakin vakit çok erken.”
Yasin-i Şerif ve duaların okunması ile anma töreni sona erdi.
1931 yılında Afyonkarahisar’da doğan Nazım Bursalıoğlu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra yedek subay olarak vatani görevini yaptı. Daha sonra Afyonkarahisar Akşam Teknik Okulu ve Ankara Meslek Yüksek Okulu’nu bitiren Bursalıoğlu, Ankara Radyosu kemençe sanatçısı Vedia Tunççekiç’in açtığı müzik kurslarına katılarak nota, usul ve makam dersleri aldı. 1955 yılında kurulan Afyon Musiki Cemiyeti’nde yıllarca görev alan, Mevlana ve Sultan Divanı anma programlarında “Na’t ve Ayinhan” olarak yer alan Bursalıoğlu, edindiği ve topladığı bilgileri “Afyonkarahisar Mutasavvıfları ve Din Bilginleri” ile “Afyonkarahisar Yöresi Türküleri” isimli iki kitapta topladı. Derlenen kitaplar ise birçok musiki ve türkü arşivlerinde kaynak kitap olarak yerini aldı.

Bakmadan Geçme