Burs Başvurusu Ne Zaman 2024-2025?

Yükseköğrenim kurumlarında dersler başladı. Peki öğrenciler için burs başvuruları ne zaman başlıyor?

Yükseköğrenim kurumlarında dersler başladı. Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim görecek olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri üniversitelerde 2024-2025 akademik takviminde öğrenim göremeye başladılar. Şimdi ise öğrenciler, internette Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrenciler için verdiği Burs ve Kredi başvurularının ne zaman başlayacağını sorguluyor. Peki KYK Burs ve Kredi başvuruları ne zaman başlıyor, nereden ve nasıl başvuru yapmak gerekiyor?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrenci ek tercih dönemini bekliyordu. Ek tercih sonuçlarının da açıklanmasıyla öğrenciler gözlerini burs ve kredi başvurularına çevirdi.  2024-2025 yılı üniversitelerin akademik takviminin başlaması ile öğrenciler kazandıkları üniversitelere gitmek için şehir değiştirmeye başladı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu, burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağına dair henüz net bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz sene başvurular Kasım ayında başlayıp tamamlanmıştı. Yine e-Devlet üzerinden başvuruların yapılacağı Burs ve Kredi Başvuruları ile ilgili gelişme yaşandıkça haberlerimizde yer vereceğiz. 

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024-2025 yılı için burs ve kredi miktarı henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz aralık ayında lisans ücreti 1250 liradan 2000 liraya, yüksek lisans ücretleri 2500 liradan 4000 liraya, doktora ücretleri ise 3750 liradan 6000 liraya çıkartılmıştı.

Bakmadan Geçme