• Haberler
  • Genel
  • Bürokraside sıkı yönetim – Kocatepe Gazetesi

Bürokraside sıkı yönetim – Kocatepe Gazetesi

Yazışmalardan, vatandaşla olan diyaloglara kadar hemen her konuda kurum müdürlerine net ve sert bir üslupla hitap eden Vali Hakan Yusuf Güner, talimatlarının gereğinin yapılmaması halinde kendisinin bizzat gereğini yapacağını söyledi İl İdare Şube Başkanları Toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kurum müdürlerine sert çıktı. Vali Güner, müdürlerine ültimatom gibi talimatlar vererek, kesin bir dille [&hellip]

Bürokraside sıkı yönetim

Yazışmalardan, vatandaşla olan diyaloglara kadar hemen her konuda kurum müdürlerine net ve sert bir üslupla hitap eden Vali Hakan Yusuf Güner, talimatlarının gereğinin yapılmaması halinde kendisinin bizzat gereğini yapacağını söyledi

İl İdare Şube Başkanları Toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kurum müdürlerine sert çıktı. Vali Güner, müdürlerine ültimatom gibi talimatlar vererek, kesin bir dille uyardı. Toplantı valilik binasının B blokunda gerçekleştirildi.
TOPLANTI
MİSAFİRLİĞİ BİTTİ
Vali Hakan Yusuf Güner, İl İdaresi Kanununu gereğince düzenlenen İl İdare Şube Başkanları toplantısının valilik binasının B blokunda ilk kez yapıldığını söyledi. Daha önceki toplantılar için çeşitli yerlere misafir olma zorunluluğuna dikkat çeken Vali Güner; “Şimdiye kadar toplantılarımız için bizi misafir eden kurumlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra kendi mekanımız da toplantımızı yapacağız. Ayrıca bizim mekanımıza misafir olarak gelip toplantı yapmak isteyen kurumlar olursa onları da memnuniyetle kabul edebiliriz. Öncelikle bunu ifade etmek isterim” dedi.
BEKLENTİLER VE
PRENSİPLER HATIRLATILDI
Afyonkarahisar’da yaklaşık bir yıldır görev yaptığını belirten ve görevde ki ana sloganın “yeni bir hizmet yerleşkesi” olduğunu kaydeden Vali Hakan Yusuf Güner, yeni bir vizyon ve yeni bir logonun da kurumsallaşmanın gereği olduğunu kaydetti. Bazı eksikler olmasına rağmen kısa sürede bunların tümüne yakınını hızlı şekilde gerçekleştirmekten mutlu olduğunu söyleyen Vali Güner; “Bilindiği üzere ilin genel olarak yönetimi ve gözetimi valiler öncülüğünde yürütülür. Bu anlamda bu toplantıda ki amacımız genel olarak kurum müdürlerinden beklentilerimizi bir kez daha hatırlatıp, çalışma prensiplerimizi bir kez daha sunarak, üretilecek hizmetler ve çalışmaları çok süratli şekilde görmektir” diye konuştu.
SEÇİM ZAMANI İZİN İSTEMEYİN
Vali Hakan Yusuf Güner, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle aciliyet ve zaruriyet hali dışında kimsenin kendisinden izin talep etmemesini istedi. Vali Güner; “Lüften bu saatten sonra benden hiç kimse belli bir sürenin üzerinde acil olmadıkça izin talebi için bana gelmesin. Umarım anlatabilmişimdir. Bunun daha başkaca söylenecek bir yönü yok. Bunu özellikle rica ediyorum. Genel seçimlerde ihtiyaç duyulacak her türlü araç ve gereçlerin il ve ilçe seçim kurullarınca temini için hassasiyet gösterilecek” şeklinde konuştu.
TARAFSIZLIK ESAS,
DÜZGÜN YAZIŞIN”
Tüm işlerin sevk ve idaresi için gerek duyulan koordinasyonun sağlanıp takip edilmesini isteyen Vali Güner şöyle konuştu:
“Kamu görevlileri tarafsızlıklarını koruyarak siyasi partilere ve bağımsız adaylara hiçbir bağış ve yardımda bulunulmayacak. Vali olarak ben bu tür şeylere rıza göstermem. Yapan olursa da gereğini yaparım açıkça söylüyorum. Kurum müdürleri de bunu personellerine duyursunlar. Bizler kamu görevlisiyiz. Yazışmalarda abuk subuk şeylerle karşılaşıyorum. Lütfen hazırladığımız Valilik Yazışma Genelgesine uyulsun. Okumayanlar Özel Kalem Müdürümüzden alıp okusunlar.”http://m.kocatepegazetesi.com/”Anlamama özgürlüğünüz var ama yapmama özgürlüğünüz yok” diyen Vali Hakan Yusuf Güner, kurum müdürlerine bugünden itibaren kendisinin gece yarısından sonra hastane acillerinde, herhangi bir karakolda ya da jandarma noktasında görülebileceğini söyledi.
>> Burcu AYDIN’ın haberinin ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Bakmadan Geçme